Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 september 2020

Sahlins depression är materialismens lågvattenmärke

Nu ger Mona Sahlin sin syn på det som ändade hennes trovärdighet och karriär. God lycka med att återställa hedern! Så smaskigt är det när en toppolitiker själv förintar sitt goda namn, att jag t.o.m. börjar läsa en text av Expressens kulturchef. 
Men jag kommer bara till omnämnandet av Monas Depression som följd av Expressens avslöjanden. Väljer härifrån att titta på horoskopet för den andra skandaliserande publiceringen (intyget åt den alltid sönderslagna boxartypen Mauler) som en transitkarta utanför Sahlins. Det bör vara här depressionen sätter in tänker jag, i samband med sista spiken i kistan.

https://siderisk.blogspot.com/2016/05/nasta-sahlin-affar-vem-ar-de-verkliga.html

https://siderisk.blogspot.com/2016/10/nasta-suspekta-sahlin-intyg-rida.html

Och visst koinciderade den tunga Saturnus retur till födelseposition perfekt (det har jag noterat tidigare, utan att vid den tiden Monas Depression var känd). Vid andra avslöjandet står den i "trigger"-aspekt bara en grad innan sin natala position. Här kommer Depressionen rullande in. Saturnus är konkretionens planet - särskilt i Jordelementet: "Här är ditt liv, Mona."

Med Olyckans Mars och Satan på topp
bör ingen förälder coacha ungen att åtrå makt.
När Satan gjort sitt är man bara till åtlöje.

Jfr. berättelsen där Jesus i samma situation
PÅ TOPPEN nobbas Satans invit till världslig makt.
Monas och politikernas miss: att ignorera
bildningen som leder bortom kapitalismen.

Eftersom Saturnus står i medfödd (stimulerande?) opposition till karriär- och makthöjden (hus 10) kanske födelsen till en politik- eller maktorienterad familj kan anas. Ett barndomshem (hus 4) genomsyrad av Saturnus kyliga och sakliga anda. Samtidigt är streberstegen från Hemmet till Makten identisk med "den sataniska axel" (även utan den sataniska stjärnan Algol), dvs. Oxe och Skorpion bildar materiel lergröt som syftar på en individ som går ner sig i hedonism eller materiell självefterlåtenhet. 

Det är typiskt att en Tobleroneförpackning påminner om den cigarr som penisavundens teoretiker Freud ständigt puffade på som gav honom dödande cancer. Oxen (som var enormt viktig även i Freuds horoskop) är det orala tecknet och står naturligtvis för pengar - det som Sahlin ständigt tycks snubbla över.

Nu har planeterna en irriterande mängd verksamhetsfält och just Saturnus sätter myror i huvudet eftersom den betraktas som arbetarklassens indikator medan samhällets storägande och makthavande överhet också kan tecknas av samma planet! 

Den motstridigheten har jag tidigare försökt harmonisera genom att betrakta arbetande människor som "prylar" för den välskodda Överheten. Se som exempel svenska statens bisarra "arbetslinje" där människan bara är ett kugghjul i ett System, en siffra i samhällsekonomernas beräkningar. Saturnus representerar därför snarast makthavarna, den politiska och materiella Eliten, och arbetarklassen bara ännu en av deras ägodelar som de kan göra lite som de vill med. 

Problemet i Sveriges arbetarklasshoroskop var att Saturnus steg i öster vid SAP:s bildande. Detta är närmast astrologins skolboksexempel på en maktpretendent som aldrig borde släppts fram. Saturnus har för dålig blick för helheten i egots östra punkt. Inom ramen för kommande klasskamp är det kanske en lovande symbol för en passionerat nytt parti, men ur Vishetens perspektiv avslöjas att patiet är som en baby, med barnets skränande och otuktade egoism. Nå, Historien själv moraliserar inte, och SAP förutan hade Sveriges folk fått gå i trasiga skor ännu längre.

Apropå SAP-horoskopet har Mona alltid påmint mig om ett förvuxet barn, med sitt besynnerligt fattiga ordförråd redan innan de härskande bestämde sänka folkets förmåga att tänka och uttrycka sin protest till botten genom att släppa in vinstdemonerna i Systemet och bara ge morgondagens härskare adekvat utbildning. (Läsböcker för pöbeln.)

Astrologin skapades i en tid av kungariken och där demokrati sågs ned på eftersom folk på den tiden hade om möjligt ännu lägre bildning än i Sverige idag. Och enligt astrologins underförstådda "politik" - som i princip har suddats ut i Väst eftersom den mest tillämpas för gemene man trots att enbart nationer/stadsstater och härskare fick sina horoskop ställda i äldsta tid.

I termer av en äldre utblick var alltså det nyfödda sossepartiet likt en romersk envåldshärskare av sämre slag. Men det märktes inte under åren när partiets legitima krav att förbättra de arbetande människornas lott i livet. Det är först när partiapparaten stelnat av ålder och börjar producera dubbelmoral och korrupta beslut som det finns förutsättningar från sådana klåpare som Mona Sahlin att födas in i en maktstruktur och den vägen nå ända till en partiledarposition. Ingen ser någonting eftersom hela Sverige är ett akvarium med förgiftad och korrumperad småfisk.

Att Sanningens Saturnus utlöser Monas stora Depression här på höstkanten 2006 är därför fullt begripligt. Hennes personliga snedsteg är en del av en korrupt kultur som s-märkta "pampar" inom partiet eller relaterade organisationer är helt hemmablinda för. Depressionen blir ett Ödets sätt mjukt landa Sahlin i fördjupad insikt - hade hon abrupt fattat hur djupt Satans stjärna ätit sig in i hela hennes väsen och politiska gärning under så många år då hon "trodde" att hon gjorde ett hedervärt politiskt arbete för alla möjliga och väldigt spretiga särintressen (bögar, särartsfeminism, m.m.), då hade hon mycket möjligt tagit livet av sig.

I Aftonsluddret kunde läsas att hon inte längre är S-medlem, men jag kan inte begripa vilket parti hon skulle kunna favorisera nu. Pan, Satan eller naturens rådare har verkligen drivit henne till en sådan ytterlighet att hon inte passar in i svensk politik där det blir samma resultat vad man än röstar på. Politik är inte folkets ensak utan en fråga mellan yrkespolitiker som betjänar näringslivets önskemål. Och folket är av hävd så konfliktskyggt att de tyst låter denna ordning bestå, så länge medelklassen får skattelättnader och RUT- och ROT-slavar för allt fler "tråkiga" göromål. 

Landet är döende (frånfälle ca 2036) och det är smått parodiskt att det var ETT BARN - Klimat-Greta - som var det enda vettiga som kom ur den här generationen styrande "vuxna". Vänstern är också akterseglad eftersom de resonerade alltför länge om ekonomiska justeringar mellan klasserna i en tid är klyftorna i samhället bara djupnade. Framtidens utmaningar för att mänskligheten ens ska överleva som art, kommer att göra klasstänkandet till en historisk relik. Långt nere i museets arkiv kanske framtidens forskare plockar fram och flyktigt granskar sådana halvmänniskor som Mona, vittrade reliker.

Var de verkligen Materialister? Vilka okunniga tre sekel som följde på världens industrialisering och därefter begynnande it:fiering. Det var då Naturen kokade hop först corona och sedan...



Inga kommentarer: