Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 augusti 2020

Den eldfängda sensationalisten

 

Kristdemokraten Sara Skyttedals bil självantände på en parkeringsplats när den just börjat rulla. Den blev helt utbränd. Den smått fanatiska och ofta korttänkta politikern talar om el-fel där alla som vet mer om livet än kristdemokrater vet att detta var en varning till henne personligen. Innebörden i detta omen är förstås en ensak mellan Himmelen (om de makthungriga kristdemokraterna ens tror på den) och hennes själ.

Närmast övertydliga, astrologiskt talat, är planeternas passage över himmelen och hennes födelsehoroskop (ett "projektstartarbenäget" nymånehoroskop i den liderliga eller passionerade Krabbans tecken):

 

Vem kan missa att Mars (yttre kretsen) under tisdagen hade gjort entré i den eldfängda Vädurens första grad, exakt den position som innehades av den demoniska äresökaren Rahu (Drakhuvudet) vid Skyttedals födelse?

Detta inträffande flyttar betraktarens blick till vad Olyckan Mars egentligen sysslar med i den hyperkapitalistiska politikerns födelsehoroskop. Födelseklockslag saknas men nymånen ger att både sol- och mån-ascendent talar samma språk - det är två av hinduernas tre ascendenter. Skyttedal är en tydlig inkarnation av de krafter som låg i tiden. Mars är lika stark vid födelsen som vid bilbranden, den står i Eldtecknet Skytten, vilken just nu är aktiverad på himmelen genom att dess härskare Jupiter befinner sig där (under cirka ett år). Men båda sol- och månperspektivet placerar denna Mars i 6e huset för Olyckan (och ohälsa). 

Skyttedal är med andra ord en extremt olycksbenägen person som av någon anledning har de himmelska makterna mot sig (pst.. oavslutad, dålig karma från tidigare liv). Se bara de tre pilarna som visar hur tecknens härskare bildar en formation mellan det olyckliga sjätte, det dödliga åttonde (dålig karma - själen skulle aldrig ha involverat sig i denna planet) och det tursamma femte. Dödshusets tillfälliga ägare Saturnus i 5e är visserligen en petimäter och allmänt okreativ position för den typiska handläggaren eller smärre beslutsfattaren, men husplaceringen tycks säga "tur i oturen":

Skyttedal har inte bara den kritiska nymånen i Krabban, där intelligensen (Solen) sjunkit ner i det sublunära Vattnet och faktiskt tar order från den lägre Månen istället för att styra passionerna från ett mindre partiskt tecken. Därtill har hon således ett mystiskt och komplicerat förhållande till ledarskap (hus 5), olyckor eller krig (hus 6) och döden (hus 8). Varande kristdemokrat kan man tänka sig att denna komplexitet visar högerns reaktionära skräck för socialism och elitskiktets (ledarnas) död i ofärd (arbetarnas maktövertagande). Tänk om arbetarna på pin kiv börjar bygga bilar som bränner inne?! Det är just vad de - fast oavsiktligt - gör i tider när robotisering och slavdriveri i den döende kapitalistiska världen resulterar i usla arbetsförhållanden och undermåliga och osäkra produkter.

Skyttedal tillber garantera mer vid Lönsamhetens altare än kyrkans och här fick hon själv en praktisk känning av den kampens och konkurrensens politik hon förordar. (Krabban är paradoxal eftersom den är en moderlig och värnande instinkt, men dess enorma fixering på trygghet får den ofta att likt Stefan Löfven hänga den rike och mäktiga mamman i kjolarna och blir därför hängivna högermänniskor, trots att högern tillfogar människor skada - just det Krabban som Hemmet, som Harem vill värna mot.)

En skitbil från något företag med dålig kvalitetskontroll och Olyckan Mars i 10e offentliga huset för alla se, blir tyvärr bara en incident att skriva om i sociala medier om den intellektuella böjelsen är så svag som det man tycker sig se i Skyttedals horoskop. Bilbranden leder henne inte till några djupare funderingar över prylsamhälle och maktfördelning. Till det räcker inte intelligensen i denna födelsekarta utan sanningen är kvinnan själv - inte bilbranden - blir ett OMEN för alla andra att betrakta och dra sina slutsatser av.

*****

Skyttedal ser troligen bara detta i termer av en "läskig upplevelse" utan att dra några slutsatser alls. Att 6e oturshuset också tecknar den hårt arbetande löntagaren i skarp kontrast till de tursamma i etablissemangets 5e hus invid borde gå henne att börja lägga ihop 2 + 2, jag menar, här finns de planetära härskarskapen som bygger den viktiga triangeln om lyxlirarliv (Sara på eftermiddagsshopping i sin älskade bil), hårt skitarbete i hus 6 och arbetarens alltför tidiga död (hus 8). 

Får hon någon mer chans i livet av "makterna" (som den kristna Bibeln kallar de astrologiskt verksamma planeterna)? Eftersom Mars ingress i Väduren ALLTID innebär att transiten kastar en aggressiv 90-gradersvinkel mot Skyttedals livslinje (Måne till vuxenlivets Sol), kan man räkna med ideliga om än inte årligt exakta  tillbud. Men bilbranden inträffade också när Månen i transit befann sig som vid födelsen och adderar man som kriterium att bara just Mars ingress i första graden (för kontakt med Skyttedals okontrollerade hunger- och äregiriga demo), visar sig en sökning över 300 år hur ovanlig tisdagens "freakolycka" var:

Range of search: 1.01.1800 - 1.01.2100
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ma.ari[1] & mo.can
 
Realization intervals (begin - end):
30.05.1819 - 31.05.1819
 8.05.1821 -  9.05.1821
18.04.1823 - 19.04.1823
19.01.1878 - 20.01.1878
31.01.1893 -  1.02.1893
 2.08.1894 -  3.08.1894
28.03.1904 - 29.03.1904
 8.03.1906 -  9.03.1906
 8.06.1913 -  9.06.1913
18.01.1957 - 19.01.1957
31.07.1973 -  1.08.1973
12.02.1987 - 13.02.1987
17.05.1994 - 18.05.1994
25.04.1996 - 26.04.1996
 5.04.1998 -  6.04.1998
16.03.2000 - 17.03.2000
18.06.2007 - 19.06.2007
17.08.2020 - 19.08.2020  bilbranden
25.04.2075 - 26.04.2075
16.06.2086 - 17.06.2086
20 förekomster på 300 år är inte mycket. Kanske hinner Skyttedal exponeras för den här signaturen en gång till i livet (2075), men man kan fråga sig om det fanns tillbud eller t.o.m. tragik i de många tillfällen som ligger koncentrerade till hennes liv så här långt. (Här ser man hur Mars excentriska bana ger ojämna resultat över tid.)

Något olycksrelaterat kan ha hänt Skyttedal eller hennes familj redan 1987 innan hon ens fyllt ett år. Och sen duggar signaturen tätt fram till bilbranden.

Är detta en antydan om hur själar VÄLJER sina liv för att de vill UPPLEVA ibland kritiska, ibland memorabla höjdpunkter. Jag minns inga tidigare liv som helhet, jag minns extremt känslostarka ögonblick från en handfull tider och platser, och några hågkomster har innehållit kuriösa detaljer som kunnat verifieras, så att hypotesen "bara fantasifull dagdröm" (eller nattdröm) i sig förefaller vara en ogrundad fantasi. Men har man fått några pusselbitar från sin själ kan man sedan rekonstruera en rimlig bild av vad ett eller annat tidigare liv kretsade kring. Hela livet kan ses som utagerandet av ett eller annat motiv. Jag utfår från att Skyttedal valt makttrippen i detta liv, att döma av Drakhuvudet i 10e huset - enligt två av tre ascendenter.

Kanske kommer Skyttedals själ i något annat liv att ha diffusa och svårförklarliga minnesbilder av brinnande bilar och en våldsam skräck för den monstruösa underklassen som även vid denna tid bor med lägre standard i förorterna till herreklassens områden. Minnen av ett glömt liv i Sverige har rörts ihop och hennes personliga bilbrand har gyttrigt blandats upp med politikerminnen av en tid när NÄSTAN den svenska rasismen och orättfärdigheten fick Stockholms förortsungdom att klättra på väggarna inför sina dåliga framtidsutsikter och tutta eld på grannarnas bilar!

Själen har en lång väg att gå från den nivå Skyttedals sociala medier-tjattrande ger uttryck för (inte olikt hennes insats som politiker), och till vad den gudomliga själen har i sig att bli ("vad" kan mycket väl skilja sig från själ till själ). Ännu några liv därefter kanske det diffusa bilbrandsminnet plötsligt att lysa fram i full tydlighet och en helt ny slutsats dras av denna gåtfulla signal inifrån själen.


PS. Det för Skyttedal så viktiga Drakhuvudet är en del av den s.k. Saros-cykeln på dryga 18 år. Eftersom hon är född under en nymåne är därför händelser som relaterar till någon av månnoderna potentiellt starka. Hon är en sådan politiker som bör vaka över sitt liv och inte köpa skräpbilar.

Inga kommentarer: