Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 augusti 2020

Hinduisk vy - men är det Sveriges elit som beskrivs så här?

 

Den gamla fattigsvensken är nu likt Homer matfixerad
 

Jag har sökt smyga in korrektioner i bloggens texter sedan jag insåg att Saturnus, disponenten över Sverigehoroskopets Sol (identitet) faktiskt står med demonen Ketu, där halshuggningar utdelas. Demonen är själv halshuggen och saknar huvud, dvs motsatsen till äregiriga Rahus "huvud" för att nå någonstans.

Eftersom Sverige är fött i Vattenbäraren, ett saturniskt tecken som excellerar i storskalig organisation (Sveriges sociala "ingenjörskonst" som lyfta landet från smuts och fattigdom levde kvar så starkt fram till nya horoskopets start 1974), är det nästan oförlåtligt att under bloggens tidiga år ha lämnat månnoderna därhän bara för att bloggaren själv struntat i dem under sina många föregående år med den tropiska zodiaken.



Jag googlade lite på vad genuina indiska astrologer anser om konjunktionen mellan Saturnus och Ketu - detta är ju i själva verket den position som avgör vad slags själ Sverige är! Som politisk konstruktion är detta naturligtvis ingen verklig själ utan vad summan av invånarna kokat ihop och hur de vill framåt. Men med nationalhoroskop får man använda terminologin i överförd bemärkelse. Man kan kalla Sveriges soltecken för en "aggregerad själ", låt vara att den burgna Eliten kapat demokratin och ändå gör vad den vill. 

I Sverige korrumperas en ambitiös politiker rekordsnabbt och slutar arbeta för folkviljan. Rekordet har nog Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som Svenskt Näringsliv lindade runt sitt finger genom att bara bjuda honom på några flotta affärsluncher. Och detta kommenterades av medierna men lämnades snart därhän, trots att det svenska systemet är vidöppet för korruption. Förklaringen till det ljumma intresset för Åkessons sidbyte i frågan om vårdprofiterande beror troligen på att svenska folket lider av fattigarvet och bara stirrade på "lyxluncherna", tänkte som Homer Simpson "maaat" - och så var det skandallösa i Åkessons omvändelse som bortblåst.

Alternativt att Sverige har en så stor andel korrumperade själar att Åkessons kappvändande sågs som helt normalt. Nationalhoroskopet är så uselt att jag inte förstår vilken normaljusterad själ som skulle vilja födas hit - svenskar är dåliga själar som straffas genom en födelse till detta osynliga fängelse. Några i befolkningen vaknar till insikt om det Onda och det Goda under livet och kanske t.o.m. tar ställning. Då har landets ruttenhet verkat som en katalysator. I övriga fall förvärrar medborgarna bara sitt individuella karma och återföds nästa gång till en land där inte ens chansen finns till ärelösa trick för snabb ekonomisk förbättring. 

Själve supervälgöraren och trickstern George Soros kallade nyligen Sverige "ett själviskt land" i dess ovilja att som rikt land skänka de fattiga EU-medlemmarna nödstöd i samband med corona. Man kan visserligen vara skeptisk till hela "rikemansklubben" EU men när ett land nu är medlem är det extremt separatistiskt och egoistisk att bara låna ut pengarna, som Sverige velat. Själviskheten är uppenbar när man ser på Sverigehoroskopets subjektiva och jag-fixerade förmåga till reflektion: Månen i Väduren med en disponent i Oxen, Pengarnas tecken, men i infrusna 8e huset för dålig karma.

Jag har tidigare menat att denna emotionella eller sinnesrelaterade signatur är en påminnelse om det gamla Fattigsverige i det "nya" horoskopet och att faktiskt folk fortfarande reagerar på det instinktiva planet som om de fortfarande var fattighjon. Sveriges regering reagerade i vilket fall uppenbart på det viset i biståndsfrågan. Svenskens nya flärdfulla liv sitter bara på ytan, vad gäller utbildning och kanske till och med själva själskalibern, ligger landet långt efter t.o.m. ett fattigt men andligt vitalt land i Afrika.

Solen är alltså själen eller en varelses KARAKTÄR, och detta gäller alltså landet också. Men Solen aktiverar sig inte bättre än dess dolda disponent Saturnus tillåter. Nu befinner sig Saturnus visserligen i Luft och har därför någon allmän sympati med Solen som också står i Luft. Dessutom är Saturnus i 9e huset en utmärkt husplacering eftersom 9e tecknar att landets själ har en roll att spela i den universella dharma. 

Nionde är ett hus som inte bara rör religion och filosofi utan den universella morallag som enskilda länder försöker omsätta i sina lagböcker så gått de kan. Förbudet mot dråp är nästan universellt utbrett och egentligen självklart. De halvglömda gamla "10 Guds bud" synliggör inte bara lokala sedvänjor bland ett herdefolk i Mellanöstern utan är en del av den världsordning som söker leda även förmörkade själar i rätt riktning. (De tio buden tog judarna från Babylon där Hammuarbis lagtavla från 1700-talet före vår tid innehåller i princip samma förordning, bara betydligt mer detaljerad.)

Sverige borde alltså ha all hjälp i världen när deras uttolkning av lagar och förordningar befinner sig i 9e goda huset för samvete och gudomlig inspiration. Om något verkar nationen uppsnappa eftersom vi blivit kända som en närmast mekanisk planmässighet i vår sociala ingenjörskonst. Att svenska lagar knappt är halvskrivna när det kommer att skydda folket från rika klippar-typer har också med det dåliga lagsystemet att göra. 

Men jag hittade just en hinduisk sida som understryker min senaste teori om att nationen lider av en flackande och inkonsekvent Saturnus, vilket gör t.ex. att alla sår dövörat till för den svenska exporten av dödsbringande vapen trots att dödande av sin egen art är absolut förbudet för den människan som vill färdas med mänskligheten mot Ljuset. (Det finns naturligtvis tvättäkta satanister som bara vill mörker, de självdör under historiens gång - själar har makten att förinta sig själva, trots att de sägs eviga.)

Den hinduiska webbsidan är klassiskt uselt formgiven, men det är ett tecken på äkthet. Se upp för alla sajter som har ett slickats företagsuttryck. Den här har dessutom ett felaktigt skript som låser webbläsaren och får datorn att krascha. Men genom några försök lyckades jag kopiera och översätta en del text av intresse för Sverigehoroskopet. Det är just så förödande med demonen Ketu invid Solens disponent Saturnus, som jag på sistone börjat ana. 

Det kan vara hos Ketu förklaringen ligger till att "det svenska systemet" är riggat för att plundra och förslava de små medborgarna och introducera favörer först för dem som i ett givet ögonblick redan tillhör övre medelklassen. Det är därför horder av småsvenskar så gärna vill tillhöra de mest vederstyggliga påfund som vinstdrivande skolor. De vill associera sig med pengarna och ett liv med "guldkant" just för att nationen kollektivt er en enda ego-konstruktion och för att luckorna i lagen dyker upp först för dem med så mycket pengar att skatteplanering gör en skillnad.

Säger den hinduiska rösten:

En av de mest sällsynta konjunktionerna är den mellan de långsamma Saturnus och Ketu när de möts i samma tecken. Ketu är en separativ planet och i konjunktion med plikttrogna Saturnus uppstår en förvirrande karaktär som vacklar mellan det materiella livet och det spirituella.

Men om Saturnus är en Yoga Karaka (ägare av såväl ett trikona- som ett kendrahus) eller ascendenthärskaren är med Ketu i ett trikona eller kendra och dessutom upphöjd eller i sitt eget tecken, då skapas en massiv Raja Yoga. Så döm inte på förhand Saturnus och Ketus konjunktion!

http://astrosharmistha.com/blog/saturn-ketu-conjunction-in-astrology/

Så där har ni det! Sverige har en förvirrad karaktär. Och trots att fundamentet Saturnus står i det hyperandliga 9e huset syns här knappt alls något vacklande mellan materialism och spiritualitet. Sverige är ännu sjukare än författaren kan föreställa sig, vårt 9e huset fungerar överhuvudet taget inte som "kollektiv samvete". Jag ser 9e som verksamt endast som kanal till "utlandet" eller "långa resor". Vacklandet har hållits stången men nu med corona uppstår problemet att svenskarna förnekas sitt sanslösa okynnesresande till exotiska turistmål (eller "andra hemmet" Thailand för de svenskar som leka herrafolk och bli betjänade av mörkhyade några veckor om året). Det är i frågan om den svenska överkonsumtionen av naturtillgångar som vacklandet nu uppstår, med bara år kvar av den kapitalistiska världsordningen...

Den hinduiska texten följer upp en inledande betraktelse med en mängd punkter varav flera är högintressanta för Sverigehoroskopets karaktär. Och minns: det som händer Saturnus som Solens fundament anger bara landets mer välbeställda hushåll, alla dem som försöker låtsas att de också tillhör Etablissemanget, som så bara genom överkonsumtion av prylar på en betydligt lägre kvalitetsnivå än det som bjuds ut på Fina Shoppinggatan i Huvudstaden.

Saturnus är lag- & ordning-planeten och Keu är en gränslös planet utan grundval och står för lagbrott. Den med denna konjunktion har tendensen att göra sig till mänsklighetens fiende.

Behöver mer sägas om svenska mut- och fiffeltendenser i utlandet (hus 9)? Eller nyssnämnda storsvenska beteende när folket vallfärdar till turistmål för att några veckor om året känna sig som överherrar och inte löneslavar i det svenska helvetet?

Saturnus är i "det naturliga horoskopet" herre över 10e och 11e husen, vilka denoterar yrke, hårt arbete, succé, trovärdighet och ambition [förf. ser här uppenbarligen bara 11e som 2a från 10e, dvs pengarna från hårt karriärarbete]. När den förenar sig med Ketu, planet för offer, ointresse eller separation, uppstår en besynnerlig attityd till arbete och karriär. Oftast blir individen motvilliga och kluvna inför arbete, men när det krävs av den kan de utföra ett enormt hårt arbete som är svårt att matcha.

Okej, Solen i Vattenbäraren är nationens själ eller "drivkraft" generellt, men i 5e huset fokuseras mycket av landets öde till Eliten och landets ledare. Det är alltså de privilegierade som är arbetsskygga i Sverige!  Intressant! Av Svenskt Näringsliv (f.d. Arbetsgivarföreningen) och dess propaganda kunde man få för sig att det är löntagarna enbart som är arbetsskygga och vill ha mycket utan att producerar arbete därmed! Demonen Ketu i samvets- och sanningshuset visar tydligt att det är olika spelregler (Saturnus) för arbetsinsats i Sverige. De rika blåser de som inte fötts till samma förutsättningar (5e är goda karmans hus, "född med silversked i mun"). 

Det är naturligtvis sant att svensk propaganda-tv gör sitt bästa för att visa hur folkliga och flitiga svenska chefer är. Tänk bara den horribla serien om Gekås/Ullarad som inget annat är än köpt reklam och maskerad som reality-såpa. Här lanseras bilden av den flitiga chefen som minsann själv är på butiksgolvet och delar de anställdas verklighet. Korruptionen och den demoniska Ketu visar sig först när man tittar på månadslönen jämfört med någon på lagret eller i kassan...

Personen med Saturnus och Ketu i konjunktion presterar bättre under andra livshalvan snare än i första.

Svårt att tillämpa på ett nationellt horoskop. Vi vet ännu inte hur långlivat Sverige kommer att bli...

Äger Sat/Ketu-konjunktionen rum invid ascendenten uppstår en pessimistisk grundsyn i nästan alla frågor, direkt från början. Det är en fixerad utblick som försvårar att få ut något positivt i detta liv.

Detta är i någon mån tillämpligt på Sverigehoroskopet! Men inte genom den delmängd av folket som klassas som det privilegierades Etablissemanget (hus 5) utan genom att Saturnus/Ketu disponerar Venus-i-Stenbocken (Saturnus andra tecken) och Venus är ascendenthärskaren. Vad betyder det? Jo, att Sveriges jämlika, och harmoniska yttre spel inte stämmer. I stället är de typiska för ett främmande land att möta Sveriges personlighet som en missmodig typ som klagar på bristande kvaliteter. Utlandssvenskar lär vara effektiva missionärer för denna bild av landet som saknar all rättskaffenhet och balans (Vågen). Och de har naturligtvis rätt...

Ketu skänker fokus och är extremlägenas planet. Med [gränsdragningen] Saturnus uppstår en stenhård saturnisk kärna och attityd i personen, en brist på tillfredsställelse, ett osäkert sinnelag, fixering vid det praktiska, en fruktan för allt nytt, etc...

Här kan man fråga sig hur den HUVUDLÖSA Ketu skulle kunna äga ett fokus! Säger inte hinduerna mot sig själv här? Men sanningen är observationen stämmer mycket väl in på Sverige. Inte minst för att vi är så nära en extremistisk terrorist det går att komma i myndigheters lagiska översitteri. (Purfärskt exempel: https://www.expressen.se/debatt/jag-forstar-valdet-pa-socialkontoren/)

Till och med näringslivets aktörer beter sig som hjärtlösa diktatorer, båda kvällstidningarna noterade en dag (och sen var den kritiken överstökad)  hur Com Hem som en ren tyrann plötsligt tvingar hushåll att köpa nya tv-apparater för att de kört två utsändningssystem parallellt men nu tröttat på att erbjuda det analoga nätet. Åldringar med gammal men väl fungerande tv tvingas nu köpa nytt. 

Samma despotiska och ryckiga demoni uppvisar också de svenska bankernas projekt BankID som dansar som en liten hora runt Microsofts och Apples förändringar av sina operativsystem. Så fort de amerikanska jättarna lyfter ett finger meddelar BankID att användare MÅSTE köpa ny dator hur bra den gamla än fungerar. Det är sant att "utvecklingen" skulle leda till oöverskådligt många system som måste administreras parallellt, men på det hela taget är detta bara kapitalistens undermåliga intelligens som tvingar på folk idelig och överflödig konsumtion. Com Hem skulle kunna gjort övergången mycket smidigare än att plötsligt kasta på abonnenterna en non-stop textslinga som aviserar svart ruta om en månad. Den slingan har jag nu tittat på 4-5 dagar (förstör varje program) medan jag överväger om jag ska återvända till tv-fritt tänkande och mer berikande hobbys.

Vag gäller "fixeringen vid det praktiska" är detta en perfekt beskrivning av den svenska intellektuella vanvården. Alla pratar prylar eller teknikaliteter, ingen kan tanka stort och rätt längre. Den svenska situationen förvärras av att detta bud om en skrajsen byfåne som inte lyckats växa upp till internationell standard är särskilt graverande efter 9e huset på högsta nivå representerar närmast gudomlig intuition, snilleblixtar som kan förändra världen. Svenskarna klarar inte att tillföra världen något gott, däremot exporterar vis en sällsynt massa skit, vapen och Spotify, en slags maskin för att döva sinnet på kontorsslavarna. "Opium för folken" sade Karl Marx om religionens förmåga att hålla arbetande människor pacifierade. Idag är det underhållningssystemen fyller religionens roll i ett sekulärt land.

Ketu definierar en persons identitet. När konjunkt med arbetsledaren Saturnus vet den personen sannerligen hur man ska få andra att slita hund för dem.

Ja, Sveriges brist på karaktär framgår allt tydligare (se Expressen-länken härovan, bl.a. om hur socialtjänstpersonal går in i väggen - inte sällan för sin brist på psykologisk insikt). Nu har jag bekräftelse från den indiska traditionen på att inte bara vikingarna eller staten som ägare av slavön i Karibien utan att landets Elit in i denna dag utnyttjar befolkningen för sina vinster och rikedomsbyggande. Se t.ex. Bianca och Isabelle och andra stora "influencers" - modern teknik gör att t.o.m. tonåringar sällar sig till mänsklighetens skräp!

Mestadels saknar personen med Sat-Ketu-konjunktionen insikt om sina handlingars konsekvenser och uppvisar envetenhet i sin ideologiska övertygelse eller vadhelst de eftersträvar.

Slavdrivaren Sverige igen, fast med andra ord. Naturligtvis kunde man peka ut lite idrottsunder som Stenmark, Borg, Zlatan, simmerskan som jag glömt namnet på, och några till. Människor som slitit så hårt med sin träning att deras intellekt stannat på en ytterst barnslig nivå. Att alla medier och tv störtdyker på dem och lyfter fram deras hårda slit, är bara typiskt ett land som vill se sina slavar slita hårt och drar in pengar åt landet. Hela bevakningen av dessa internationella svenskar handlar om att stöpa kommande generationer till att blir nya nyttiga idioter åt landet (och i många fall rika på sin sport). Ja, även enfaldiga idrottare hör till Sverigehoroskopet 5e hus för den lyckligt lottade lilla gruppen inom befolkningen som helhet.

Personer med Sat-Ketu-konjunktionen tar inget ansvar för sina handlingar. Om deras handlingar så föröder hela familjen, nationens eller samhället, bryr de sig inte.

Den här hemska sanningen passar väl in på Sverige och inte minst den ideologiska fanatismen i högerpartierna (SD, N C under Lööf och Li, om de senare ens existerar längre). Detta är inget annat än ett sätt att beskriva en sociopat, så att hela Sverige beter sig oansvarigt och har svårt att be om ursäkt vid felsteg i världssamfundet. Statens ovilja att medge felslut inför medborgarna är ju en klassiker. Staten är 1974, redo att revolteras mot! Jag måste säga att Sverigehoroskopet talar för att högern (vars kapitalism i princip har överlevt sig själv med årtionden) korrekt identifierat ett folkförtryck som utgår från den stat som borde ha varit uttrycket för folkets vilja!

Bara Venus i aspekt till eller association med Sat-Ketu-konjunktionen kan mjuka upp konjunktionens skadliga effekter.

Här kommer då en räddande klausul för Sverige, eller? Vågascendenten Venus kan enligt hinduismen inte aspektera annat än i konjunktion eller opposition och Sveriges Venus har inte det förhållandet, den är tvärtom ÄGD av Saturnus/Ketu. Det här är försummande dåliga omen för landets persona eller spelade roll i vida världen!

Saturnus kallas karmaplaneten och står för hård arbete. Ketu är isolationens planet och när tillsammans blir personen fjärmad eller isolerad från samhälle, familj eller nära och kära till följd av deras karma.

Den här observationen är inte helt lätt att överföra på ett nationalhoroskop. Men minns hur staten och Arbetsförmedlingen kört med medborgaren och sökt tvinga dem till underkastelse under "arbetslinjen". För att dra in skatt åt staten ska arbetstagaren vara redo att flytta dit inom landet där arbetsmöjligheter ges. Denna utlysta "flyttlasspolitik" som numera inte bara går från Norrland söderut, utan åt alla håll, representerar ett Sverige med DÅLIG KARMA FRÅN SITT FÖRFLUTNA, dvs. fortlevnaden av inhumana principer och ett osund Överhetstänkande. I Sverige måste en partner i ett hushåll vara beredd på att offra närheten till de sina och bara återvända hem på helger eller än mer sällan.

Vad slags smaksättning denna Sat-Ketu-konjunktion ger, beror på de båda planeternas disponent och dess position och styrka.

Här kommer mot slutet den kanske viktigaste läropunkten som kan förändra mycket av den obehagliga historia som i även detta inlägg framtonat om Sveriges karaktär (själ). Men nu är vi inne på ett husomårde bloggen redan talat till leda om. Om Saturnus (modifierad av Ketu) disponerar karaktärs-Solen i 5e elithuset, disponeras Saturnus i gengäld av Merkurius (i konjunktion med Solen och Jupiter). 

Detta är nu bara en tolkning. En storföretagare som njöt i fulla drag av att staten serverar den ena förmånen efter den andra, skulle säkert finna kopplingen mellan hus 5 och 9 alldeles utmärkt. Det är en "ömsesidig reception" som bildar rundgång och stärker den här linjen i horoskop: stärker Eliten och dess band till Utlandet till den grad att man till sist inser att Sveriges makthavare säljer ut Sverige till högstbjudande utländska Slavhandlare. (Kina äger Volvo, en arab ska göra Nya Dubai av ett centralt kvarter i Stockholm. Listan kan förlängas.) 

Detta är bara möjligt eftersom Eliten restlöst är demoniska kapitalister som alla söker bygga rikedom och maktposition. Denna sinnessjukdom sipprar sedan via propaganda ner i folkliga lager och alla uppmuntras bygge sitt eget "varumärke". Här kommer Sverigehoroskopets infantila ego- och pengafixering (Månen och disponent) hos de felfördelade massorna in igen. Jag har tidigare kallat det att hela Sverige är en enda stort korruptionssystem, en maskins som förstör och förvränger människors medvetanden och själar!

Den här generösa specialstudien av Saturnus med Ketu från en hinduisk astrologisida bekräftar fullt ut tidigare analyser på Sideriska och t.o.m. förmörkar dem ytterligare. Nog för att jag kallat Sverige för "huset Gud glömda" och en lekplats för Satan, så det är inte så att Sat/Ketu-effekten kommer som en total överraskning. Men det beror på att riktiga Syndare ofta kommer med hela horoskopet lastat med problem, så ofta hittar man ungefär samma historia på flera ställen. 

Den indiska astrologen har en sista observation, men den är inte tillämplig på Sverigehoroskopet:

Saturnus och Ketu i konjunktion i 4e huset kan ge bekymmer relaterade till förkylningar, hosta, bröstcancer eller bröst/lungrelaterat trubbel OM det ingen välgörande planet aspekterar eller befinner sig i 4e huset.


Inga kommentarer: