Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 augusti 2020

Sverige och Tyskland

 

Jag trodde knappt mina ögon när jag hämtade ut ett tyskt paket skickat som standardförsändelse. Det kostar sommaren 2020 bara 38 kr att skiva en gammal hederlig LP-skiva från Tyskland inom EU. Av en svensk ska PostNord ha 90 kr för samma tjänst! (Möjligen 66 kr, men jag tror det tyska paketet passerar den snålt satta svenska viktgränsen 250 gram.)

Vad är detta för ny diktatur? Låt ingen privatperson med dålig ekonomi interagera med utlandet! Låt oss sätta taxorna så att den lilla människan bara sitter still i den svenska båten.

Prisskillnaden är så brutal att Sverige nu verkar ha brutit samman för öppen ridå. Det går inte längre att även myndigheter desperat krafsar efter pengar pengar pengar! Statliga organ stiftar förordningar utan intelligens eller bryr sig ens om hur Sverige framställer sig i omvärldens ögon. (Lite omvärldskoll kan visa om man blivit helt galen och i bästa fall nyktra till av egen kraft.)

Men var är folket som borde gå ut med högafflar och åtminstone försökte ta tillbaka makten de naivt gav sina representanter - dessa som tackade för förtroendet och genast blev uppblåsta pampar? 

Är det så illa som jag nyligen noterat i Sverigehoroskopet, att landet är akut döende och borta från världskartan runt år 2036?

Upptäckten av hur alla svenska porton förutom inhemska småbrev blivit löjeväckande dyra stämmer väl med den inflammerade girigihetens Rahu-cykel som fokus i Sverigehoroskopets 3e hus för kommunikationer (inkl. PostNord). Landet är just i färd att lämna den giriga och wobbliga cykeln för för 15 år av spruckna välfärdsbubblor. Man kan hoppas att regeringen halverar svenska porton, snarlikt Tysklands, så vi inte framstår som världens girigaste land gentemot våra egna. PostNords dåliga ekonomi är en stöd politikerna ska ta och inte skicka vidare till folket att täcka upp för.


Inga kommentarer: