Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 augusti 2020

120 ekonomer och oförsonliga Kerry Kennedy


Här följer en dubbelspaning där det hettar till först sedan de snustorra siffrorna klarats av.

Jag sökte på ekonomer jag samlat på mig genom åren. Efter att ha rensat bort ekonomiska journalister (vars utbildning är oklar) återstod en nätt samling av 117 nationalekonomer och andra typer. Hade jag inte betraktat Nobelpriset i ekonomi som ett bluffpris hade det blivit fler, men några Nobelpristagare finns med i träfflistan. Några höga ledningspositioner inom kända företag antog jag ha minst civilekonoms bakgrund. Sedan gick jag till svenska Wikipedias sida och tog på måfå ytterligare tre nationalekonomer för att komma upp i passande 120 (multipel på zodiakens tolv tecken).

Naturligtvis kan ev. tendenser i en så här liten grupp bero på slumpen, men med inget bättre att göra tittade jag på hur horoskopen fördelat sig på sol- mån- och marstecken (Mars är som en mini-Sol, den ger glödande passion för något):

       SO    MÅ    MA
ARI    15    12    13
TAU    11     7     7
GEM    12    10    13
CAN     7     9    15
LEO     9    12    10
VIR     9    14    11
LIB     7     5     7
SCO     5    13     9
SAG    10     7    10
CAP    13    17     8
AQU     7    10     8
PIS    15     4     9

Medelvärdet är 10 förekomster per tecken, men vad ska man sätta som gräns för under/överrepresentation, givet slumpens rätt vilda svängningar vid små dataset? Ovetenskapligt som upplägget redan är, föreslår jag gränsen för signifikans vid ±50% relativt medelvärdet, alltså allt vid eller under 5 förekomster eller allt vid eller över 15 förekomster. 

Säkerligen är några av "träffarna" bara slumpmässiga störningar, men dubbla antalet och det ska visa sig vilka (om några) tecken som har räknesinne antingen gott nog att bli professor, medialt känd ekonom eller räknenisse i något globalt företag eller i något politiskt parti (datats ungefärliga profil)...

Det visar sig att den "upphöjda" Solen i Väduren är en riktig räknenisse, liksom den "fallna" krigaren i Krabban. Lustigt att två specialplaceringar från de antika spelreglerna tittar fram här. Sol-Väduren har hög intelligens, det är tveklöst sant, och Mars-Krabban är så pass introvert att den kan bli ytterligt skicklig i vad den gör. Dessutom är Krabban ett trygghetstecken vilket naturligtvis gör frågan om ekonomi viktigare för detta tecken än många andra. Inga specialpositioner att peka på för de ekonomiskt ointresserade Mån-Vågen och Sol-Skorpionen. Om något skulle jag gissat att Skorpionens motpol Oxen (matchande sitt naturliga 2a pengahus) skulle ha visat framfötterna...

Solen i Fiskarna är den man tippat skulle bidra till en Räknenisses vandring på jorden...om man inte beaktar att tecknet står för världsliga förluster och att den energiska Solen kanske just därför arbetar på att avvärja ekonomiska problem. En något omständlig efterhandsrekonstruktion... 

I ett äldre test utmärkte sig dock CEO:er (ofta för stora och t.o.m. de största företagen) med att ha fler Månen i Fiskarna än psyket i någon annan position. Hade dessa inkluderats - möjligen alla med ekonomisk utbildning - hade kanske landskapet i det här testet pekat på att Fiskarna, långt ifrån att bara vara samhällets olycksbarn som traditionell astrologi haft det, i själva verket är de allra mest penninghungriga och intresserade av siffror som ett medel för att undvika världens förlorarstämpel! Man anar gåtor att ytterligare reda ut...

Men det intressanta är förstås resultatet jag sparat till sist: sinnelaget (Månen) denna antydan om begäret och dess beskaffenhet, når mikrotestets förstaplats med hela 17 förekomster i Stenbocken. Tecknet är det mest kända för att vara en materiell snåljåp och samlare (tecknet självt föredrar naturligtvis ord som "frugal" eller "ekonomisk"). Margareta Andersson och hennes lador ingår inte i denna topp, eftersom hon föddes med SOLEN i Stenbocken (och Månen i Tvillingarna). 

*****

Angriper man ämnet från annat håll kan man slå ihop samtliga 360 placeringar (ett betydligt stabilare dataset) och se hur de fördelar sig på de tre kvaliteterna:

De tre kvaliteterna:

124 Sattva (ljus, kunskap)
128 Rajas (passionerad men oscillerande mellan Ljus och Mörker)
108 Tamas (mörker, vilsamhet eller ignorans)

Inga signifikanta avvikelser här. Bara Mörkrets kvalitet gör sig lite sämre som ekonom, men hinduismens tre kvaliteter är nog mer intressanta i samband med Samkhya-kosmologin. Som väven i tavelduken märks de knappt vid sådana här kvantitativa reduktioner... Kvaliteterna ligger på en djup kosmisk nivå, långt under den knådande inverkan från vårt solsystems planeter. 

Men det går inte att förneka att det "känns" rätt när extremgeniet Nikola Tesla visar sig 100% född under Ljusets kvalitet eller omvänt, usla (svenska) politiker domineras starkt av Mörkrets kvalitet... (se dagens tidigare inlägg om en gapig Moderat.) 

Det är ju så att hinduisk kosmologi klassar hela människosläktet som primärt under Passionen så man kan ana att Ljus/Mörker är en bara svagt skönjbar axeln som visar riktningen för själarna... Det gör inte kampen mellan Det Goda och Det Onda mindre verklig. Sensitiva varelser (i meningen intellektuellt högpresterande med  samtidig koppling till själen (enda sättet att nå intellektuell excellens) kan förnimma ondska när den kommer in rummet! Många djur har avsevärd del i den intellektuella själen och naturligtvis även en del människor.

Jag lyckades själv öppna mig för så mycket av Mörkrets kvalitet häromveckan att jag på diskant råkade stänga av min nyköpta platt-tv - med bara "tankekraft". Den nya tv som kabelleverantören Com Hem tvingat mig och mängder av andra hushåll att köpa trots att gamla tv:n fungerade perfekt var därför ett stycke elektronik född med en stor på den Mörka sidan - allt i kapitalismens och "utvecklingens" namn. Jag skrev i förtretat sinnestillstånd på en text och kände exakt det läge när irritationen tangerade en inre vrede. Just i det ögonblicket stängde tv:n av sig. Den hade fungerat väl några veckor innan dess och fenomenet har inte upprepats något mer. 

Ja, planeten Mars representerar ondska, vilket är genant för halva mänskligheten eftersom symbolen är männens exklusiva - inräknat de män som klär ut sig till transor för att uttrycka manlig lystnad på det fegaste av sätt. Det är detta JK Rowling insiktsfullt protesterade mot - hon ville inte ha en okänd mans blick på sig i duschrummet, hon köpte inte den förvirring som råder i västerlandet. 

Se: https://siderisk.blogspot.com/2020/07/regnbagsflagga-med-fascistiska.html

Intressant nog återlämnade författarinnan nyligen en utmärkelse till mördade politikern Robert Kennedys dotter som driver en stiftelse för "allas lika rättigheter" (Expr). Brittiskan måste ha insett att det är lönlöst att kämpa mot Satan när negativiteten vuxit sig alltför stor i västerlandet och kastat förvirring i psykena på så många - även de i mäktiga positioner som bort stå över den irrationella själens tendenser till korruption och kortsiktigt sneglande mot trender.

Intressant nog är politikerdottern Kerry Kennedy själv en av satanerna som i sken av humanitära åtgärder söker kasta förvirring in i världen:



Man måste överväga möjligheten att mordet på politikerfadern tillräckligt förklarar denna besynnerliga karta, men finns det en själ som väljer livsöde (från åskådarplats utanför tiden och med överblick över en tänkbar värdkropps hela liv), då var detta är mörk själ som i detta liv nu söker reformera sig genom goda gärningar. Och som så ofta går till överdrift och istället blir en fanatiker med oklar kunskapsbas för sin aktivism. 

Horoskopet består enbart av den klassiska kampen mellan Ljuset och Mörkret, det Onda och det Goda, men det finns ett antal dåliga indikationer. Det är Mörkret som har makten i den värld Kerry kan se, så mycket visar båda Ljusen i hörnplaceringar (extern manifestation), mörkatecken och därtill individens egen mognadskurva (barndomens Måne till det självreglerade vuxenlivets Sol) som utmärks av motsättningen mellan Skorpion och Lejon, död och liv. Här är en klassisk modell för orealistiska överreaktioner. En sådan person som en vis kvinna som Rowling väljer att inte tjafsa med därför att fixeringarna är så hårda mellan Skorpion och Lejon.

Att Kennedybarnet föds till ett komfortabelt eller rent av förmöget hem står stämplat på den fysiska babykroppen och ascendenten via den välgörande Jupiter. Men lika tydligt är hemmet svårt skadat eftersom Månen är "fallen" i Skorpionen. De tecken som borde skänka kraft åt sant sanningssökande smutsas båda av Mörkret så att en kärna av lögn gömmer sig bakom skenet av godhet. I detta fall är det alltså en man (Mars) och därtill en överdriven vulgärman (Mars + Rahu) som driver hennes på ytan kvinnliga kropp/ascendent. 

Gissningsvis beror hennes ilska över Rowlings uttalande på att hon själv är smygtransa och hellre skulle vilja vara man. Denna tanke stärks av att Satan direkt angriper hennes psyke och syn på vad välvilja (Jupiter) är. Hon representerar alltså stöd åt en i grunden sjuk sak. 

Hon gör som alla i senkapitalistisk tid gör: istället för att förklara något sjukt och söka lösningar därifrån förklaras det som "BARA EN NY ASPEKT AV NORMALITET" och så har "marknaden" hittat ännu en kundgrupp att skapa designade produkter åt. I en bättre civilisation skulle samma möda och lika mycket pengar istället läggas på att ge alla identitetsförvirrade en djupgående filosofisk bildning och kanske också djuphypnotisk behandling. De felande pusselbitarna (och de tidigare liven som hamnat på kant i själens innersta vrår) skulle falla mycket bättre på plats då.

Jämför denna liv-och-död-traumatiserade himlen med den suspekt välklädde moderatpolitikern Forssell i föregående inlägg. Åter Lejon och Skorpion i halsstarrig låsning. Slutledning om politikern?

Min upplevelse är att den här motstridiga teckenkombinationen inte alls behöver innebära en garderobshomo, däremot tycks den peka mot identitetsproblem eller t.o.m. självhat i de fall där båda tecknen spelar nyckelroller (som här, med Sol och Måne involverade). Alla de tecken på samhällets förfall politikern såg var alltså hans egna projektioner. Det utesluter inte att det finns missförhållanden att fixera sig vis men de inre projektionerna gör dem tjugo gånger större.


Inga kommentarer: