Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 augusti 2020

Den psyksjuka islamofoben Brenton Tarrant

 

 

Dags för rättegång mot den australiensare som sköt ihjäl 51 muslimer i två moskéer och skadade ytterligare flera dussin. Detta var när Sideriska hade självdött, men jag tog notis om illdådet och sparade Brenton Tarrants födelsedag så snart den blev offentlig.

Om man bortser från att ett horoskop utan känd födelsetid är spekulativt och kan leda fel, så har massmördaren just en sådan månascendent där man först undrar om inte horoskopet pekar fel. Med sinnelagsascendenten i sociala tecknet Vattenbäraren hamnar nämligen hans förnämligt "artistiska" soltecken i Vågen i 9e huset för hög moral och många önskvärda ting.

Dessutom ser Solen, Merkurius och Venus i härskarläge mer ut som en fridfull poet eller konstnär än något annat! Våldsverkaren Mars ser inte heller så farlig ut i den passivt aggressiva Oxen och förvisso inflyttad i det privata 4e huset. Det indikerar å andra sidan ilska på insidan. Det är svårt att stuva undan Mars i ett horoskop så den inte blir en kapitalist eller annan våldsverkare!


Men backar man och tittar på grundningen, är den inte bra. Ett psyke i Vattenbäraren ser alltid till majoriteten, är en demokrat skulle man kunna säga. Den har avgjorda problem med minoriteter, särskilt etniska sådana eftersom Krabban (den lilla klanen) alltid hamnar i 6e fiendehuset. Det behöver inte betyda så mycket i praktiken men här är sjätte huset väldigt energiskt via expansiva Jupiter - men på ett irreguljärt sätt via den planlösa Ketu (halshuggen för sin ambition). 

Det finns i ett passionerat tecken som Krabban därför signaler på en slags böljande och ojämn lägre näringssjäl ("den irrationella själen" som saknar självreflektion) som vållar Tarrants saturniskt strama psyke irritation. 

Går man sedan till psykets disponent, Saturnus, står den också i ett jupiteriskt tecken och förstärker intrycket att detta är den rabiata typen av Vattenbärar-psyke, den som har problem med Saturnus gränsdragning. Det råder "negativ sensationalism" som en underström till det mentaliserande psyket eftersom disponenten i Eld "undermineras" av Jupiter i det negativa Vattenelementet. Så 6e huset för fiender och olyckor tär på mannens psyke från två håll.

(Normalt är Jupiter och Saturnus neutrala till varandra men här finns sekundära förhållanden som gör Saturnus till en extremt problematisk bas för psyket/Månen.)

Detta menar jag, och det är bara spekulation, är en så skadlig inverkan på psyket att det helt saknar förmåga att höra den "tysta rösten" från det goda 9e huset som tecknar samvetet. Eftersom Solen också är emblem för själen, saknar här kontakt med den inre väsenskärnan. Väljer man istället Saturnus som atma karaka - ingen annan når så högt som 28e graden, förvärras teckningen av mannens själ, den är störd. Störd själ och på det ett stört psyke. Nitlotter hela vägen.

Horoskopet bekräftar något jag varit inne på tidigare: är det för mycket brus och störningar på låg nivå kommer inte de högre nivåerna fram.

Sedan kan man förstås se aggressorn Mars när Oxen spricker och blir helt furiös. Vad går den loss på ? Som ett fegt kräk angriper den samma symbolik som är Fienden i hus 6, men nu inte Krabben/minoriteten utan minoritetens hus 4, som gärna kan få kallas en skyddad plats, ett harem, i det här sambandet. Den i grunden störda mannen stövlar in i en moské, en fredad plats, och begår sitt våld.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Eric Saade är också född 29/10 1990.

Seaward sa...

Dem var inte lätt att förklara bort :-) - om inte popstjärnan har ett väldigt hemligt sinnelag! Fysiska ascendenten måste ge solen bättre företräde (ultraestetisk och fåfäng som artist)