Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 augusti 2020

Sveriges senaste nymåne samt fegtänkare om framtiden

 

En fristående fortsättning till föregående inlägg om var Sverige står i sina stora ödescykler. Äktsvenska symboler som Polarbröd kan kanske också ses förebådad av den närmast föregående nymåne som också såg en representant för dagens odugliga broilerpolitiker, Sara Skyttedal, förlora sin bil i en plötslig självantändning. 

Men även regeringen Löfvens skandalösa "it-satsning" genom att bjuda in amerikanska vampyrer, ett missbruk av makt som Aftonbladet avslöjade förra veckan, sorterar också under senaste nymånenominat (nymånen kan "spilla" en eller ett par dygn före exaktitud). 

I antiken fanns knappt den precision vem som helst idag har via sin dator, men nymånen 4.41 på onsdagsmorgonen tjänar som ett omen för den närmaste framtiden (eklipser ger långvariga prognoser enligt egyptiern Ptolemaios, upp till flera års giltighet för en sol - ominats varaktighet beror på sol- eller månförmörkelsens längd och Ptolemaios ger en tumregeln som kräver beräkningar).

Även med de fåtaliga hinduiska aspekterna finns material som verkar på Sverigehoroskopet. Att nymånen opponerar hela Sveriges själ (Solen) tecken mot tecken är ett omen som heter duga, även en gradexakt opposition varit värre. (Se dock förra inlägget om självförhävande Rahus förehavanden, gradexakt i opposition till placeringen i nationalhoroskopet.)

Men it-skandalen tycks klart förebådad eftersom Merkurius tätt ansluter till nymånen och därmed opponerar nationens Merkurius starkare än Solen: regeringens naiva fantasi att muta till sig tre amerikanska it-jättar skulle förvandla Sverige till ett framgångsland! Denna nymåne passar perfekt med bloggens resonemang att Sverige Merkurius (hela it-industri) är korrumperad av att trängas mellan ledarna (Solen) och de verkligt rika (Jupiter - här kanske de amerikanska it-jättarna men definitivt de svenska landsförrädare som har en tumme med dessa).

Att det är Sveriges Elit som säljer ut landet passar också med Ptolemaios (rötterna till den västerländska traditionen) mening att andra planeter i aspekt till nymånen bidrar (ganska naturligt egentligen). Här bildar därför Jupiter en STORTRIGON (bara delvis ritad - mitt slarv) som binder ihop nymånen i Lejonet med sig själv i härskarläge i Skytten och Mars i härskarläge i Väduren. 

(Hinduiskt kastar inte eld- och olycksplaneten Mars själv någon 120-vinkel mot nymånen men den åker snålskjuts på Jupiters långa anblick, som såldes får något sinistert och skadligt över sig på 240-sträckan.)  

En komplex och sammansatt nymåne påverkar alltså flera sammanflätade punkter i Sverigehoroskopet. Detta är väldigt mycket eld för ett land som Sverige, men överhettningen ligger alltså i tiden och man kan peka tillbaka på den som ett lite längre omen när väl Polarbrödsfabriken brinner ner under en Mars som attackerar Månen/lokaler i Vågen och Sverigehoroskopets Vågascendent.

Det är i sådana här lägen det blir intressant att se vad landets version av Den Rike Mannen tar sig till (Jupiter är "verksamt ond" i vårt horoskop" och söker alltid klipp och lätta pengar). Sluter svenskar konkurrenter upp och hjälper Polarbröd tillbaka? Det är svårt att tro. Ridderligheten som fanns i andra högkulturer var obegriplig för vikingarna som bara visste hur att slåss och röva! Istället blir väl allt bröd i butikerna lite dyrare (motsvarande Polarbröds marknadsandel). 

Kapitalismen är ett gissel och idel destruktivitet för världens medborgare.

*****

Ett ord om nationens "goda ängel" (om vi nu har någon). Med Vågen i öster ligger landets spelade yta på självpresentationen som ett jämlikt och rättvist land. Att detta inte alls stämmer, behöver inte diskuteras en gång till. Vågens princip är att harmoniera motsatser och läka ihop oförenligheter (så gott det går) och därför är "samförstånd" ett nyckelord i t.ex. svensk politik. Den goda ängeln (11e husets tillfälliga ägare) är alltid en Fiende till Köttet (ascendenten) även om ett land nu är en virtuell entitet, en tankekonstruktion. Hursomhelst är samtliga rollmasker föga betjänta av sin högre ängel, och Vågen har Solen som sitt högre jag. Det säger något om hur illa landet mår av sin kompromissande politik där Den Rike Mannen ska tala med Löneslaven om rättvisa ersättningsnivåer men också Profitörens behov av löneslavar.

Om vi bortser från att Solen metafysiskt står för själen (Sverige är inte ett metafysiskt lagt land och vill hellre prata samhälle, politik och pengar och slippa begrunda förutsättningarna för dess existens), blir den stora ljuskällan istället bilden av ledaren eller den mycket lilla gupp som är folkets ledare - regeringen. (Landets största företagsledare har via korruption kommit att bli närmast statsmän själva, men varje regering mörkar detta fast vem som helst förstår hur landet ligger när statsmän och företagsledare i gemensam sak avlägger besök i skumma bananrepubliker. Exportören Sverige är som en helt egen demon som lever frigjord från den så kallade demokratin.)

Solen är en självhärskare (vilket svenskarna godtar, "representativ demokrati" betyder att folket överlåtit makten åt kreti och pleti) och en dominant som Solen kan aldrig fatta beslut som rimmar med Vågens symbol (endräkt och harmoni). Hela mediesektorn jobbar dock på att smeta ut och jämna till de bilder svenskarna får av hur landets toppar jobbar. Det är inte folkets angelägenhet hur vidriga avtal sluts över deras huvuden, som senast med Amazons etablering i landet.

Här faller således nymånen i Sveriges 11e hus för deras goda ängel, ytterst en andemakt som avser leda själen ur dess kroppsliga- och egocentriska fixering (1a huset, ascendenten). Men Solen står som ofta noterat i en sektor som inte behöver några idealbilder från en högre ängeln. Solen står redan i Solens naturliga 5e hus, Elitens hus. Vi har därför i Sverige makthavare och elit som i sin "verksamma ondska" - i resultaten av alla sina rikedomsfrämjande beslut - skapar störningar i landets spelade roll. Sveriges rollmask spricker hela tiden och man får glimtar av hur vanvettigt landet är konstruerat. Att så kan ske beror förstås på vår tryckfrihet så att den goda Merkurius - fastän vissa exemplar dukar under i närheten av Sol och Jupiter - ändå förmår skriva och kommunicera sanningar om vad som pågår i landet.

Jag går inte så långt som de vanligen högervridna konspirationstyperna som hävdar att de stora tidningarna restlöst är fyllda av propaganda och osanningar, men naturligtvis underlättar det för gudarnas budbärare att hålla sig på behörigt avstånd från Sverigehoroskopets Sol- och Jupiterkonjunktion. Den Merkurius (skribent) som sitter fast i skruvstädet mellan chefen (Solen) och de giriga aktieägarna (Jupiter, stor kapital) lär vara rejält "partitrogen"!

*****

Sedan jag begrundade Sverigekartans förhållande till de sju dödssyndarena, har jag slagits av en sak som egentligen är uppenbar. Det är visserligen sant att det goda Välfärdssverige byggdes upp längre tillbaka i tiden (under det gamla nationalhoroskopets paternalistiska Sol-i-Oxen) och att nyliberalismens egoism i princip tog död på det "nya" Sverige redan som femåring. 

Men något litet gott gör naturligtvis Solen och Jupiter i det favoriserade 5e huset. Man kan säga att det var först med demonerna Fredrik Reinfeldts moderater och som det gamla Sveriges sammanhållning verkligen krossades och där nu andra högerpartier för samma söndra och härska-politik (samtidigt som de hycklande stöter bort "Nya moderaterna" som något mindre salongsfähigt). 

Hade nationalhoroskopet helt saknat förmåga att "lagra upp i ladorna" och bedriva någon form av gammaldags utjämningspolitik hade landet varit totalt slut för länge sedan. Det är därför bara vissa parter i landets mer privilegierade kvarter som begår dödssynder. 

Ser man till hela landet arbetar Saturnus med att kontrollera och beskatta allt inom landets gränser. Skattmästaren förfogar således över den landets motor Solen samt den verksamt Onde Rike Mannen (båda i saturniska Vattenbäraren) - den senare vill bara skattesmita för hela slanten, därav den "verskamma ondskan" från en så rik planet. Men samtidigt samarbetar Solen (makthavarna) med Jupiter (de verkligt rika), inte minst i frågor om Sveriges export. Så horoskopet är en enda stor och rätt osmaklig gråzon... 

Och om de gråfärgade eller "ljumma" säger Bibeln sista bok, Uppenbarelseboken, att "Herren kommer att spy ut dem" under Domedagen. Det bådar illa för ett land som Sverige där allt som det går att göra pengar på klassas som "normalt". Frågan är smått akut eftersom vi just nu har en de återkommande domedagarna inom synhåll: varje tidsåldersskifte kan ses som Domedagen. Kanske är det vid dessa passager en del själar får permanent inreseförbud till flera liv på Jorden... 

Innan saker fortskrider så långt kan Sverige närmast hålla ögonen på perioden 1-2 september 2020. Under innevarande månvarv och därför alltjämt under nymåneominat kommer så fullmånen som reaktiverar Sverigehoroskopet och nu förstås med Månen i passage genom Sveriges soltecken Vattenbäraren. Det lär väl handla om det svenska ledarskapet, som vanligt. Fast i Sverige krusar sig knappt vattenytan...missa inte Expressen som talar om en annan Lejon-yttring, despotiske Trump och den otroliga mängd medarbetare som passerat genom Vita Huset sedan han tillträdde. Där finns en medfödd fullmåne och extrem spänning mellan ledarroll (Sol) och underordnad/personal (Måne).

*****

Se även: Jämför astrologins utlåtanden med vad en "auktoriserad"  samhällsröst som Göran Therborn (se horoskop) sade häromdagen i AB om Sveriges nutida karaktär. 2012 kallade jag marknadslösningsekonomen Klas Eklund "den goda ekonomen", men hur fort säker ändras! 

Nu beskriver Therborn honom som av av "den nyliberala gårdagens" män. Så var slog jag slint i bedömningen av det horoskopet (förutom att jag försökt hämta in en djupt defekt förståelse av hur ond människan i själva verket är, och att hennes samhällslösningar blir som hon själv är)?

Den ursprungliga kartans fokus på de tre kvaliteterna duger alltjämt, men sanningen är att det kanske var överdrivet att klassa kartan som "god" med så mycket svajig Passion och en enda position i Godhetens eller Ljusets kvalitet, när dessutom denna enda position är den Stora Illgöraren Saturnus (själv tillhörig Mörkrets kvalitet). Saturnus är sannerligen inte är någon favorit för sinnelaget i Väduren, ett sinne som likt barnet svarar på fart och fläkt och inte alls vill ha någon reglering eller föräldragestalt (Saturnus) över sig. 

Här var det dessutom uppenbart eftersom psyket som Vädur inte bara ogillar att se ett ego bundet och irriterad av partnern (här akut genom att Mars ligger i hus 7) utan direkt ser Saturnus som en olycka eller fiende (hus 6). Nej, utan att ha läst om texten från 2012 måste jag ge mig underkänt där. Det finns inga goda ekonomer! Framtiden kommer att bygga på andra grundvärden än pengar. Jag vet inte vad de som räknar på dess värden kommer att kallas men som med namnet Adolf blir det omöjligt att kalla morgondagens samhällsbyggare "ekonomer".

Och hur hungrig och begärsfull Solen i Krabban är, är ingen hemlighet. Detta är verkligen en symbol för det naturliga liv som utan att krönas med mänsklig intelligens blivit "näringslivet". Den veka näringslivspåhejaren och därför odugliga föräldern (Staten) Stefan Löfven hade inte tillträtt som statsminister när inlägget om Eklund skrevs, men det är typiskt att de delar sol- och måntecken. Det finns ingen socialism alls i Löfvens moraliska ryggmärg. Också Löfven verkar sakna förmåga att bestämma större rörelser i tiden, här har sin Sol, sin spotlight fixerad vid det Lilla Hemmet (Krabban).


Inga kommentarer: