Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 september 2020

Guldgrävarnas tid förbi (Sodom i lågor)

The Guardian igår - varianter
i svenska tidningar idag

(Beklagar, men Google/Blogger ändrar konstant och varje gång kommer nya fel till. Nu är det luften mellan text och bild som försvunnit.)

Hur ska man betrakta Kalifornien, den ändpunkt pionjärerna från Europa plöjde fram mot? Som sinnebilden för "guldruschens glada dagar" och som givit upphov till det nedsättande tillmälet "guldgrävare" (utom för den svenska fotbollslåten som vänder upp och ner på det parodiskt banala - halvvuxna män som springer efter en boll i jakt på en förgylld metallbit).

Eller är Kalifornien den västerländska progressivitetens antiklimax i Hollywoods "drömfabrik" med dess ständiga ström förljugna och tillrättalagda skildringar? (Moralismen och självskrytet i mycket amerikansk film gör den för övrigt närmast outhärdlig att se efter att man upptäckt att detta är undertexten i så mycket film. Captain America - märkligt att inte den superhjälten fasats ut ens i vår tid!)

De senare årtiondena har Hollywoods drömbubblor mest innehållit fulvinklade bilder av skurkar och terrorister med avvikande hudfärg eller kulturell härkomst, alternativt Bay Watch-liknande hedonism. Kalifornien representerar slackerlivet för en viss sorts förytligad människa.

Eller kan Kalifornien sammanfattas som ett syndens näste där alla mänsklighetens perverterade minoriteter funnit en fristad? Det var ju här "regnbågsfenomenet" tog avstamp så till den grad Sveriges Television numer sänder BBC-program med dold homopropaganda.

Förklaring: Jag råkade byta kanal till SVT2 och hamnade mitt i en skenbart historisk redogörelse för kyrkan och sexualiteten genom tidigare. Men vinklingen var tydlig eftersom av 2000 års historia handlade cirka halva programmet om homofenomenet. Speakerrösten berättar att Storbritannien avkriminaliserade homosexualiteten 1967 - samma år, händelsevis, rollspelets Saturnus når ett bottenlöst klent och veligt läge i Fiskarna. 

I en snabb bisats nämns att avkriminaliseringen åtföljdes av villkoret att homosexuella brittiska män höll sin avart diskret och avskild från samhället. Jämför det med den skränande Prideparad med gigantiska löskukar på karnevalsutstyrseln som idag hela världen tvingas utstå (ja, fram till corona vill säga).

Fascinerande nog föddes Kalifornien (som USA:s 31a delstat) med samma omoraliska Saturnus i Fiskarna och tecknet inbegripet i en furiös kamp för att gå från fattig förlorare till självberikande lyckans smed. Det vill säga, en bra bild av samhällsklättrare via guldgrävande!


"Förstärkningen av det omoraliska" består i att Saturnus "formaliserar" i psyket (Vatten) dess sjukligt sjuka disponent Jupiter (mer! mer!) i självtjänande Jungfrun, en tendens av onda för en Tvillingascendent. Dessutom ligger omoralens Mars med Jupiter och Merkurius - vilket delvis förklarar den perverterade kommunikation som utgår från denna delstat. Tvillingpersonan har en väl placerad Merkurius men den umgås med så dåligt sällskap (verksamt ond Mars och verksamt ont Jupiter) att hela delstatens inre känslor (4e huset) är toxiska! Och detta basuneras ut över hustaken (Saturnus i 10e offentliga huset).

Jag kontrollerade för en tid sedan var Kalifornien grundades men det blev inget inlägg skrivet till kartan ovan. Grundanden skedde i snart urvuxna lokaler i San José. Vid dubbelkoll hittar jag istället åsikten att det var norröver, i Washington DC, som dokumenten signerades (tid okänd så dygnets början får bli ascendent för det som denna dag föddes). Men eftersom bloggens astrologi inte sysslar med finlir spelar en minimal skillnad i ascendentgrad ingen roll, kartan är sig lik även i Washington DC:

 

Utöver guldrusch och lycksökande är det lättsamma surfarparadiset tydligt för ett modernt öga: Solen i Lejonet och Månen med komfortabla Venus i Vågen ger en Eld/Luft-kombination som bara flyter ovanpå och njuter och softar. 

(De sublunära Jord och Vatten tenderar att bli grovjobbarna som försörjer de "lätta" elementen Eld och Luft. I gengäld är det de senare som är de kreativa - "var man utifrån sin medfödda plats/disposition". Det sägs, som en utvikning, att den hinduiska kastläran medgav ståndscirkulation innan den frös till nuvarande snobbistiska helvete - samma helvete som i Sverige. En lätt och "ljus" individ kunde födas lågt i "mörka" eller låsta och okunniga förhållanden, men ändå tillåtas lyfta sig till prästers och skriftlärdas absoluta Ljus eller rent sattviska kvalitet.) 

Månen och Venus i 5e lejonaktiga huset för lekfullhet understryker delstatens fokus på ett bekvämligt liv förutom att LejonSolen är ett kameraöga och 5e huset står för sagda lek och kreativitet. Eftersom tredje huset har mer med sång- och danssektorn faller filmindustri rätt naturligt under 5e, så nära associerat med Lejonet och Solens öga - visuella medier.

Men detta är alltså myten om delstaten, "klättraraxeln" från Jungfru upp till Fiskarna i maktposition är historien om det tröstlösa horande som alla sysslar med för att nå materiell status (eller ens en liten filmroll) i denna delstat. Det är med andra ord "guldruschens prövosamma dagar" som ligger till grund för att några når det ljuva livet (Lejon/Våg-kombinationen).

Jag vill ändå lägga detta inlägget i linje med den gamla världens "oupplysta" synsätt: Kalifornien brinner till grunden för att det är ett bibliskt Sodom (som Gud utplånade med eld). (Som trefaldig merkurier (den trefaldigt store Hermes) hoppar bloggaren som föddes i Merkurius dasha/cykel, med Merkurisacscendent och Merkurius som själens signifikator - friskt mellan synsätten och detta inlägg skulle kunna komma från en helt annan hand än den som gjorde sig lustig över tjyvjägaren Hasse Aros extremt konventionella moralism i ett nyligt inlägg):

Jag ser att nyheten om rekordbränderna tangerar Kaliforniens födelsedag, Solen i Lejonets 25e grad. Bara en detalj, apropå ingenting. Men jämför sedan med kartan då Storbritannien - med villkoret att homomän inte ska skylta i det offentliga med sina förehavandet - gör deras förehavanden lagliga:

 

Olycklig opposition 2 till 8, olyckliga skeenden
i privata 4e med bäring på olyckliga 6e.
Men också intellektuell klokhet i härskarnas 5e,
disponent över prominenta Venus i partnervalets 7e..

Den brittiska lagändringen sker vid en tidpunkt där en "upplyst" Sol och Intellekt-Merkurius i ledarskapets 5e huset har att hantera ett horoskop med tydliga tecken på Satans perversion: Att Månen / psyket ligger på rät linje med den store förvirraren är kanske inte en exklusiv symbol för homosexualitet, men Oxen är ett sinnligt tecken som inte tänker en meter längre än den måste - ett enkelt byte för "Satans ränker". 

Detta svaga sinnelag har kärlekens Venus som underlag och här befinner sig Venus i självcentrerade Lejonet. Inte heller det något tecken på homosexualitet, men eftersom Lejonet är ett tydligt manligt tecken, närmar sig den sammanlagda symboliken just ämnet i fråga. Och till sist befinner sig lyckans och den stora framgångens Jupiter instängd i Olyckans & Fiendens 6e hus och har alltså det perverterade sinnets Mån som sin ägare. Kort sagt: en turens dag (Lyckans Jupiter mitt i Olyckans hus) för de perverterade - förutsatt att de enligt brittisk lag håller sin livsstil privat (den sataniskt störda Månen i det privata 4e huset). 

Min hypotes är att Kalifornien nu brinner för att delstaten flagrant brutit mot den upplysta och toleranta moderation Storbritannien visade i sin nya lagstiftning. Det finns ingen anledning att strö salt i såren på de med psykiska störningar, men de ska inte ta gatorna (eller filmvärlden) i besittning för att göra reklam för sitt levnadssätt och förvända oskyldiga människor som nu t.o.m. vill byta kön vid 12-13 - tio år innan deras medvetandes organ hjärnan vuxit klart.

Vissa tar ännu längre tid på sig - en bekant har en nyinflyttad granne och med hjälp av nätet kunde en drygt 30 år gammal man identifieras. Så dålig koll på vart han flyttat vid denna mogna ålder i livet att han tränar sång och elgitarr i ett flerfamiljshus där betongen sprider den elförstärkta gitarren och sången många våningar genom byggnaden. Något saknas i ett förstånd när man inte skaffar en övningslokal för sådana gitarrer? Vi noterade i ljudspridaren samma störning mellan Fiskarna och Jungfrun som i kartorna ovan, och dessutom via en fullmåne. Det ger en slags inre oro och uppbunden energi som behöver frigöras. Jag har mött i samma horoskoptyp (fullmåne i rörliga/sattviska tecken) hos bl.a. sexmissbrukare. 

För många år sedan på bloggen beskrev jag Kaliforniens streberaxel, som i UK-horoskopet istället ligger mellan 2a och 8e (den sataniska axeln som hus), som en indikation om ett "liv att ställa om sig". (Grundtanken är att det finns en spänning i oppositionen, vilka planeterna än är, och i Ljusa tecken som Jungfru och Fisk ändå är, bör finns en vilja till kunskap som löser upp gamla låsningar.) 

Hur passande är det inte om man ser homofenomenet som att själen släpar efter kroppen eller rent av motsätter sig Ödet som ville att den skulle lära sig det man har att lära sig i en mans- resp. kvinnokropp i ett samhälle. Istället väljer de onda av dessa könsbytare mellan två liv att pervertera hela samhället för att de inte gitter anstränga sig och ta utmaningen att "ställa om sig" och lära nytt. Vi har många av dessa onda homos i Sverige eftersom landet redan öppnat sig för sataniska impulser (se nationalhoroskopets Måne disponerad av Mars i direkt samkväm med Satansstjärnan). 

Naturligtvis kan inte en basun som Jonas Gardell (för att bara ta ett känt exempel) se sin ondska, men det beror enligt klärvoajanta källor som Edgar Cayce eller hypnoterapeuter som Michael Newton, som grävt djupt i klienternas själar, på att vissa inte skulle kunna fullfölja uppdraget för detta jordeliv om de var medvetna om sitt förflutna. Ödet har händelse i beredskap och därför för det Långa Minnet förseglats eftersom den som känner sitt förflutna kan räkna ut vad som väntar....   Många själar är mörklagda av en anledning och tycker sig därför vara offer eller olycksdrabbade. Inte tu tal om att detta är olyckliga livsöden, både feljusterade och oförmögna att se in i sin större själ (där både ont och gott minglar).

Men om man ser Kalifornien som en aggregation av lycksökare som alla har bagage och utvecklar olater, så blir denna delstat till sist så överhopad av kollektiv dålig karma att den självantänder på ett dramatiskt sätt. Jag tror jag givit bakgrunden till att så sker nu. Världen är på väg in i de gamla grekernas Världsbrand och föregår en ren omstart. Att allt sedan skulle upprepa sig igen exakt likadant (i all evighet) är förstås mindre troligt, men å andra sidan spekulerade de gamla grekerna med mycket stora tidsrymder. Men som sinnebild funkar deras expyrosis väl i dessa dagar.

Eld och Luft förutan ser man bara människans miljöpåverkan och det är förstås samma berättelse fast utan insikt i medvetandet bortom den sinnesbundna Jord- och Vatten-nivån. Här har jag försökt spåra på Eld- och Luft-nivån - samma lekfulla nivå som Kaliforniens elit obekymrat levt i, vattnande sina trädgårdar oavsett myndigheternas varningar. Deras slösaktiga Eld (energislöseri) har nu vänts mot dem själva, just som karma alltid fungerat.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Angående "perverterad kommunikation" kan nämnas att lokal-media har skrivit om flera eld-startare som gripits (varav en erkänt) både i California och grannstaten Oregon medan deras riksmedia tillsammans med utländsk media hellre pratar om "klimatförändringar" som möjlig orsak.

https://eu.thecalifornian.com/story/news/2020/08/19/california-deputies-arrest-arson-suspect-dolan-fire-big-sur/5609484002/

https://people.com/crime/california-man-charged-with-arson-after-turning-himself-in-for-starting-ranch-2-fire/

https://www.thenewstribune.com/news/state/article245447240.html

https://abc7ny.com/wildfire-oregon-fire-in-arson/6420067/

https://www.oregonlive.com/portland/2020/09/man-arrested-twice-in-12-hour-span-for-starting-fires-near-i-205.html

https://www.foxnews.com/us/arrest-four-possible-arson-west-coast

Seaward sa...

I mina ögon är det ingen logisk motsägelse (idioter kontra klimatförändringar). Däremot ett annat perspektiv på bränderna än det symbolisk-indikativa som bloggaren lyfte fram. Alla ser vad de ser!
:-)