Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 juni 2020

Lite krutrök skulle skingra dimman


Aktivister på 1600-talet


Jämför dessa ord från bloggen fullmånedagen 21/6 2020 (markör för det gamlas kollaps och introduktionen av något nytt)...
...[S]lavarbete, den billigaste formen av arbetskraft och inte olik regeringen Reinfeldts Fas 3 varigenom de svenskar som diskriminerande arbetsgivarna ratat kunde få betalt för att ändå ta dem. Och vem tackar nej till en stat som betalar för att hålla folk klistrade i ett system? 

...med vad Anna Dahlberg ansåg i en ledare i Expressen dagen innan (publ 17.50):
Så vad bör regeringen göra [åt den växande massarbetslösheten]? ... Återinför en variant på Fas 3 för grupper som har svårt att ens få en subventionerad anställning.
Utan att darra på rösten har hon mage att presentera arbetsmarknadens diskriminering som den mest naturgivna sak i världen. Arbetsgivaren är i Sverige måttet på all klokskap - se bara hur vårt it-under väloljat producerar den ana feldesignade "appen" efter den andra.  Och det är allvarliga fel också, enda trösten är väl att även britternas coronaapp stressades fram och blev samma buggiga skitprodukt som så mycket annat i dessa kostnadseffektiviseringens galna tider.


"Lanserad i maj, nedlagd i juni -
den brittiska covid-19-appens fiasko"

Jag såg Expressens ledare flera timmar efter min egen publicering, men det dolda slaveriet Fas 3 har varit ett återkommande inslag på den här bloggen säkert sedan åtgärden infördes och f.d. Tant Strul-musikern Nike Markelius skrev sin berömda artikel om den svenska arbetsmarknaden som idel inhumanitet och kötthandel i Dagens Nyheter.

Och inte minst för att jag själv drogs in i eländet runt samma tid, mot en påtvingad ersättning under existensminimum satte jag mina vittförgrenade kunskaper i tjänst hos i en verksamhet som bara vägrat ta fart under tio år.

Inom några år hade min oavlönade arbetsinsats förändrat verksamhetens profil så att landets importörer skyndade till ett löftesrikt nytt skyltfönster (det handlade alltså om detaljhandel). Arbetsgivaren var plötsligt i ropet och jag var slaven som fick gå tillbaka till den korrumperade svenska arbetsmarknaden sedan verksamheten jag skärpt nu blivit självgående. Staten - bestående av svenskar - hatar folk i lösvikt men älskar varumärken och korporationer! Detta land är sjukt och förstår inte att människan har högre prioritet än penningen. Alltid. Även antiken visste vilka de korrekta måttstockarna var, vilket jag redan nämnt sedan bloggen vaknade ur sin dvala.


Jaget (hus 1) flankeras av dels ekonomin (hus 2) som de gamla grekerna kallade dödsrikets port. Jaget har ingen bättre granne på andra sidan för där svävar den onda daimonen (hus 12). Det självklara i en sådan miljö är att Jag söker knyta and till den goda daimonen (hus 11) som händelsevis också råkar vara Vattenbäraren, den äkta eller andliga människa i vars avbild alla är skapade. 

Men Vattenbäraren och Ekonomihuset står i hård fientlighet till varandra - 90 graders räta vinkel och det enda som mildrar spänningen i målsättning för Jag är att Vattenbärarens härskare Saturnus faktiskt är tolerant och vänligt inställd mot Ekonomihusets Venus (snarare, Venus är den som anpassar sig utan knot). Vårt högre andliga Själv vet att på Jorden måste man ta seden dit man kommer och hus 2 symboliserar också de livsnödvändigheter Jaget (hus1) behöver. Men det behöver inte vara kistor fulla med guld. Men kan leva direkt från jordens avkastning.

En stat som använder sin befolkning på detta vis - för att "fylla upp där behov finns" är värd att sprängas som den svårt diskriminerade katoliken Guy Fawkes försökte med det brittiska parlamentet. Minns att berättelsen om Guy Fawkes och katolicismens lidande under britterna också är landets värsta tid som kolonialmakt och slavhandlare. Den här historieartikeln var både kort och informativ och påminner om hur långt från verkligheten filmen "V för vendetta" befann sig:

https://www.history.com/news/guy-fawkes-day-a-brief-history


Låt de i Sverige som är lyhörda för Tidens önskemål ta över hanteringen av rikets angelägenheter. Detta är inte raketvetenskap och alla med någotsånär vasst sinne kan läsa in sig på arbetsmomenten på ett par veckor. Resultaten kan inte bli värre än de skendemokrater som nu fyller regeringsbyggnaden och som på inget sätt företräder svenska folkets intressen eller världens rop på mänskligheten att stilla sig tills deras dimmiga behovsnaturer klarnar och visar sig som den underutveckling det rör sig om. Svenska vapenexporter och andra nattsvarta medborgare kan eventuellt dressera till morgondagens mer egalitära människotyp. I annat fall får deras tillgångar konfiskeras och ställas i världens tjänst.

Isadora Wronski, Greenpeace: Om vi ska kunna nå Parisavtalets mål behöver vi gå till botten med grundorsakerna, som hela idén om evig tillväxt. Så länge som vi fortsätter att producera varor vi inte behöver, för pengar vi inte har, för att imponera på människor vi inte känner kommer utsläppen att fortsätta öka.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/napm8x/vi-har-ett-system-som-haller-pa-att-haverera
Visst kommer svenskarna att få lägga ner sin dekadenta slösaktighet, sitt absurt stora fotavtryck i miljön, vanan att få exotisk frukt hemflugen till skålen på bordet. Men det är vad Corona än så länge försynt ber oss och andra länder. Höra upp med Ekonomismen, denna sjukdom som inte ens är det enda sättet att reglera världen och länders mellanhavanden, även om Överherrarna resonerar som om så skulle vara. 

Och tänk bara känslan att tillsammans får ansvara för ett helt land! 

Direktdemokrati och dagliga byalag som, informererade av uppdaterade superdatorer röstar om hur mycket slöseri och lyx svensken kan tillåta sig, givet att vi skär ner på vår export och import och ger medborgarna fritid att sent omsider bli ett folk av kunskap och vishet. Ja, framtiden är Hi-Tech, men Googles och Amazons supersystem används inte för att effektiveras och stärka konsumtionen utan för att kalkylera rumsmånen för världens alla medborgare. 

Det är bara att bygga samma kontrollsystem marknaden redan sitter på men använda tekniken i gott syfte. Det kan bli nödvändigt att först beslagta marknadens alla system och montera ned dem. Sverige bjöd in amerikanska intressen till serverhallar i norra Sverige. Korttänkt, feltänkt och ett i raden på tecken att Sverige kanske måste tvingas på knä med våld framledes. Övriga världen kommer inte att tolerera ett sånt här kapitalistiskt rövhål som sätter sig på tvären. Ta den hinduiska astrologins ändpunkt 2036 som den tid Sverige har på sig att fatta hur illa deras ledare tänker. Från och med Saturnus period kommer Sveriges frihet att beskäras enormt!

Jag beundrar skärpan i en del texter Anna Dahlberg skriver, men hon tillhör helt klart realisterna, dvs. de fördömdas skara som tror kapitalismen alltjämt kan räddas genom folk som ränner runt som illrar och stöttar upp det genomruttna bygget. Medborgarlön med nuvarande takt på friställningarna är enda lösningen med mindre staten börjar döda medborgare för att hålla kostnaderna nere. Vad är poängen med Fas 3-slaveri ett varv till när inga jobb finns och landet bara tillverkar skit, vapensystem och annan smörja som tillhör gårdagens skeva världsbild?



Tillägg

Ibland är det roligt att se vilken horoskop som åtföljer publiceringsögonblicket. Visserligen skrevs merparten av texten dagen innan men några senare ändringar, tillägg och ett varv genom rättstavningskontrollen ger en "födelse" som distinkt anknyter till något av textens spånande. 

Alltjämt nymåne/projektstart på
måndagen, dagen efter eklipsen

Se den perfekta ascendenten i Lejonet där härskaren, Solen (intelligens, vision) befinner sig i just den omnämnda goda daimonens sektor 11. Mer behöver inte sägas. Texten som helhet säger att mänsklighetens högre nivå väntar på de smutsiga krypen nere på jorden ska skärpa till sin act.

Apropå eklipsen läser jag i AB att det skakar rejält i marken på Island sedan några dagar. En klassiker för ny- och fullmånar, Naturen påminner människan att hon ska frukta sin herre, Miljön (i ateisters fall; samhällen med mindre förfall betecknar herren som Gud).



Inga kommentarer: