Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 augusti 2020

Tänk om corona är som ett superlim?

 

Enligt forskarna finns det nu data från Sydkorea, USA och Israel som styrker att barnen är smittsamma...
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

"När människan tänker, skrattar Gud" - gammalt, kanske lite slitet uttalande från någon judisk rabbin någon gång.

Tänk om Naturen är smartare än alla människans smarta kylskåp, mobiler och jag vet inte allt, sammanräknade? Tänk om Naturen i sin hämnd mot den parasitiska människoarten håller på att förbereder en flerstegsraket?

Sakkunniga har i månader sökt lugna länders befolkningar att coronaviruset är stabilt och inte muterar på något sätt som bör inge skräck. Det är, har bl.a. svenska förståsigpåare myndigt fastslaget, inte luftburet utan kan som värst hoppa mellan människor via slemmiga hostningar och nysningar. (Vad om dagar med extrem luftfuktighet då? Har inget tänkt på det scenariot när luften blir en formidabel brygga av fuktpartiklar som binder ihop människornas luftvägar till en enda smittspridningsmekanism? Vätska är ju en ledare.)

Men tänk om, medan all denna ömkliga propaganda från makthavarna pågår (sedan förra inlägget om Elitens slavdrivarfasoner tror jag ännu mindre på "svensk intelligens"), Naturen förbereder sig på ett betydligt listigare sätt, som med 2-komponentslim. Komponent A är det coronavirus som ådrar sig så mycket uppmärksamhet just nu och som de duperade tror det blir ett vaccin mot som inte förstör livet för åtskilliga som kommer att reagerar oförutsett. Framruschade produkter alltid trasiga, det är närmast ett axiom. (För kapitalismen och onda stater hysteriska i sitt kontrollbehov är vaccindoser som slår helt fel kalkylerad "collateral damage". I systemparadiset Sverige är hånet mot den enskilde dessutom dubbelt eftersom skadestånd till dem som får sina liv förstörda är obegripligt små.)

Men i "pipeline" har Naturen en komponent B som kommer att interagera mot corona A vid en given tid. Det är möjligt att en storskalig decimering av mänskligheten är enda sättet att terminera kapitalismens rovdrift på denna värld. Och jag lovar, när Gud blandat komponent A med B i sin KRATER (grekiskans skål för blandning av vatten och vin, och tillika metafor för hur Gud rör i grytan och skapar en värld), då kommer också de rika och välbeställda att vara chanslösa. Ingen har någonstans att ta vägen, eller "komma bort" som en dålig svensk tv-reklam säger i efterapning av engelskans "come away".

Liten utfransning: "Come away", "slit dig loss" är ett mer inarbetat begrepp i engelskan men den idiotiska svenska tv-reklamen sticker naturligtvis in det förklenande "kom bort lite" för att påminna arbetsslaven att livet i Sverige minsann inte är någon semester. Det fanns visserligen en tid på 70-talet då Svensktoppslåtar kunde låta som de gröna gör idag: "Och om man älskar hav och vindar och är trött på neon och betong, är det konstigt att man längtar bort nån gång?" Tv-reklamens "komma bort", låter i jämförelsen mest negativt, som att "komma bort sig" i de tätt skrivna textraderna.)

Det var en släng av Gröna Vågen redan på 1970-talet men eftersom den gröna linjen självdör i varje gång den möter klimatförnekare, onda kapitalister och påhejarna av ekonomisk tillväxt tar nu Moder Natur saken i egna händer. Hennes intelligens är inte rasande stor. Naturen är enligt Platon och bara en sämre spegelbild av det gudomliga - jämför astrologins givande ELD och VATTNET som assimilerar sig. (Ja, de naturliga elementen eld och vatten, kreverar förstås i direktkontakt inte den ena direkt tillintetgör den andra.) Den tvåstegsraket som Naturen sänder människorna är naturligtvis inte skräddarsydd. Hela länder man tycker är oskyldiga till teknokraternas och kapitalisternas skövlingar, kommer också att stryka med. 

Men det kan återigen vara mänskligt korttänkt att anklaga Naturen för trubbiga verktyg. Det kan vara så att de reinkarnerande människosjälarna nu samlat så mycket dåliga gärningar att det gömmer sig gamla syndare vars själar för det här harmageddon-livet flyttat in primitiva urbefolkningar för att lära sig lite sensitivitet (kanske någon rasistisk liten skånsk småort redan nu finns i indiankroppar längs Amasonas och väl inskolad i indianernas vördnad för allt levande). Men själarna på Jorden har överlag så mycket sammanlagd negativ karma att Naturen tar ett enda Grepp på mänskligheten och NOLLSTÄLLER VÄRLDEN. Det är bara att titta på hur mänskligheten beter sig nu och i historien för att inse att arten aldrig vunnit kontroll över sig själv, här finns massor för Räkenskapens änglar att hantera.

Platon sade detsamma om hela världen, det är mer ont än gott i den, och när en sådan auktoritet tvivlar på en planet i ett i övrigt välskapat kosmos, då förstår man hur t.ex. de egyptiska gnostikerna några hundra år senare kom fram till att världen är ett verk av Djävulen. Det var deras sätt att hålla namnet Gud obefläckat inför den uppenbara ondska som Naturen bakom färgspraket uppvisar. Gnostikerna hade alltså anammat en mer intelligent livsåskådning än den Ateism som idag slagit klorna i den som knarkat för mycket teknikprylar och annat som blåser upp bilden av människan som skapelsens krona.



 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

https://assets.weforum.org/editor/kwIa0Nve_sEfeKMr8oqTrg526BRDnrvqwN3Ps8zh4kY.png

Skickade häromdagen en länk om att det är just de onda teknokraterna som kommer att genomföra Nollställningen. :-) Deras mål är också att depopulera planeten ner till en halv miljard.

Klaus Schwab, grundare och ordförande i World Economic Forum. 1938-03-30.

Nästa grej i multistegsraketen Corona är att det (enligt teknokraternas egna förutsägelser) kommer att bli massvält p g a lock-downs, vilket leder till ytterligare migrationsströmmar.

Hösten och vintern kommer säkert att bjuda på diverse otrevliga överraskningar.

Seaward sa...

Tyckte först den länken var väl konspiratorisk men insåg vartefter att det inte skiljer sig så mycket från min tagg "it-fascism".

Skillnaden är väl att konspiratoriska blicken ser kapitalismens vilja att avrätta miljarder människor för att säkra världen medan jag på denna blogg menar att Naturens Hämnd inte är något rikemansklubbar iscensätter utan "bara" mänsklighetens Karma som rinner över och triggar Naturens försvarssystem. (Vilket jag också argumentaför för i det här halvseriösa inlägget.)

Men vem vet, Naturen kanske använder sig av Schwab för att framverka lite lugn och ro så inte det kosmiska gardet behöver inkallas (utomjordisk invasion).
:-)