Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 juni 2020

Tegnell, den oavsiktlige landsfadern

"[E]fter lite betänketid tror jag att de flesta skulle svara att det är statsepidemiolog Ande Tegnell som håller i ratten. Trots den globala kritiken, den egna självkritiken och de långtifrån tvärsäkra svaren. Även om han bara styr med enhandsfattning så är det han."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/b5AAld/tegnell-styr--medan-lofven-sitter-i-baksatet

Lena Mellin hinner kritisera regeringen på flera sätt i sin artikel men naturligtvis är det Tegnells födelsedag (tyvärr inget exakt klockslag) som jag här slutligen bestämmer mig för att orda något om. Intressant är att baksätesföraren Löfven har ungefär samma zodiaktecken aktiva, fast på ett mer lättviktigt sätt. Exempel: istället för Tegnells "upphöjda" (urstarka) Mars i Stenbocken, "faller" Löfvens Mars i Krabban mittemot, det senare en position som normalt är inriktad på att skydda sig och de sina och sällan sticker ut näsan.




Först klockan 17.00 denna dag byter sinnelagets Måne tecken från Tvillngarna till Krabban. Det senare stämmer så mycket bättre som trygghetens, avskildheten och därför också karantänens symbol, att jag gissar på en födelse när merparten av dygnet flutit förbi. Då får man också en indikation på moderns tidiga död genom attacken från illgöraren Mars mot barndomshemmet (månen). 

Den hypotetiska placeringen gör också att Månen släppt den enda position i Ljusets kvalitet som Tegnells karta skulle ha behövt. Nu utspelar allt på Ignoransens nivå (Tamas guna) samt i Passion (Rajas guna), där den senare indikerar ett oscillerande mellan tryggheten i den okunniga maktens hägna eller det eviga främlingskap de ljussökande är dömda till i denna värld. Visserligen är såväl Sol som Måna sattviska eller ljusgivare, men förutan klockslag går det inte att veta om de befinner sig i "drivande hörnlägen" på himlen och därmed introducerar en dos av sanningssökande.

Social distansering passar bra med den restriktiva Saturnus ("kort koppel") i opposition till vänslandets Venus (en social planet). Indikationen bidrar också till bilden av Tegnell som en torr och kantig typ. Tydliga saturnier är ofta kärva i framtoningen och undertrycks charmiga Venus kan det blir väldigt torrt och knapert i känslolivet.

Samtidigt finns en förfärande störning på himlen som passande nog illustrerar pandemin och benägenheten att hamna under attack: Mars angriper inte bara Månen (hypotetiskt) utan även Solen. En sådan livsväg (Måne ---> Sol) brukar vara knagglig som naturligt är för en epidemiolog. 

Problemet här är att Mars samtidigt är Solens disponent eftersom den härskar över barnet Väduren. Ett det finns något som känns som en evig nybörjare över Tegnell förklaras av soltecknet Väduren, men också för att Mars i Stenbocken är en galen materialist och en formalist utan hämning (mäta, väga, kalkylera - alla har sett Tegnells kärlek för grafer). 

Så den normalt så pigga och äventyrslystna debutanten Väduren hamnar under spärreld från sitt eget freudianska Överjag. Här tecknar horoskopet således den dolda makten som Tegnell just nu sitter på och där Löfven villigt sprattlar på när dockmästaren drar i trådarna.

Ska tilläggas att även Vädurs/Stenbockskomplexet kan förklara den tidiga förlusten av modern eftersom Saturnus förutom att vara den materialistiska organisatören och mätgalningen också är Liemannen och förutom att angripa solen som symbol för livet, här också ger sig på Venus, symbolen för kvinnor. 

Noterade nyligen att hinduisk astrologi placerar epidemier under månnoderna Rahu och Ketu - se hur dessa binder upp Liemannen Saturnus och Venus i kartan! På den tillväxande och ambitiösa Rahu-sidan hittar vi Liemannen och vid den avhuggna svansen ligger välmågans Venus i ett "smittbenäget tecken", Krabban eller Cancer. Även denna indikation kan antyda moderns tidiga död i cancer, tydligen ett definierade ögonblick i den unge Tegnells liv även om inte det minsta darr på rösten kunde höras i en radiointervju tidigare i år.


Givet att kartan visar ena potentiella problemet efter det andra, är det helt klart att Tegnell hittat sin väg fram till rollen som statsepidemiolog lagom till en kristid för ett Sverige som förolämpar sina gamla trotjänare med urusla pensioner och under många årtionden ha låtit arbetsmarknadens socialdarwinism verka utan hämningar, så att svenskar numera ratas av arbetsgivare redan vid 40. 

"Visa mig era ledare så ska jag säga hur nationalsjälen är." Tegnells horoskop är således bara ett av många varsel i tiden att de nordliga svenskarna har vuxit snett och krumt och att hela landet borde kalhuggas så att en ny civilisation kan börja växa. Kommer inte att hända: jordens mest slösaktiga och själviska föräldrar har givit sina barn all skit att reda ut och detta för att varje regering under generationer krupit inför landets rika kapitalister och folket mot sitt bättre intresse anammat samma kälkborgerliga synsätt. 

För handen på hjärtat, när till och med gamla Kooperationen tryckte ett bräkigt JAG ÄGER på sina matkassar - med en modern undertext och emfas på ego och på ägande - då visste jag att det är slut med det här landet. Det är spinndoktorer och reklamnissar som ännu håller landets mest godtrogna förblindade att bara se till pengar och balansräkningar. De svenska kapitalisterna vill inget hellre än att vara som de rika ute i stora världen - och folket följer svit. Den med minsta flyt börjar genast fantisera om New York som livets höjdpunkt. Rysskräcken förklarar en del av landets polarisering och rent ut korkade omvärldssyn. Men Sveriges frihetsplanet Jupiter gör enligt nationalhoroskopet svensken lika mycket illa som gott. Den strama "sociala kontrollens" Saturnus mår i så fall bättre, men är naturligtvis inte lika aptitlig för ett folk som just kommit ur stor fattigdom och nu frossar vad de kommer åt av det ljuva livet.

Coops sedan länge försvunna JAG ÄGER-kasse passar övernaturligt bra med hur man lurar samhällets minsta och "jag" motsvarar förstås Sverigehoroskopets måne i Väduren medan det egocentriska psyket disponeras av ja, gissa, Mars i ägandeprincipens Oxe i 8e huset för korruption. 

Halva bloggen verkar upprepa denna märkliga fixering vid ovuxenhet och föda gång på gång. Men Ödet är vad det är, och inte ens tusen ord kan annat än finjustera utblicken på de få i ändå stod på randen till större insikter än samtiden matat dem med...


Tillägg

En professor kräver i Expressen att Tegnell med flera avsätts och finner det märkligt att inte medierna höjt rösten. Men som Sverigehoroskopet visar är svenskarnas nationalpsyke ett själviskhetens och dödens psyke - i bakgrunden ligger svensk vapenexport och puttrar och lite spill av gamla svenskar får man ju räkna med för att landet ska komma vidare. 

I perspektiv av nationens kallsinniga ambition att exportera t.o.m. död för pengars skull passar Tegnells karta med dess emfas på Makten och Döden (Stenbocken och Skorpionen) finfint. Därav "landsfader" i rubriken. Tegnells fortsatta befäl är alltså något svenskarna enkelt finner sig i, givet deras kognitiva utgångsläge.


Inga kommentarer: