Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 september 2020

Aftonbladet har rätt: Centerns ekonom är inte helt redlig


Aftonbluddret inklusive Ingvar Persson använder alltid taktfulla understatements. Men vad som sägs om Centerns ekonomiska talesperson, en fartblind nyliberal som vill ta och förkasta anställda som om själva Fan kommit loss i landet, är egentligen: Martin Ådahl är spritt språngande galen. En så omdömeslös och korkad människa hade inte kunnat bli politiker någon annanstans än i Sverige. Han har inte ens Berlusconis underhållande kriminalitet.

För att  leda AB:s misstanke om ett fanatiskt och obalanserat psyke i bevis måste jag tyvärr göra avsteg från bloggens metod att använda lunchtid för horoskop utan känd födelsetid. 

Men det är inte alls omöjligt att Ådahl är född när en tredjedel av dygnet återstår. Det är sinnelagets förflyttning från sen Jungfru och in i Vågen som skulle leda till en degradering av omdömet.


Månen i Vågen är normalt en försonlig person som tenderar att reagera balanserat, kanske något återhållsamt på intryck. Men Vågskålarna är också lätta att bringa i obalans och det är vad det här hypotetiska horoskopet handlar om: ett psyke i svår krängning till följd av en gränslöshet som beror på att tillväxtens Jupiter gör dåliga ting med Vågen i 1a huset (se detta inlägg om Platons "Gränsen" och "Det Gränslösa" i deras astrologiska tappning). 

Samtidigt pressas psyket av den uppfordrande Saturnus - det är naturligtvis i Dagverkarens tecken (Väduren), dvs den enkla löntagaren som motpart till arbetsgivaren, dagverkaren som kräver en rättvis lön för sitt arbete. 

Men Ådahls psyke tecknar en fanatiker, han har ju tagit parti (står närmare) den galna läran om kapitalismen och den eviga tillväxten. Jupiter, som borde fungera som en välgörare, skadar i sin tillväxtfanatism balanssinnet Vågen. Den här kombinationen av psyke och expansion uttrycker hos Ådahl bara en galen hunger efter mer och mer. Vågen har förlorat kalibreringen! Omdömet har gått förlorat.

Efter detta är Saturnus inte längre en komplementär faktor från sin opposition utan enbart Underklass som den rika överheten måste bekämpa. (Saturnus är arbetarklassens symbol i hinduisk astrologi i lika hög grad som t.ex. Mars grovt kan räknas dit i former av t.ex. arbetare i järn.) Att Mars och Saturnus dansar runt i en destruktiv cirkel av onda aspekter är alltså inte objektiv verklighet utan Ådahls psykiskt störda bild av löntagarna! (Det skulle inte förvåna om ett genuint horoskop baserat på födelsetid istället knyter denna egoistiska fascistmentalitet till Ådahls ego (den kroppsliga ascendenten), AB-texten antyder att här bor en megalomanisk diktator in spe, men naturligtvis kan man se en sådan även uppblåsthetens Jupiter. Ofta bidrar flera planeter till ett sammansatt personlighetsdrag.

Som om inte det räckte är redan grundvalen för denna sinnelagsVåg smått rubbad. Månens disponent befinner sig i sitt "detriment" (skadade tillstånd) i ett tecken som inte förstår venusianska Vågen: Skorpionen. Att ha Månens disponent som en Venus-i-Skorpionen blir istället (som värst) typen som misshandlar för att visa sin kärlek. Eller i detta fall: Ådahl försvarar sin älskling Kapitalismen mot den hotande arbetarklassen som om det fortfarande var tidigt 1900-tal, innan den svenska förhandlingsmodellen ännu hittat sin form.

Intellektets Merkurius står visserligen i Ljusets kvalitet men är i gengäld svagt och slarvigt placerad i Skytten och därtill nyfödd som tänkare enligt Avashta-metoden. En planet i 1a graden av ett positivt polariserat tecken betraktas som "nyfödd" i sin verksamhet. (Shakespeare dvs. adelsmannen Edward de Vere hade t.ex. Solen "upphöjd" i Väduren för stark och mustig subjektivism och därtill exakt i tecknets mitt - Solens allra bästa avashta-position.)

Merkurius kanske förmår ge Ådahl en del siffernissementalitet men totalt är detta en show där Mörkrets kvalitet härskar över Passionen. Centerpolitikern är lika passionerad som Lööf i att sönderstörta Sverige. Svenska folket har uppenbarligen inte lärt sig kryssa bort de rena dårarna.

Speciellt intressant är det här horoskopets atma karaka (själens indikator). Det ska mycket till för att Månen lägger sig i Vågens 30e grad och ligger högre upp på himlen än konkurrenten Mars i Stenbockens 30e grad. Att vara en krigare i själen är intressant eftersom detta avslöjar att Ådahl själv i själen är en av dem han slåss mot! I ett tidigare liv eller denna kropps yngre dagar?

Sak samma, detta är en krigares vägval men en ren nybörjare. Eftersom en planet mognar baklänges i de negativt polariserade tecknen rymmer kartan ännu en "nyfödd" talang i Mars-Stenbocken. Längst fortskridna planeten man likväl i den negativa polariteten den ännu mest ofärdiga. Att både krigiskheten är outvecklad och även det merkuriska intellektet, bådar naturligtvis inte gott i den händelse den här själen skulle "råka få" en maktposition genom det svenska folkets oförmåga att skilja agnarna från vetet och väljer sig helt dåliga representanter. Och det tycks vara det svenska läget eftersom folket är så egocentrerat- väljer partifolk för att främst få de egna intressena tillgodosedda. 

(Nationalhoroskopets Måne-i-Väduren - "folket" - baserat på monetära Mars-i-Oxen i undanträngda 8e huset. Naturligtvis är svenska folket grundlurat och man jämför med nationalkartans privilegierade Etablissemangs-Sol. Psykologiskt är alltså denna sjukliga polarisering mellan de Rika och de Fattiga i Sverigekartan begriplig.)

*****

Horoskopet är knappast unikt och som vanligt måste man tillgripa förklaringen att bara få medborgare någonsin kommer i närheten av en maktposition. De kan leva ett helt liv utan att verka speciellt diktatorslika eller omdömeslösa. Särskilt när arbetsgivaren skapar jobb från helvetet, så hårt mallade och detaljstyrda i arbetsuppgifterna att den anställde aldrig ges chansen att blottlägga sina svagare sidor (eller talanger). Man framlever sina dagar på "arbetslinjen" utan att få träna upp nya kompetenser. Sånt vill inte arbetsgivaren ansvara för. Billigare avskeda och anställa nya personer - det är denna unkna metod Ådahl vill genomföra i Sverige. 

Eftersom det inte sker någon screening till politikeryrket ("politikerkörkort") händer det ofta att dåliga politikerämnen träder ut i det offentliga och genast märker alla att den här kejsaren naken eller inavlad.


Inga kommentarer: