Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 augusti 2020

Mediernas språkförstöring och Ägarnas krokodilmentalitet




Hajar till när jag ser några underavdelningar i Aftonbluddret där två ämnen är utskrivna på engelska.

Det importerade "wellness" istället för svenska välmående är det väl för sent att göra något åt. Men när Aftonhoran väljer "family" istället för familj går väl ändå skam på torra land.




"Skammen" börjar enligt astrologin i Vattenelementet och tar sig därifrån upp på "torra land". Det gamla talesättet må ha uppstått med Darwin och tanken om hur livet började i havet men denna föreställning är hämtad från den långt äldre astrologin. Skammen eller blygden, för senkomlingar, var en äldre tids omskrivning för genitalierna.

Bloggen har ofta noterat hur Vatten och Jord interagerar hos rent materialistiska naturer och att Venus är "upphöjd" i Fiskarna kan ha att göra med att den antika människan såg fiskstimmet som tecken på att amorösa Venus "ynglade av sig" ovanligt flitigt här. Att "skammen" (sex = synd) sedan går upp på torra land kan ev. begripas genom att Venus eget Jord-tecken Oxen ser Månens, havens, "upphöjelse". Vattenprincipen och Jordprincipen skapar livets blomstring som naturvännerna känner den.

Jag har sett så pass många fall av sexualmissbruk där båda tecknen varit aktiva i horoskopet att jag är redo att skriva under på astrologins luriga symbolspråk. Evolutionen börjar i elementens möte enligt dem som tror på den darwinistiska myten.

För dem som vet att berättelsen också måste innehålla det tidlösa och eviga finns inte längre någon evolution på det sätt jordmänniskorna föreställer sig utvecklingen. Men detta är inte ett ämne för Sverige (fastän jag ofta bloggat om det), ett land som fastnat i ett skruvstäd i frågan.

Nationens psyke eller Måne ligger i Eld-Väduren men disponenten Mars i Jord-Oxen, och elementen är låsta mot varandra i krig (bloggen kallar kombinationens effekt "egenmäktighet" eller "av egen kraft"). Det är ger en attitydlåsning och kombinationen är typisk för atleter och vanligt folk som ligger på gymmen i märkliga träningsredskap. För vad? För att bygga mer dödkött alltmedan Eliten skrattar hela vägen till banken.

"Egen makt" startar inte med en kropp, den startar i intellektet. Men det söker landets Överhet mörka genom tidningar som Aftonbladdret med dess remarkabla procentsats artiklar som ytterst handlar om kropp. Det är sorgligt att se vilken dyngflod av självfixering som dränker svenskarna genom lägre stående medier och tv-underhållning för landets lågutbildade. Överheten cementerar folk i deras ovetskap istället för att söka lyfta dem. Det, om inte annat, räcker för att de välbärgade samlar oerhört usel karma från detta liv i Sverige. Och ägarna till Schibsted och vissa divisioner av Bonnierföretagen - kommer de överhuvudtaget att kunna återvända som människor? De kanske blir krokodiler, rovdjur som ligger just där vatten och jord knyter an och väntar på naiva byten...

Stenbocken, självutnämnd världshärskare kallas Makara i Indien. Krokodilen. Jämför med hur tecknet i väst fått ett landdjurs överkropp men en fiskstjärt. Tänkvärt! Vilken symbol är äldst? Det ser ut som att det som (troligen i ett senare skede) kallas Stenbocken börjar som en insikt om mötet mellan Vatten och Jord. Ett mindre smickrande namn för Stenbocken är "Häradspåsättaren" pga. tecknets hänsynslösa sida och uppfylldhet av sin egen makt. Antikens folk lade ner mycket intelligens på att koda sina symboler med innehåll som det kan krävas många sidor text för att helt frilägga.

Krokodilen är alltså Staten eller vilken auktoritet eller överhet som helst - dvs. sådan överhet som gör en sak av sin topposition. En helt annan ledarfigur beskriver astrologins 5e hus, där Solen mer indikerar en ledare som leder via lek och skoj, vilket naturligtvis känns igen från privata företag som lägger struntsummor på att få de anställda att känna att "livet leker" i den privata sektorn. Utåt är samma företag inbegripen i Stenbockarnas kamp om världsberget eller kanske krokodilens lömska sätt att halvt under vatten angripa och nära sig på andra djur som inte fattat det större spelets regler utan bara är törstiga för egen del.


Tillägg.

Lite senare samma dag gör de det igen! Har AB de minst språkkunniga sommarvikarierna nånsin, eller är det en plan att döda svenska språket?

Recept på "Dutch pancake". Jag gissar att pannkakorna (i bästa fall) har ett namn på nederländska men här rör det sig väl om sjukt dålig allmänjournalistik som bara rotar runt i nätets engelskspråkiga del efter material att skriva av, utan att koppla på tankeförmågan... Och svenska medier försöker sälja prenumerationer av sitt stoff. Undrar just hur det går...

Wikipedia om anrättningen. Artikeln visar att benämningen är problematisk, minst sagt. Är det ett varumarkesnamn (i så fall felaktigt återgivet av AB) eller inte?

Inga kommentarer: