Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 september 2020

Moralisten Hasse Aro och den svenska krim-fixeringen

 


Ett inlägg om konventionell moral och den svenska fixeringen vid brott och straff som sedd via generationer av deckarförfattare (och på senare år en syndaflod av guldgrävande "me too"-typer, anförda av någon Läckberg). 

Allra senaste bidrag till genren den tydligen urusla NetFlix-spinoffen "Young Wallander". Trailern på tv var så skrämmande dålig med svenskar som talade dålig engelska att jag stärktes i mitt beslut att ALDRIG köpa till en enda betalkanal. Det får räcka med att staten nu beskattar även dem som tidigare klarat sig bra utan tv och rankar mediet som passiviserar det arbetande folket och, utöver usel underhållning formar deras omvärldsförståelse värderingspropaganda i linje med härskarnas intressen.

Till den senare sortens television kan man räkna Hasse Aro som sedan 1991 (!) varit förknippad med "Efterlyst" med idén att göra den lågsvenska befolkningen till ett informellt medborgargarde som löser kriminalfall, med visst finger åt Staten och Polisens "maktmonopol" (se tidigare inlägg om Ali Baba & de 40 rövarklanerna som Polismakten lyckats identifiera).

När Polisen levererade sin upptäckt om att landet har 40 parallella samhällen som alla beter sig som kapitalister gör: krigar om marknadsandelar, kom jag att tänka på sagde Hasse Aro som intar någon mellanposition. "Efterlyst" försöker lösa brott men inte utan att konkurrera med Staten om "vem som är bäst". Det finns något så pompöst och uppblåst över helyllemoralisten Hasse Aro i denna roll som alternativ Rikspolischef att jag inte fattar hur kortfattat jag avhandlade kartan 2014.  (Kan bero att jag aldrig sett programmet.) Han är den lågfolkliga moralisten personifierad. Hur kan då sådan se ut, astrologiskt? 

Sverigehoroskopets folkliga komponent, Månen baserad på kriminalplaneten Mars i 8e korruptions- och dödshuset har förstås avhandlas otaliga gånger. Jag har kallat placeringen Sveriges dåliga karma (och skuld ända ner på kollektiv medborgarnivå) för att vi är skamlösa exportörer av krigsvapen. Men även en mer långvarig karmisk förbannelse från vikingatid - dessa avlägsna förfäder som var rena tjuvar och som rövade bort folk och sålde som slavar. De klädde bara på sig handelsmannabeteende när inte tjuvtrick var möjliga, som i mötet med den rikare islamiska civilisationen som såg ner på dessa ruser (som vikingarna kallades långt österut). Det går säkert att knyta ytterligare historiska svenska egenheter till Sveriges märkligt solkade väsenskärna.

Hasse Aros horoskop bör på något sätt anknyta starkt till nationalhoroskopet och dess hårda bindning till brott (begångna av förfäder och in i denna dag) och straff. "Straff" syns faktiskt även i Sverigehoroskopet - så märkligt att jag inte sett och redovisat detta förrän nu. Det är den djupa ägaren till Sverigehoroskopets soltecken, Saturnus, som syns "bestraffad" med halshuggning i och med Regeringsformen som fråntog Kungahuset politisk makt. Det skulle kunna tolkas som att "nya" Sverige föds ur halshuggningen av landets hela fundament. 

Efter det har vi under årtionden spårat ur allt värre, beroende på att en halshuggen Saturnus dock fortfarande symboliserar den som disponerar Sveriges liv och aktivitet från ett djupare plan ("den djupa staten" som konspirationsteoretiker gillar att spana efter"). Men framför allt verkar en halshuggen Saturnus genom att landet försöker se väl administrerat och organiserat ut men i själva verket huvudlöst stapplar runt och "lappar och lagar" för att hålla samhällsskutan på rätt köl.

Eftersom lagstiftare alltid hamnar på efterkälken om kriminalitet puttrar i en nationalsjäl (dvs. folket accepterar inte Överheten som en legitim makthavare utan försöker på varje sätt sköta livet på sitt eget sätt), blir en huvudlös lagstiftare ett katastrofalt omen om en skev lagstiftning och usla förordningar. Se bara hur regering efter regering i "nya" Sverige skapar mer och mer av underklass (i alla ordets bemärkelser) och gynnar den krympande grupp som tagit for som en övre medelklass. Tv-kanalägare och verkliga Storkapitalister i Sverige ryms alltjämt i en handflata, och är våra "0,1%" superrika som driver den urlakning av nationen som i slutändan leder till att Sverige upphör existerar och uppgår som en produktionsenhet i någon global företagskartell.

Sverige blir "Capitalism's Last Stand" (nej, filmen är inte gjord än). En hysteriskt vinglig tid innan Rättskiparen återkommer till världen för att inleda Vattenbärarens tidsålder (ett globalt paradigmskifte). Mytologi krävs här då aningslösa människor varit så självgoda sedan "Upplysningen" att de förlorat ordförrådet att visualisera och därmed beskriva  t.ex. de grekiska stokernas tanke om ekpyrosis eller den Världsbrand som kommer att ända den här fasen av mänsklighetens tid på Jorden.

Men den dramatiska skiljelinjen ligger lite i framtiden - fast kanske närmare än man kan tro med tanke på hur det bokstavligen brinner ohejdat i världen numera (Australien, Kalifornen, krigen). Låt oss istället granska den konventionella moralens Hasse Aro, just en sådan som ur det i sig illegitima samhället (utsålt till privata marknadsintressen) bekämpar de som bygger sig ett parallellsamhälle. Eller snarare begår "random" brott, för jag betvivlar att Hasse Aro har skonummer stort nog att ta sig an den organiserade brottsligheten om den nu ser ut som Polisen på sistone hävdat...

*****

En moralists karta:

Sinnet föreställer sig vass i tanken - Solen, Mars, Merkurius
- och älskar att visa det i tv-rutan (se huvudtexten)

Utan klockslag är sinneslagshoroskopet inte mer än en välgrundad gissning om vilka faktorer som skapar en banal svart-vit syn på moraliskt riktiga handlingar. Men att detta är moralism på barnens "Stars Wars"-nivå är rätt uppenbart. Och Ljusets existens är i fara när det Mörka Imperiet stormar fram i tre av de fyra dominanta hörnen. Aro upplever verkligen mörker och skurkaktighet vart han än vänder sig (förutom ner i sitt inre och sitt eget hem - 4e huset.

I det avskärmade privata känner han en fläkt av tillförsikt att åtminstone han är en Lagens väktare på den Ljusa sidan. Notera hur 4e huset enligt sinnelagets fantasier ägs av Lilla Välgöraren Venus, och den står sid vid sida med Stora Välgöraren Jupiter, som på metafysisk nivå är Lagen med stor bokstav, ett slags gudomligt utkast till den universella Ordningen men som världsliga makthavare (10e) sedan har att försöka preciserar och skapa t.ex. rättsliga instanser för. Nu är denna gudomliga högre nivå svårt hotad. 

Det 8e korruptions- och dödshuset som gör att Hasse Aro är en härjad människa även på insidan - han känner det Goda (Ljusets kvalitet) vara i svårt underläge. Men han är själv en av de som ger sken av att ha låtit sig programmeras eller socialiseras av "svenska värderingar" och hans konventionella moralplanet Saturnus (statens värderingar) står stolt på maktens topp (hus 10) och förmörkar hans sinne (Månen) i nationens tecken Vattenbäraren - som av en händelse en spegling av Sverigehoroskopets Sol i Vattenbäraren. 

Dessa dominanta hörninfluenser i Mörkrets i mörkrets kvalitet jämfört med den enda "ljusa" sektorn och innebär att Hasse Aro bejakar den röta som den här bloggen noterat i svenska Etablissemanget. Han skulle troligen till döddagar förneka att kapitalismen är det som egentligen förstört landet och hotar medborgarna. Det är den starka dominansen av överhet i landet som i brist på talföra svenskar lämnat fältet öppet för den nödvändiga motpolen. Och invandrare som inte sett en skymt av rättvisa i sina "svenska" liv, blir alltmer den logiskt nödvändiga motpol som självrättfärdiga svenskar som Hasse Aro måste ha för att känna att de står så mycket högre upp på värdeskalan.

Med detta nuddar man vid den djupare frågan om moralens relativa giltighet. Gamla kinesiska skriften Daodejing (tidigare: Tao Tê Ching) varnade landets härskare för att den som gör livet så outhärdligt för undersåtarna att de inte ens längre fruktar dödsstraff, då har härskaren blivit illegitim. Och det är där vi faktiskt redan har befunnit oss i Sverige. Men folket har berövats både språk och tanke av politiker som liberala Jan Björklund som påstod att man skapat helt framtidslåsta utbildningar (i ett föränderligt Sverige) som inte gav eleverna någon möjlighet att senare "läsa upp sig" eftersom, enligt Liberalen: "alla är inte lagda för högre studier". 

Detta får stå för honom själv, en politisk idiot född med en störd Väduren, och därför störd definition av frihetens eller "Libras" väsen. (Libra är Vädurens motstecken och det blir ofta problem att förstå var egot slutar och var genuint samarbete/kooperationens Våg börjar. Björklund satt cementerad i barnets världsuppfattning.)

Folket som helhet skulle vinna enormt på att återfå perspektiv på sina liv, men det är där Etablissemanget (se Sverigehoroskopets hus 5) inser att det skulle beröva dem den "guldkant på livet" de skaffat sig genom att tröga ner befolkning med dålig tv och billiga semesterresor till Thailand och en banal dröm att ännu vara Storsvensk som kan sitta som en kolonisatör på främmande mark och passas upp av exotiska asiater.. Ja, nu är Världsbranden på väg, så exempel från det förflutna ter verkligen lastgamla! 

Heureka! Kanske kommer ordet "lastgammal" - så gammal att man ligger omgivningen till läst - som ett språkligt minne av svensk ättestupstänkande i ett extremt fattigt land där bara den starkes rätt gäller. Detta är då grunden till  dagens åldersdiskriminering, inbäddad så djupt i folksjälen att bara ett litet ord återstår. Jag har alltid tänkt mig skitstövelmentalitetens start var med den nyliberala eran där det inte är lönt att tro på jobb efter femtio men där staten (i säng med Kapitalet) konsekvent hycklat och låtsats som ingenting.
   Ta bara Arbetsförmedlingen som in i denna dag - med borgerlig prägel - kör någon nyliberal "satsa på dig själv"-mentalitet från 1980-talet i sin peppning av alla landets arbetslösa. En värdelös peppning eftersom chefer mitt i karriären - trettio bast - inte vill ha nån pappa eller till och med farfar i sitt arbetslag som en påminnelse att ålder ger erfarenhet och att de själva ytterst också är på väg mot Döden. Allt i Sverige ska vara ungt och fräscht, av årets modell.
   Denna mentala urspåring, vars ansvar ligger hos politikernas acceptans av Kapitalismen som den verkliga makthavaren är vad som drivit Sverige ohjälpligt ur spår. Se nästa världshärskare Kina, som alltid högaktat ålder och den vishet som växer fram ut de bästa samhällsmedborgarna.)

*****

Jag har lämnat Hasse Aros dominanta Sol i härskarläge i Lejonet utanför resonemanget så här långt. Men det är fullmåne som i "fixerade" tecken ger en bombastiskt tonläge i Mörka tecken och febril överaktivitet i Ljusa tecken. Fullmånen förklarar väl varför Aro vill leka härskare (Lejonkung) framför lågsvenskarna (Månen står för den ansiktslösa massa Överheten menar måste impregneras med statsvänliga tankar).

Enligt sinnelagets perspektiv (Månen = det sjätte och inre sinne som kombinerar de fem yttre sinnenas data och naturligtvis också bjuder in högre intellektuella principer) ses alltså Aro istället för att ÄGA sin Sol projicera den bort till hus 7, normalt partnerhuset. Detta är inte en lycklig position för Solen eftersom det ger en slags narcissism. Bara genom att titta på bilder av sig själv in action, känner Aro någon feedback till sin egen själ, eller kanske här bara sin spelade roll av ledare för ett medborgargarde... Det är en falsk och ihållig ledare, som en äldre tids mer kunnig psykologi skulle ha sagt.

I vad mån ett födelseklockslag skulle ändra denna prognos om en uppblåst tupps födelse, vore naturligtvis intressant att utforska. Men den förenklade barnsagan om Ljuset mot Mörkret (förenklad om än sann på en djup kosmologisk nivå) skulle ändå återstå, kanske t.o.m. förvärras. 

Enligt månascendenten är åtminstone både Sol och Måne i aktiva (positivt polariserade) tecken och båda himlakropparna tillhör Ljusets kvalitet. Detta lyfter på planetär nivå fram den goda kvaliteten. Men om man tittar på planeternas klassificering uppstår i stället det pikanta att det blir Saturnus - statsmakten - som är boven här. Saturnus är den Stora Illgöraren och för Lejonet - som vill leva - är Liemannen Saturnus naturligtvis en nemesis med väldig makt, dessutom.  

Här får man gissa att Aro låtsas som det regnar. Istället för att direkt peka ut staten som medborgarnas fiende och förtryckare, väljer han - precis som de "kriminella klanerna" - att operera vid sidan av, som ytterligare en maktfaktor. Och han silar friskt och väljer att enbart läsa in de kriminella i sin maktsymbol Saturnus. För det går inte att undvika att han saknar sin Venus för ett balanserat omdöme. Den är pga. gammalt dålig karma inburad i det 8e onda huset. Likt polischefen Löfving kan detta var en själ som bejakat de sämre valen i ett tidigare liv som skurk. Men i detta liv provar att arbeta på "den goda sidan". 

Själen är, i dess många inkarnationer som människa, ett ständigt "progress in work". Flera filosofiska riktningar menar att själen helt enkelt inte kan bryta kretsloppet eftersom den själv är av en materiell (fast mer finkornig) material. Platon hade lärt ut något annat men de senare stoikerna var helt materialistiska i frågan om själens evighet. Den också, kommer vid nästa Världsbrand att "återvinnas" så att världen kan börja om. 

Den extremt observanta läsare som följd den här bloggen från början märker att jag i vissa inlägg delat Platons syn på själen och i en del (mycket få) Zenons (stoicismens fader) materialistiska själsuppfattning. Kanske har jag varit stoiker i ett tidigare liv och platonister i ett annat? Kanske beror hoppandet på att ingen faktiskt har svaret på vad som är timligt och vad, om något, som är evigt.



Inga kommentarer: