Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 1 juni 2020

Solförmörkelsen och det turbulenta USA






Visserligen är inte solförmörkelsen den 21 juni 2020 synlig i USA, men astrologiskt tycks det inte spela någon roll. Se polismannens mord på den färgade medborgaren och de resulterande upploppen som krusningar på vattenytan detta kosmiska omen sprider omkring sig.

Den här tanken, att ett omen kan verka före sin bestämda tid, stärks om man lägger nymånen/soleklipsen ovanpå USA-horoskopet och noterar att fenomenet landar nästan rakt på USA:s mordiska och turbulenta Mars (dessutom härskaren över den profil landet visar utåt mot världen). 

Adderar man det faktum att den transiterande Mars (i Fiskarna) kastar en disharmonisk nittiogradare fram mot USA:s Mars och att USA:s hela konfliktfulla historia (först den röde mannen och sedan den svarte och diverse andra minoriteter) kan summeras av husposition 8, korruptionens och dödens hus, då är kan man förstå hur denna eklips utgör epicentrum i en "perfekt storm"!

Frågan är bara om den exakta tidpunkten kommer att innehålla en KATASTROFAL ESKALERING av USA:s interna problem. Tre veckor kvar innan vi vet. Per Bjurman bloggar i AB ett möjligt utfall: social distansering och demonstrationer funkar inte ihop och kan ge en spik i antalet insjuknade i corona om 2-3 veckor - pang! solförmörkelse.

Kan tillägga att eklipsskaparna, norra och södra månnoderna flyktigt kallas faktorer vid epidemier (och gissningsvis också pandemier) i introduktionsboken Light On Life. I en alternativ (och inte helt oäven) introduktion till hinduisk astrologi, Astrology of the Seers, beskriver David Frawley Rahu och Ketu rätt ingående och associerar dem med stora mänskliga katastrofer (se tio år gamla inlägget om 9/11-horoskopet!) - de verkar över folkens huvuden men involverar många människors väl. Frawley understryker att noderna gör ont, den äregiriga Rahu mer så än Ketu, där drakens huvud huggs av och demonens hybrisartade begär tappar momentum. Södra månnoden kan därför vara något av en andlig befrielse, under förutsättning att övriga horoskopet håller ett högt tonläge.

USA grundades visserligen av principstarka män (9e huset för filosofi och religion), men horoskopet är ändå obegripligt stökigt (om än fullt begripligt i backspegeln). Eftersom landets medfödda nodaxel ockuperar 9e/3e huset - det högre medvetandet och normal gatsmarthet - så tycks den här solförmörkelsen i dåliga karmans 8e avslöja att USA i lika hög grad som Sveriges överhet själviskt sysslat med sitt och förlorat greppet om de enkla människorna. Ännu en tid för USA som ger möjlighet till ett nationellt uppvaknande om deras onda arv (8e huset), det européerna förde med sig till Nya Världen.


Inga kommentarer: