Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 augusti 2020

Maslows behovspyramid och hur Sverige dödade sin kultur

Jag tog en förmiddagspromenad för att tömma huvudet och lyssna efter nya uppslag. (Egofixerade kulturer som den svenska begår fadäsen att tro människan - denna flyktiga värdkropp - tänker sina egna tankar!)

Jag kom på en bra idé: illustrera Sveriges kommande nedgång och fall (under våra närmaste två planetära cykler) genom gamla psykologen Maslows berömda behovspyramid.

Jag har redan siat om att Etablissemanget med början i år kommer att börja se om sitt hus alltmedan den vanliga svensken får se sina liv gå ner på sparlåga eller helt rasa sönder. Varför inte använda behovspyramiden och illustrera hur behoven kommer att skalas av ett och ett med start i toppen. Och för en simpel materialist som Maslow är förstår kultur och annat krimskrams som den stadgade människan avnjuter ett av de umbärliga toppbehoven. (Maslow kommenterades redan 2010.)

Kommer hem och tittar till AB:s förstasida och där är ganska prick min historia!

Lina Hedlund förklarar svensk kultur vara död när folk partar i klungor som grodor i parningstid - trots Överstepräst Tegnells rekommendationer - medan staten sätter stopp om en församlad skock samtidigt ska bese ett artistframträdande av Danny.

Men är Danny på Berns Salonger verkligen kultur, Linda? Är inte det bara Sveriges Elit som sitter och myser över sin egen exklusivitet + alla inresta förlorare i landsorten som har gått på hela den svenska modellen för slaveri på "arbetslinjen" och sen en stockholmsresa som belöning. Danny verkar hygglig som person men har nog mer blivit ett dekoration i de burgnas livsstil sedan den inavlade svenska nöjesindustrin gjorde honom till dragplåster på Berns.

Mer rätt har Linda om hon, som jag tror, vagt förstår att regeringen nu slaktar Sverige för att Överheten ska gå så skadelösa ur pandemin som möjligt är. Min eller snarare den hinduiska astrologins prognos för Sverige håller streck! För naturligtvis har inte Sveriges kapitalister varken intellekt nog eller viljan att montera ned hela vinsturvinningssystemet och göra Sverige till ett unikt föregångsland. Trots att vårt soltecken Vattenbäraren ändå är den "av människan och för människan"-princip som ändå kommer att gälla globalt inom 50 år.

Så vad säga? Inlägget var redan skrivet, jag behövde bara tömma skallen med en promenad för att fånga upp idén!


PS. Jag väljer här att se behovspyramiden ur den materialistiska människans synpunkt, t.ex. den onde rike mannen som börjar med att hyvla bort underhållningstramset som ett ytligt toppbehov för att säkra sin egen materiella bas. Nyblivna medlemmar av svenska Etablissemanget skriker som i AB i högan sky inför utsikten att all deras strebriga klättring varit förgäves. Det är ett sorgligt släkte kapitalismen gjort av detta folk.

Inga kommentarer: