Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 augusti 2020

Polarbröd och Sveriges skymningsår

 

Att Polarbröds fabrik brinner till grunden kanske inte är något överväldigande nationalekonomiskt avbräck men nog stinger det till i folksjälen. Trots Sveriges ohemula matpriser, uppdrivna av näriga svenskar i matbranschen, har Polarbrödens trevliga förpackningar varit ett värmande glädjeämne i brödhyllan, en känsla - särskilt i storstaden - av att det fortfarande finns ett äkta liv någonstans i Sverige.

Företaget är en viktig markör för svenskheten (när den är okej) och därför placerar jag fabriksbranden som en "transit" eller händelse runt nationens horoskop. DN trasslar genom att ge 23.30 för larmet till Räddningstjänsten medan Piteå.se uppger att branden startade 22.30. Kanske har DN vax i öronen eller är det ett skrivfel hos någon annan? Är båda tidpunkterna korrekta, och att personal i fabriken själva ägnade en hel timma åt att söka släcka innan de fattade att det bara blev värre och värre? Astrologiskt spelar det inte så stor roll på den här bloggens nivå. Över Älvsbyns östra horisont stiger Tvillingarnas 17e grad 22.30 och en timma senare 25e graden.



Här ger sig två saker direkt: Sverige är just på väg ut ur en hemsk period där norra månnoden eller demonen Rahu har skapat total förödelse med svenska skolan, mediernas problem med digitaliseringen, korkade politikers tiggarbrev till gigantiska teknikfascister från USA som skrattar åt de dumma svenskarna som skänker bort sin el gratis, PostNords totala haveri och många andra ting som direkt anknyter till det hus där Rahu natalt befinner sig: 3e kommunikations- och handelshuset.

Det är passande att Rahus slutkläm nu verkar komma i en tid när noden står 180° vriden till sitt natala läge. Det svenskaste varumärke vi kanske har kvar, Polarbröd, brinner till grunden just då oppositionen är gradexakt.

Men månnoderna backar långsamt genom zodiaken så det är värt att se hur brandplaneten Mars just nått sitt härskarläge i Väduren. Och den svenska folksjälen tecknas ju av Månen (sinnet) i Väduren men en kritisk och dold attitydlåsning till pengar (gärna andras) i 8e korruptions- och dödshuset. När nu Månens disponent som TRANSIT går in i Månens tecken är det som att nationalpsyket är trängt både inifrån och utifrån. 

Transiten triggar den eld som ligger undertryckt i landet. Att sedan den normalt föga betydelsefulla passagen från Månen direkt understryker via passage genom Sveriges 1a hus (vår rollmask, vår kropp) plockar upp Elden via opposition och brännmärker Sverige som det nya skitland vi blivit genom ett folk som till den grad svalt amerikanismen att de folkvalda politiker som sannolikt med fingret i vädret säljer ut oss till varje riskkapitalist inom synhåll.

Snart har svenskarna glömt Polarbröd och idisslar på något amerikanskt manipulerat bröd som varken kan mögla eller ruttna. Som helvetespredikanten Jesus sade: "Låt de döda begrava sina döda." Om han verkligen sade det (merparten av den gamla texten är ren litterär fabrikation) så anslöt han sig till antikens syn på OXEN/2a huset som symbol för Dödsriket, dvs. materialism och fixering vid föda. 400-talsfilosofen och siste betydande ledaren för Platons Akademi i Aten, Proklos, förklarade denna vår värld  bara vara en "avbild" av den verkliga världen (förunnat själen enbart). Det låter som om Proklos lyssnat till hinduismen för vilken också den materiella världen är MAYA, en tom och obeständig illusion. Bara människors krampaktiga små sinnen får den att gripa efter världen fast den rycks ifrån dem i varje ögonblick...

De är den fixeringen vid det materiella man ser i Sverigehoroskopet eftersom landet omedvetet ännu minns det gamla Fattigsverige vilket i sin tur driver upp svenskarnas närighet - i synnerhet matindustrins vinstmarginaler. Det går inte att lära barn vuxenlivets perspektiv, barnen måste själva göra erfarenheterna som leder framåt.

Sverige är en ekvation som inte går att lösa. Nationen frös fast på närig spädbarnsnivå medan världen hastade mot Avgrunden. Landet hyste för många egoister som alla ville ha det lite bättre än grannen. Oskicket följer med in i näringslivet så att vi får vad som i praktiken är ett mer eller mindre uppenbart korrumperat Företagssverige. Staten ska vi inte tala om, som välvilligt (tror den) söker beskatta den lilla människan för att kompensera för alla sina misslyckade stödåtgärder till de som redan har sitt på det torra.

Statens ambition att vara "någon" på världsarenan har länge varit det tydligaste tecknet på hur efterblivna vi ännu är psykologiskt, trots några årtionden då den materiella välfärden byggdes upp. Det är förstås alltid lätt att vara efterklok, men det intressanta är att svenska politikern helt verkar sakna utvecklad förmåga att reflektera. De låter precis som den sensationsdrivande pressen - pinsamt.

Det här bygget kommer att falla samman en bit in i framtiden och enligt midnatt den 28/2 1974 (Sveriges senaste återfödelse) kommer girighetens demon Rahu att lyfta det inflammerade svenska psyket till gränsen för dess dårskap och orealism i höst. Och det är då Jupiter-fasen blir som nålar i ballongartade bubblor.

 Maha Dashas:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06


Den hinduiska läran om planetära cykler är nu bara en karta och inte terrängen själv. Jag tror inte på ett dramatiskt väderomslag på själva dagen för övergången från Rahus tid till Jupiters, men nu har politikerna många fagra löften ute som ligger precis i början av Jupiters (den spruckna välfärdsbubblans tid):

Landets gamla ariska folkhälsobesatthet
har nu blivit mumma för Big Pharma

Eftersom Jupiter i grunden är en välgörare måste dess funktion som "illgörare" i det nya Sverige läsas som att "vägen till helvetet var kantad av goda föresatser". Utfallen kunde ibland bli direkt motsatta de naiva tankarna. Socialdemokraterna var för obildade, för ofilosofiska för att kunna skapa social jämlikhet och ett gott samhälle till alla. Istället kom själviskhetens krafter smygande på dem och infiltrerade partiet inifrån, medlem efter medlem. I tidernas ändå fick så Sverige en ren gycklare till statsminister som inte såg skillnaden på höger och vänster...

Inget har hänt som ändrar min gamla prognos: Sverige är oförmöget att av egen intellektuell kraft lyfta sig i håret och komma loss ur  dyngan. Regeringen Löfvens tiggarbrev till tech-jättarna var väl beviset på det. Landet kommer att in i det sista försöka få den döda kapitalismen att inte stanna av helt. Under tiden föds en ny global vision någon annanstans och Sverige kapitulerar slutligen och faller in i det nya ledet... IT-stödda system som ger världens medborgare en tillräcklig medborgarlön och på det system (typ Kina) för "social kredit", vilken icke desto mindre än hårt kvoterat eftersom det mest övergripande it-systemet avväger Naturens gränser mot den skadliga parasiten Människan och den här artens till synes omättliga materiella begär. 

Fattigsverige finns naturligtvis över hela världen där de Rika skapat andra och lika orättfärdiga samhällssystem. Se Indiens sanslösa materialism sedan det landet börjad få upp farten. Alla dessa misslyckade system kommer Vattenbärarens tidsålder att råda bot på. Naturligtvis måste demokratin bort. De är just detta system som släppt fram människans begärsfulla irrationella själ, vilket marknadens alla bedrägliga skitprodukter avslöjar:

Salig far berättade från någon parentes som importör att det bara var att beställa från fabrikören hur mycket luft som skulle släppas in i de gamla vacuumberoende glödlamporna. Lamporna brände sönder misstänkt snabbt. "You get what you pay for - there are no a free lunches" var en "sanning" som smådjävlarna hittade på. Det finns visst gratis luncher, förutsatt att mänskligheten först justerar sina sjukliga och egotrippade grundvärderingar. 

Idag har styrningen av när en produkt ska gå sönder nått nya rekord i diaboliskt snille. Den här mänskligheten är inte värd att fortleva och troligen kommer himmel och jord att koka ihop en riktigt kännbar gränslinje. Vattenbäraren och Naturens Hämnd, det blir årtiotusendets Föreställning. Den här bloggaren kommer att missa finalen, men de som är unga idag har en chans.


Inga kommentarer: