Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 augusti 2020

Lesbianism som självkärlek


Ellen DeGeners och "hustrun" Portia De Rossi 2014

Det har skrivits om Ellen DeGeneres skräckregim och hur hon nu överväger lägga ned sin tv-show efter att hon som "varumärke" är körd i botten.

Den här bloggspaningen kommer sig av att hennes lesbiska hustru (naturligtvis) står upp till makens försvar. Att studera HBTQ-världens horoskop ger visserligen inga övertygande trender på en förenklad nivå (som jag först trodde), men accepterar man bara att livet är komplext och struntar i "statistisk signifikans" blir utdelningen bättre.

Hack i häl på flera texter i anslutning till årets tack och lov virtuella Pridevecka och bara några flaggor vid Stockholms Stad AB:s ockuperade stadshus som påminnelse, kan DeGeneres och hennes australiensiska Portia ses som en förlängning av temat "guldgräverskor" som nyss avhandlades i samband med gubbsjuke Sean Penn och hans graverande unga hustru.

Jag har genom åren på denna blogg föreslagit att homosjukdomen beror på en egoism som går så djupt i den psykiska konstruktionen att människan är helt oförmögen att älska någon annan än sig själv. Homokärleken blir det som fordom kallades cupidas - en slags inkrökt kärlek (t.o.m. begär) där den andra parten bara är till för att egoisten ska kunna bekräfta sig själv. Ellen DeGeneres, som friade till "Portia de Rossi" 2008 bekräftar fullt ut detta. 2014 säger hon t.ex att hon är så kär i Portia att det tar "kål på henne" (hon använder ordet "dödar").

Astrologin visar nu att det som "dödar" Ellen är inget annat än projektionen av henne själv på kvinnan "Portia". Kort sagt ren och skär självkärlek och stackars lesbiska Portia inget annat än ett offer för ett rovdjur, en dominant mansgestalt i Ellens kvinnokropp. Båda kvinnorna är formalistiska Stenbockar med den blinda könsdriftens Skorpion som ego- och kroppstyp (ascendenten).

För att likt en ond ande besätta "Portia" underlättar det naturligtvis att australiensiskans pappa dog när hon var bara nio år. Jag har mött ett antal lesbiska människor genom livet och alla har de haft svåra relationer med fadersgestalten. Detta motsäger inte reinkarnationsteorin om ett byte av kroppstyp mellan två jordeliv som förklaring av vissa homosexuella fall.

Olika triggers under livets gång kan också starta upp minnen som borde få vila eftersom de stör det nuvarande livet. Bloggaren har flera gånger skrivit om hur han fått flashbacks av tidigare liv i situationer som utlöst starka känslor. Jag har också läst andra beskriva samma fenomen, att starka känslor i vissa situationer kan trigga minnesbilder av andra tider och personers liv. Det är en öppen fråga (eftersom svensk psykologi är förfallen materialism utan några svar om psyket eller själen) om dessa är den egna själens minnen eller om själen måste definieras på ett annat sätt.

Det som uppfattas som "tidigare liv" kanske ligger fritt ute på någon allmän kyrkogård på "Andra sidan" (i ett större Psyke) och strukturellt snarlika upplevelser kan drabba den levande SOM OM det var ett eget tidigare liv man fick kontakt med. Detta är vad psykologen Jungs arketyper handlar om, bara att man (mig veterligen) inte diskuterade de druvklasar av små individers minnen som klibbar fast vid de skilda mänskliga arketyperna. Han försökte lansera teorin om att mänsklighetens kollektiva minnesbank vandrar på genernas nivå. Jung hade Stenbocksascendent och ville så gärna bli accepterad av JORDisk vetenskap. Sanningen är att Psyket, den individuella själen eller Världssjälen båda är immateriella och en verklighet som inte ens ingår i den bisarrt mörklagda västerländska människans modell.

Verkligen, om den immateriella själen skulle ta knäcken på hela Västcivilisationen eftersom insikten om människornas ansvar för längre sedan skulle ha förhindrat den katastrof som nu tycks oundviklig. Alla som levt merparten av sina liv är redan skyldiga som synden och kommer att reinkarnera på ett sätt som motsvarar deras materiella excesser i detta liv.

Inför den dystopiska framtiden (detta skrivs på 75-årsdagen av USA:s atombomber över Japan) förbleknar HTBQ-gruppens små bekymmer och individuella identitetslåsningar. Men eftersom könsidentitetsproblemet har med svårartad egoism att göra upplever gruppen själv inte mycket av det som händer i den omvärld den aldrig tyckt sig tillhöra.

Anpassningsförmågans Venus är typiskt nedsatt och i många fall förmodligen drivs individen av den blinda sexualdriftens Mars, så till den grad att dessa människor inte kan tänka klart kring sin situation. Och där intellektet inte är på plats, där går det inte att hitta några förklaringar. Den stackars artisten Daren kommer EFTER årets Pride-vecka ut med att han är "stolt över att vara gay". I början av sin IDOL-astrade karriär hette det istället, jag noterade detta i någon kvällstidning, att han "blir kär ofta" (tydligen i män). Där intellektet förlorar mot de blinda känslorna uppstår regelmässigt förflugna ord.

Ellen och Portias kartor ritas individuellt för maximal lättläshet:

"Mannen" Ellen:


"Kvinnan" Portia:


Ellens stigande Saturnus är i värsta tänkbara "världsliga" läge i 1a egohuset. Saturnus är i sig konstriktiv eller begränsande och i det redan ego-begränsade 1a huset uppstår en nålvass och stickig Skorpion! Kvinnan är en nästan obegripligt trångsynt varelse. Detta är en kvinna som svarar mot en slags maskulin patriarkal eller diktatorisk grundtyp, och hennes psyke (Månen) lägger sig platt i martyren Fiskarnas och ger den saturniskt styrda Solen i Stenbocken full framfart i sitt maktspel. En hemsk människa! Tyvärr valde jag att fokusera på hennes humor i ett gammalt inlägg, men nyheten om hennes sadistiska beteende mot tv-teamet var en ögonöppnare.

Portia di Ross, "Portia den Röda" var ett namn Amanda Lee Rogers tog sig redan i tonåren under sin brottning med tendensen att glupskt stirra på kvinnor istället för män. Intressant nog ger hennes självbiografi födelsetiden 03.00 vilket gradexakt ger Olyckan stigande i öster, Hon blev heller aldrig mer än en tv-såpaskådis. Mars är förstås också känd som den röda planeten. Hennes nya fejknamn "av Rossi" är vad Jung skulle ha kallat en arketyp som styrde hennes ego att välja sin egen ascendenthärskare, Krigaren eller Mars till den nya och fabricerade personligheten som lesbisk.

Här röjer symboliken troligen en f.d. man - kanske en soldat som dött i ett nyligt krig - och som i Ellens Saturnus hittar Generalen eller Auktoriteten att tjäna eller förnöja. "Portia" hade åtminstone så mycket heder att hon avblåste ett fejkäktenskap med en man-man för att få arbetstillstånd i USA och väntade på sin tid, den som kom när Ellen friade och Portia slutligen kunde pusta ut som helylleamerikan.

Att döda i krig kan reinkarnera i nya kroppar och ännu vara svårt krigsskadade kanske kan förklara den flod av underligheter mänskligheten just nu uppvisar. Världen hade aldrig skådat sådana mängder krigsoffer som de från 1a och 2a världskriget! Vad som fick den här guldgräverskan från Australien att ta sikte på underhållningsmetropolen USA märks i fejknamnet Portia som hon hämnade från Shakespeares "Köpmannen i Venedig". Portia är en VÄLDIGT FÖRMÖGEN KVINNA i den pjäsen, och det är att bara att studera "Portias" 2a ekonomihus för att förstå: Skytten vill ha mer, vill expandera och när dess planet Jupiter lägger sig invid Venus i samlaren-på-hög (Stenbocken) klarnar situationen ytterligare.

På det mest materialistiska och generande bokstavliga sätt vill krigaren Mars växa i venusianska kvaliteter och väljer därför att rikta in sig på en annan kvinna - en mecenat - som kan hjälpa henne. Det är en sorglig röra av den alltför tidigt döda fadern (Solen) som får "Portia" att missa hur hon har en egen själ (Solen) för att istället rikta in sig på Ellen som ett faderssubstitut! (Ellen försökte hjälpa sin hustru till åtminstone en viktig roll i amerikanska tv-världen, men lyckades inget vidare.)

Jag har sagt det tidigare: hade västvärlden i synnerhet Sverige haft en psykologi värd namnet hade många av dessa fall kunna repareras. Istället vill den snåla svenska staten komma undan så billigt som möjligt med riktad beteendeterapi som inte går till botten utan bara "hjärntvättar" att vistas med spindlar och krokodiler för att arbetslinjen ska rulla på. I sin korttänkthet väljer stater i alla världens länder att "normalisera" denna mindre psykiska sjukdom som det handlar om. Att medier sprider propaganda om en allt större acceptans av regnbågsfenomenet beror bara på att dagens svenskar är så obildade och okritiska att det går att sälja på dem vad som helst.

Som sagt: reinkarnationen är en nyckel som förklarar många abnorma beteenden och föder en bättre sorts tolerans än det korkade flaggviftande som nu resulterat. Homosexuella beteendemönster har i tur och ordning avkriminaliserats och strukits från "svarta lisan" av sinnessjukdomar. Men Pride-rörelsen består, och det av ett enda skäl: den drivs av makthungriga galningar, samma sorts folk som söker politiken för att de vill styra och domdera. Gud bevara svenskarna från ett samhälle styrt av homosexuella småpåvar, sådana som Ellen DeGeneres och den behagsjuka Portia (vars livshistoria är fylld av ytliga egosjukdomar som bulemi, allt en följd av den ytlighet och brist på ren tanke som Mars i öster omvittnar.

Se Fredrik Reinfeldt för ett annat horoskop där Mars i 1a ger egostörningar och via Jungfrun en diskriminerande och ibland rent illvillig natur. Man kan fundera om också Sveriges tidigare statsminister var ett krigsoffer från 2a världskriget som inte blev direkt nazist men fortsatte kanalisera tankar om värdefulla och mindre värda människor. Dettas blev politik via borgarnas söndertrasande av det svenska samhällssystemet (skattesänkningar och press av borgarnas tjänare i Orten).

Apropå den  nya egoismen i samhället beskrevs app-gigekonomin just i morgonradion P1 utan något som helst perspektiv på den djävulskap den Rike Mannen nu hittat på för att låsa folk i låga positioner - gig-löntagarens kamp för överlevnad från dag till dag! Denna nya egoism kan direkt ses genom Portias och Fredriks Mars i 1a egohuset och i synnerhet genom Fredriks värdtecken Jungfrun. Reinfeldt sade sig älska David Suchets tolkning av Poirot och den belgiske detektivens parodiska narcissism och omsorg om mustasch och klädsel. Det är exakt vad den "groomade" eller kultiverade Jungfrun kan tänkas gilla hos andra när tecknet faller under sitt snittvärde. ("Kläderna gör mannen" måste först ha uttalats av någon med en problematisk Jungfru i sitt horoskop.)

En mer direkt symbol för inskränkt egokärlek är Venus i Väduren, men även om den regelbundet dyker upp i horoskop för homo och lesbisk störning, är en placering ensam ingen garanti. De första 9 åren med denna blogg lärde mig att så enkla lösningar som en enda planet i ett tecken sällan förklarar en egenhet. I jämförelsen av Ellen och "Portia" visade sig emellertid ett flertal omen som alla passar med "dynamiken" i verkliga livet mellan de två.

En annan symbol som dock inte ensam är någon garanti, verkar vara Solen själv, identitetsmarkören. Män där formella Saturnus hämmar Solen tycks uppvisa en viss samvariation med homosexualitet. Inför världens framtidsutsikter från och med 2020 var dock den här sommarens tankar hbtq-kartor sannolikt de sista. Det är i Väst i huvudsak en välfärds- och samhällssjukdom, en livsstilspryl som de verkligt låga bögarna och flatorna söker sprida ut i samhället så mycket som möjligt. Världen kommer att få annat att bekymra sig över när corona visar sig kronisk och sakta ändrar skepnad för att decimera en mänsklighet där cupiditas är en tydlig "underliggande sjukdom". En tröst, om än smal, är att den inte är en av de klassiska dödssynderna. Var Sverige står i frågan om dödssynderna kommer snart ett inlägg.



PS. Som om det inte räckte med att jag släpper igenom stavfel har Google/Blogger just lanserat ny administrationssida med tallösa fel (buggar). Idag fungerar centreringen av bilder dåligt. Sedan veckor är systemet för taggar närmast oanvändbart långsamt... Väst är på deken och sedan IT blev stort är det plötsligt okej att marknadsföra TRASIGA grejer.


Inga kommentarer: