Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 augusti 2020

Naturkraften Danny samt "svensk inre osämja förklarar främlingsfientligheten"

 

Danny Trejo i Machete (2010)
en höjdare bland skräpfilmer

 

I den inte alltför intellektuella pojkkanalen TV6 annonserar tablån en modern spagettiwestern med övernaturliga inslag. Namnet Danny Trejo lockar innan jag inser att det finns roligare saker att spendera två timmar på. Trejo är i vilket fall en vidunderlig figur som jag sett i Machete, en höjdare bland trashig lågbudgetfilm.

En recensent på imdb.com har också insett mannens oförliknelighet:

"If you're a Danny Trejo fan you'll REALLY enjoy 'Dead Again in Tombstone.' Like Italian westerns, the film serves up plenty of action, and there are no heroes. Some reviewers assert that Trejo can't act. They don't realize that Trejo, may he be a good or bad actor, is more than that. He is a force of nature."

Den här cineasten placerar Trejo i kategorin "naturkraft" än "skådespelare" (av en eller annan kaliber). Ju mindre sagt om den känslan för kategorier (eller bloggarens oklarhet över emotiva och logiska utsagor), dess bättre. Den här bloggen har på sistone tagit några myrsteg upp på svenska Bloggportalens topplista över bloggar i ämneskategorin "Humaniora & Livsåskådning". Ointagligt mer läst än Sideriska siktet (f.n. 10e plats) är tvåan, en blogg om privatekonomi. Det kallar jag en självklassificering på filmkommentatorns nivå: senast jag kollade var Ekonomi en kategori sidoordnad med ämnesgruppen Humaniora. 

Möjligen föreställer sig räknenissen att hans jakt på pengar är en Livsåskådning. Grattis då till att ha gått in i satanismens bakvända föreställningsvärld. (Sverigehoroskopet röjer mycket riktigt Satan i penningens tecken som genomsnittssvenskens omedvetna religion. Det är skickligt jobbat av landets överhet att hålla ett folk kvar på samma låga medvetandenivå, regering efter regering. Det är som om Överheten var oberoende av partisympati var eniga om att det gäller att hålla folket så anti-intellektuellt som möjligt om man vill behålla sina privilegier)

Så hur aviserade stjärnorna ödet till hårt märkt kropp och ärrat ansikte som Danny Trejos? 

Osannolikt för en äldre generation skådisar av B-typ är hans födelsetid känd och att hitta båda ansiktshalvornas tecken aktiva är en lovande början: Väduren står för huvudet i stort medan Oxen står för området under nästan, för mun och hals. Väduren som ascendent men med Mars "fallen" i Krabban ber "negativ sensationalism" som jag någon gång döpte kombinationen till. Vädurens Eld är framåt och forcerande medan Mars i försvarets Vatten är defensiv och skyggande. 

"Sensationalism" kan också läsas som att det är något spektakulärt med människan. Om Eld är utåtgående karisma och Vatten tilldragande eller magnetism, blir blandningen en gåtfull både-och. I det lilla jag sett med Trejo står han alltid, trots att våldet häger tungt omkring honom, alltid på de svagas sida. Fast han har säkert spelat renodlade gangsters också. Det ligger nära hans brokiga förflutna...



Den gruffiga likheten med Stefan Löfven finns där! Den förre svetsaren kanske borde valt den undre världen och rollen som slaktare istället för politik! Minimalt antal ord och maximalt hårdför muskelkraft. Eller är det därifrån statsministerns själ kommer och som i detta liv tar sina första stapplande steg som en rättskaffens man? 

Minsta gemensamma nämnare för dem båda är den fallna Mars i försvarsinstinktens Krabba. I Löfvens fall stöttas Månen i aggressorn Väduren (latinska Aries = grekiska krigsguden Ares, varav Väduren som kardinaldygden "mod") av Mars, snarare än Trejos personliga ascendent.

Nyckelord är alltså "TRIBAL" - Krabban är stam- eller klanmentalitet (den egna gruppen). 

Men blandningen av anfall/försvar av de närmaste är bara början av Trejos karta! Han är naturligtvis inte en intellektuell typ, men sinnelaget/Månen i Vattenbäraren har starkt stöd av sin disponent Saturnus som också ligger i Luft och dessutom i 3e intellektshuset. Danny Trejo är faktiskt en gatsmart individ och konceptuellt medveten. Att lämna kriminaliteten och bli gangster på film var ett genidrag!

Klockslaget 5:18 ger Venus nästan exakt på ascendenten och tja, skönhet har han väl om man med det menar raka motsatsen till kvinnliga Venus som för tankarna till helt andra uppenbarelser. Men Venus verkar mest bilda en friktionsfylld brygga till sitt ena härskartecken Oxen, varifrån Solen uppvisar en gradexakt influens från Satans stjärna. Venus "skönhet" eller välsignelse av Trejos kropp består således i att det är en yta fri för Satan att göra sitt arbete på eller med på artistiskt (Venus) vis! Satans intrång i själva kroppen/personligheten behöver inte fattas bokstavligt utan mer som att Trejo sätter skräck i andra genom sin diaboliska och hårt tatuerade uppenbarelse! 

Hans kroppstatueringar hänger nära samman med att krigaren Mars upplever sig hotad i instinktiva Krabban (med rätt eller bara inbillat). Jag har noterat många horoskop där Krabban spelar en viktig roll som valt att tatuera sig som en fiktiv sköld och trygghet att gömma sig bakom. 

Att tatuering numera är mode bland morgondagens förlorare i en överhettad och allt mer problematisk värld, till och med i medelklassen, är bara att förvänta sig. Överklassen har slutat ge impulser nedåt till den breda medelklassen. Nu är det gängen som påverkar nerifrån och upp. Tatueringens popularitet avslöjar att västerlänningen i kapitalismens sista dagar degraderat sig till stamkrigsnivå (närapå "var och en för sig själv") och alla väntar egentligen bara på den stora smällen som gör slut på den här misslyckade sträckan i mänsklighetens historia. Teknokraterna går direkt till helvetet, insiktslöst folk kanske får återfödas på jorden ännu några gånger för att bevisa att de har gott gry... 

Danny Trejo är en verklig överlevartyp och inte minst visar horoskopet det genom dess infernaliska betoning på de fyra första "primitiva" tecknen, Väduren t.o.m. Krabban. Dessa motsvarar också de fyra elementens första och tydligaste framträdanden i zodiakens "evolutionscykel".

Intressant är att den "goda ängeln" eller daimonen gestaltas av sträva och rätt charmlösa Saturnus i detta horoskop. Elfte huset och Vattenbäraren visar med dess förankring i 3e intellektshuset att värstingen är mer vidsynt än den hotfulla uppenbarelsen i egosektor 1 låter antyda. Som alltid är den goda ängeln rent avtändande i sin ambition för människan på hennes enkla egonivå. Det är speciellt tydligt med attackens och utfallets Väduren i 1a huset eftersom den goda ängeln istället för personliga framryckningar ("se mej") tecknar mot på kollektivet, dess organisation och sammanhållning. I värsta fall får man ett ego i strid mot hela världssamfundet, så den människan måste hata sin goda ängel som vill vidga egots vyer!

Förlagan till samhället är andevärlden (som i och för sig också består av olika grupperingar) där andar kroppslöst samexisterar utan att någon ens kan trampa någon på tårna eftersom den spatiala dimensionen/den fysiska kroppen inte finns där. Sett från vårt håll finns hela andevärlden ("Himmelen") finns inom varje atom i en kroppslig människa. ("Det du gör mot andra, gör du mot ditt Själv"). 

Den här filosofiska nivån är nu knappast vad som motiverar ett horoskop med så mycket Vädur-Oxe-Tvilling-Krabba. Den "personliga typen" är, som sagt, mest världstillvänd av dem alla och långt från 12e huset/Fiskarna där man är mogen att ge upp det mindre för det större. (Den "onda ängeln" i 12e kan därför ses som friktionen mellan det mindre/ego-kroppen och det större, 11e goda ängeln eller Den Stora (kollektivängeln/människan). 

Man kan därför anta att 11e i Vattenbäraren och med dess uppfattning av abstrakta koncept (på mänskligt intellektuell nivå), är mest tjänar Dannys "staminstinkt" som en konceptuell överbyggnad. All blå tatueringsfärg över kroppen: mycket mer blev det inte av Vattenbärarens tecken i just detta fall. Samtidigt finns bilder på "värstingen" när han skrattar avslappat och här är då Mars-i-Kräftan när den kopplat av sitt "ständig-krigsberedskap". 

Sök fånga Stefan Löfven i de lägen då han är lugn. Bisarrt nog är detta INTE hans sanna jag. Han var född att försvara en klan av ett eller annat slag. Inte för inte står den stora gruppens Vattenbärare i skuret läge med den lilla särintressenten Krabban i zodiaken, ett så kallat 1-6 förhållande om man väljer Vattenbäraren som ascendent eller egoutblick. Då landar särintresset i 6e huset för Fienden. Helhetsblicken måste alltid förkasta det irriterande gäng som tjatar om sina identitetsproblem. Häri ligger förklaringen att Kina som morgondagens världshärskare kommer att fortsätta bekämpa dissidenter som inte vill vara med på den stora visionen, det stora allomfattande projektet... Den antika astrologin har noterat att Den Väldiga (Vattenbäraren) alltid är mycket mer än det vatten (havets tecken Krabban) den bär.

Omvänt ger Krabban i egoposition (hus 1) Vattenbäraren i 8e dödshuset. Häri ligger Krabbans paradox: den slåss intill döden för sin egenart och för att slippa bli "bara ett nummer i samhället". Det ligger inte långt från att kalla beteendet sjukligt. Men det är ett bra exempel på hur INSTINKT inte vill, kanske inte kan, adlas till RATIONALITET. Vatten och Luft ger alltid intressanta brytningar inom en individ och bloggen kallade dessa "dissociation". Krabban dissar evigheten för att få vara ett tillfälligt säsongsblomster men i affekt. Vatten ger sällan metafysiker som ascendenttecken, Vatten rinner nedåt och förenar sig med Jord: den perfekta inomvärldsliga människan, kanske mer "mänsklig" under sina levnadsdagar än eldsjälar och andra som stenhårt kämpar för ett må. 

Gänggangstern som blev actionskådis innehåller lite av varje, men eftersom Vatten och Eld tvingas samman får man en mental oroshärd. Visserligen verkar Trejos tredje hus intellektuella Luft helt oberoende av att hans 4e för hem, familj och inre belåtenhet ("creature comforts").  Men det instinktiva fjärde omvandlas till medvetna tankar eftersom ägaren Månen befinner sig i 11e. Hans sinne ruvar på tanken om en värnare (Mars) av 4e "skyddade huset". Samma biologiska instinkt (Mars) har därför nära till rollen försvarare eller hämnare. Detta påminner återigen om solidariska klaner eller gäng och om hans roll i de få actionrullar jag sett med honom.

Danny Trejo är faktiskt en omöjlig ekvation: Vädurspersonligheten uttrycker starkt Mars-Krabbans tendens att värna och skydda, meden den goda ängeln Saturnus manar denna extremt instinktiva mix av Eld och Vatten att börja tänka och se större helheter (omfattande Vattenbäraren är Luft och kräver ett steget till abstrakt tänkande i intellektuellt gripbara kategorier).

*****

Denna mexikanske kämpe leder vidare till Sveriges förhållande till minoriteter! Sverige har sin solära drivkraft i Vattenbäraren och det är därför typiskt att från vissa hörn spys mycket galla över "hederskulturer" och nedsättande kallar dem "patriarkala". I själva verket är från den kvinnliga Krabban hederstänkandet kommer. I Danny Trejos Mars-i-Krabban har vi precis symbolen för en som hämnar en heder som anses förlorad när någon kliver över det lilla egna revirets gränser. I själva verket är det Sverige som skulle kunna kallas en skändare av de små samhällscellernas (hushållen/Krabban) integritet. 

Lustigt hur detta land aldrig kunnat hantera frågor om etnicitet och nationalitet - sin egen och andras - på ett anständigt sätt. Sverige är som ett dårhus där hur ologiska tankar som helst kan slå rot och bli officiell policy. Är detta ännu en långlivad karma från vikingatiden när "utlandet" bara sågs som en möjlighet att slå ihjäl och plundra för självberikandet?


Sverigehoroskopet med en delvis ny vinkel. Ascendenthärskaren Venus för med förstahusets innebörd var den nu befinner sig. I Sverige är ego och skyddat sårbart inre en extremt tydlig faktor eftersom Stenbocken just indikerar ett ointagligt pansar. Utlänningar upptäcker alltför svårt att de aldrig släpps in i det samhälle de valt och Kapitalets försök att göra om hela landet till en engelskspråkig filial till USA är nog den uslaste och mest suicidala strategi världshistorien sett.

Men se nu hur det överförda hus 1 relaterar till sitt 6e fiendehus: Venus, jämnmod och statisk balans ser nu "fri rörlighet" (Tvillingarna i 9e utlandshuset) som sin Fiende eller Olycka. Bakom Sveriges spelat intellektuella jämlikhets-Våg döljer sig de svenska hemmens (hus 4) extremt konservativa och faktiskt fientliga attityd till utlandet eller allt bortom den ultimata egna gränsen.

Men folket kan vänjas vid utlandet, EU eller vad du vill. Överhetens hus 5 innehåller makthavaren (Solen) och den förmögna överklassen och handelsmannaklassen (Jupiter och Merkurius). Från sin privilegierade position samverkar de med 9e utlandet, och eftersom all makt utgår från Eliten - inte folket! - är det från deras hus och inte folkets/hushållens fjärde den merkusiska propaganda utgår som visar den lilla svensken vad han ska undanta från sin generella fientlighet mot allt "utsocknes"! Svenskarna har genom Elitens marknadsföring fått lära sig vilka solsemestrar de ska älska. Men har inte Elitens 5e hus satt sin godkäntstämpel på etniciteten eller semestermålet ligger 1-6-relationens fientlighet där som en underström, lillsvenskens grundhållning.

Svenskarnas grundläggande fientlighet mot utlänningar förutom om de har en dryg amerikansk engelsk accent, bottnar således i att Vågen och Venus önskar ett harmoniskt status quo och allt utländskt är garanterat att tvinga fram justeringar för att hitta åter till jämviktsläget. Lätt till det att Stenbocken är av Jordelementet och ett traditionalistiskt och konservativt tecken. Saturnus i 9e utlandshuset blir härvid ett litet dilemma eftersom den lilla svensken drog man ur huse (hus 4) när det var som värst för att "gräva guld" i USA (men landade i infrusna Minnesota där de aldrig lyckats sätta någon större prägel på USA:s mentalitet.

Däremot drivs det godmodigt med svenskarnas bidrag till och med i modern amerikansk underhållning. Jag har just sett i tv-reprisen av New York-baserade komedin "How I Met Your Mother" och insett att inflyttade karaktären Marshall Eriksen är en storvuxen drasut, typiskt svenskättad i sin klumpighet och naivitet. Samma tanke med en lätt inavlad svenskbygd har även bröderna Cohen presenterat i filmen "Fargo" (Peter Stormare har byggt hela sin internationella filmkarriär på en skruvad version av "den dumme svensken") och Renée Zellweger (själv med lite svenskt påbrå) initialt förfärats av i filmen om en fabriksnedläggning i svenskstaten som hon till sist engagerar sig mot ("New in town", 2009).

Det Sverige som kvar och städade bort sin gamla fattigdom, syns således kopplingen till utlandet på två sätt, från hushållens 4e hus är det Venus som har förfadersplaneten (eller "lång historia") Saturnus förankrad "over there". Även om det är en 1-6-förbindlese mellan Hushållet och Utlandet mildras historien av att Venus och Saturnus är planetära vänner. Historien om de svenska Utvandrarna - om vår EXPORT AV TRASHANKAR - är inte så en fråga om Fienden utan som att Olyckans här får beskriva det 6e steget från 1a jag-positionen. Breven hem till Sverige måste ha värmt de svenska anhöriga. 

I dagens horoskop är det våra emigrerande fattiga förfäder som tecknas av Saturnus i 9e, och deras öden i Nya Världen värmer Venus i stugan. Att det inte gick något vidare för Olyckans barn syns av att halshuggna Ketu invid Saturnus i 1974-horoskopet "minns" att förfädernas  nyetablering i fjärran Amerika var en skakig och osäker satsning. Som alltid var det Eliten som tjänade mest på steget utlands. Så var det i Elisabets England och nationens första steg mot en kolonial storhet, och så är det alltid. De rika har alltid råd att misslyckas.

Men när IMPORT AV TRANSHANKAR genomförs av en okänslig Elit aktiveras Fiende-läsningen av den här 1-6-relationen mellan den lilla svenskens Venus och 9e huset.

Eftersom Sverige länge betett sig som en nyliberal djävul och slavhandlare är det inte svårt att förstå reaktionen mot invandrad arbetskraft, och när man vidgar perspektivet till 5e Elithuset - det andra perspektiv som också Saturnus äger (Saturnus som den svenska folksjälens ägare - paradoxalt placerad i utlandets hus). Det är detta andra perspektiv, rotat i 5e framgångshuset och dess invånare som applåderar de berördas rätt att få använda slavar som billig städhjälp och vid subventionerade lyxrenoveringar av boendet.

Inte konstigt att den hinduiska reinkarnationsläran pekar ut Sverige som ett land som inte kommer att leva så långt som till nästa större grundlagsändring. Landet är alltför USA-lierat och har en huvudlös (Ketu) politik (Saturnus) som många gånger verkar vara USA:s åsikter i en viss fråga. Att Saturnus är förhållandevis "god" i Sverigehoroskopet gör den tyvärr inte mer intelligent, särskilt inte när Eliten lagt sig i och i förväg format valutgångarna eller korrumperat hela partier inifrån...

Inga kommentarer: