Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 augusti 2020

Tegnells hjältegloria allt mer ifrågasatt

Mycket har hänt sedan man kunde kalla Tegnell för en oavsiktlig landsfader  (hajpad av medierna), som jag gjorde i början av juni. Åsikterna om hans ledarskap är nu lika kluvna som expertomdömena om covid-19 som mänskligheten frakt inte har något som helst grepp om! (Och det irriterar förståsigpåarna enormt.) Allt fler Tegnell-negativa nyheter märks och både Expressen och AB gräver efter smuts om Folkhälsomyndigheten:

"Jag raderar väldigt mycket mejl överhuvudtaget som jag inte bedömer är relevanta på ett sätt som behöver diarieföras", säger Anders Tegnell till Aftonbladet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ4EQ4/tegnell-raderade-coronamejl-fran-myndigheter-och-experter

Eftersom myndigheter ska spara all inkommande korrespondens skulle Tegnells egen "pre-screening" kunna tolkas som egenmäktigt förfarande. Och det är egentligen just det hans horoskop beskriver, även om jag inte i första inlägget tryckte så hårt på Vädurens tecken ur detta perspektiv.



Men ingen ska missa problemet i kartan: Solen i (hett passionerade) Väduren representerar ett barns uppstudsiga jag-hävdelse inför auktoriteter / föräldrar. Problemet på denna himmel är att Solens disponent Mars befinner sig just i (kallt passionerade) myndighetstecknet Stenbocken och därifrån angriper det subjektivistiska urvalets Vädur. 

Här tecknas just de mothugg som nu börjar komma efter att Tegnells första månader som oemotsagt auktoritet (i sig baserad på att ledarnaturens symbol Solen via sin disponent Mars står jordad i maktfullkomliga Stenbocken).

Eld i totalkrock mot den obevekliga Jorden ger just "egenmäktighetssyndromet", en djupt sittande vägran att underordna sig några regler. Det kan tyckas märkligt att en myndighetsperson uppvisar just den här problematiken. Men minns då vilket dödsmaskineri en myndighet är och hur de anställda reduceras till lydiga springpojkar under regler och förordningar. Inte märkligt att en och annan i djupet av sin ungdomliga själ (Väduren) känner frestelsen att själva få fatta ett beslut eller två av "egen makt". Men barnets behov att få visa sig på styva linan kan lätt slå över i egenmäktighet, åtminstone om man ser på agerandet utifrån.

Jag ser inte större problem med Tegnell, definitivt inte jämfört med figuren i föregående inlägg!

 

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tips: Läkaren Ted Noel visar kort munskyddens ineffektivitet.

https://newsvoice.se/2020/08/andningsmask-skydd-virus/

En väldigt läsvärd text av forskaren Jacob Nordangård om Corona och dess kopplingar till teknokraternas nya världsordning.

Havsörnen sa...

Länken föll bort:

http://pharos.stiftelsen-pharos.org/the-global-reset-tyrannernas-plan-for-varlden/

Seaward sa...

Tack för länkarna! Fortsätter för egen del praktisera avancerad andningsteknik där inhalation och exhalation utförs efter att medvetandet skannat mängden dödkött runtomkring på huvudstadens trottarer. Om en hel hoper svettiga joggar med tydliga virus syns i deras kroppsliga avdunstningar senarelägger man helt enkelt inhalationen någon halvminut tills de dödsmärkta kroppsmänniskorna hetsat förbi. Och, för att upphöja detta till konstform, utan att se blå och konstig ut i ansiktet.

Folkkontrollyndigheten borde förorda detta i kombination med Tibetanska dödsboken samt valda textställen från den f.d. kristna kultursfärens Nya testament, passager som säga antyda den Yttersta Tiden. T.ex. textstället "två ska ligga i säng och en ryckas bort medan en lämnas kvar". Kort sagt, det kommer att gå revor rakt igenom t.o.m. den äktenskapliga bädden under de Sista Dagarna.

(Kristendomens undermåliga undervisningskvalitet gav snabbt vanföreställningen att tiden var nära förestående. Men förutsägelsen verkar gälla Vattenbärarens tidsålder och inte den då stundande Fiskarnas tidsålder!)