Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 juni 2020

Palmeutredningens fega slutsats

Skrivet medan radioutsändningen pågår. Skandiamannen nämns redan 9.33.



Eftersom presentationen snart förlorar sig i reminiscenser och tekniska detaljer för att fylla tiden och ge sken av substans väljer jag här att återigen titta på kartan för Palmemordet. (9.53 nämns i radio att konspirationer inte kunnat styrkas.)

Ett horoskop för en dödsskjutning gör analys  av t.ex. 8e dödshuset överflödig,  här är ascendenten / subjektet (dödsskjutningen) av primärt intresse.

Vågen (social balans/jämvikt) stiger i öster och det gör härskaren till Venus i Vattenbärarens 27e grad. Intressant nog är Venus även dödshoroskopets även atma karaka - händelsens "själ" och ambition. Är detta inte så typiskt svenskt? Ingen gungar i båten. Det är också samma ascendent som i mitt förslag till Sverigehoroskopet.

Men se nu:

Venus disponent är Vattenbärarens Saturnus i 16e graden Skorpionen och denna står konjunkt med Mars hemma i härskarläge i Skorpionens 22a grad.


Både astrologins Stora och Lilla Illgörare attackerar via den senares 90-gradare Venus och gör så från det 2a ekonomihuset. (Försäkringsbolaget Skandias hus?)

Som bloggen ofta återvänt till ger mixen av Skorpion och Vattenbärare ofta en "social separation", ibland en hatisk natur, någon som sätter sig på tvären (Skorpionen) med folkflertalet (Vattenbäraren) eller deras värden. Ideologisk aparthet, t.o.m. extremism, ligger nära till hands.

Horoskophärskaren Venus kan också illustrera mordoffret. Att den attackerade Venus befinner sig i 5e huset för konungar (eller statsminstrar) bara understryker att offret är någon av betydelse.

Så här är då både mördaren och motivet: Sa/Ma i andra ekonomihuset. Någon eller några med ekonomiska intressen attackerar Palme för dennes politik och engagemang. Det gör mordet distinkt politiskt.

Men 58 minuter in i kommissionens långrandiga föredrag står det klart att inga sådana slutsatser dragits av undersökningsmaterialet.

Kort efter mordet drömde bloggaren om ett möte med Palme, nedstigen "från andra sidan". På min fråga "vem?" iddes han inte ens svara på frågan men "lyckosamt" kom svenska jaktflygplan just flygande och i drömmen pekar han förstrött mot dem. Som att svensk vapenindustri hade med mordet att göra...

Efter 62 minuter nämns Skandiamannen, Täbymoderaten och Palmehataren Stig Engströms ekonomiska trubbel ... sålde han sina tjänster till någon i den hedervärda svenska vapenindustrin? Det är lätt att tolka horoskopet för dödskjutningen som att attackens Mars i härskarläge i Skorpionen säger att "här tar spåren slut". Mars rår sig själv och lever sitt eget liv i Skorpionen. 

Men vad som man betraktar den som symbol för en yrkeskategori och näraliggande Saturnus som den hackordnings- eller hierarakiplanet den är? "Beställningsjobb av höga yrkesmilitärer" alternativt "mordjobb beställt av auktoritativt placerade" och i båda fallen därför att Palmes politik skadade deras ekonomiska egenintresse.
 
Stig Engströms karta har lustigt nog aldrig kommenterats på denna blogg. Här är den som en månascendent med alla dessa beröringspunkter med ovanstående. Notera överladdningen i 8e dödshuset:



Att polisen aldrig fick rätsida på hans svajiga vittnesmål är fullt begripligt med ett fluktuerande och ombytligt sinnelag (Månen) i Vattentecknet Krabban, och än mer så eftersom Månen är disjunkt förståndets Sol (intelligensens markör). Detta var en mörkermänniska, driven av det attitydlåsta 8e huset. Vänder man och gör en solascendent halkar istället månen in i 6e mörka huset för fiendskap och olyckor. Mån- och solkartan sammanvägda säger inget om ev. skuld i Palmefrågan, men antyder att individen är något av en "monstermagnet" eller tenderar att nästla sig in i problemområden...


5 kommentarer:

Havsörnen sa...

Antiklimax var ordet. Inget nytt som inte polisen känt till i trettio år presenterades och framför allt ingen teknisk bevisning. Engströms vapenintresse bestod i att han gjorde lumpen som skyttesoldat och jobbade på Försvarets materielverk i slutet av 50-talet, innan han kom in på Konstfacks grafiska linje. Fick sedan jobb på Skandias reklamavdelning 1968. Grafikeryrker passar med Venus och soldisponenten Saturnus i formalistiska Stenbocken, men där finns även Rahu. Det nämns att han hade svårigheter att ta sig uppåt i karriären och att han ville framställa sig som förmer än han var.

Engström stämplade ut från jobbet i Skandiahuset 23:19 och mordet skedde 23:21:30. Han råkade alltså få se makarna Palme på gatan och råkade ha en revolver med sig i handlovsväskan. Sedan gör han upprepade försök att kontakta polisen för att lämna sina vittnesuppgifter, men de är helt ointresserade, så Engström kontaktar SVT och medverkar i en dokumentär fem-sex veckor efter mordet. Måste vara närmast unikt för en kallblodig mördare att hålla så hög profil. Jämför med 37-åringen och mordet i Linköping som var aktuellt igår.

Hela "bevisningen" består i att Engströms vittnesmål inte stämmer överens med övriga vittnesutsagor.

Huvudproblemet med utredningen var ju att man lät en länspolismästare med partibok men utan erfarenhet av mordutredningar ta befälet över historiens största mordutredning. Holmér kallade f ö Skandiamannen internt för "elefanten i porslinsbutiken", då han stod i vägen för Holmérs fria fantasier om PKK. Man tillsatte t o m en "kurdgrupp" inom Palmeutredningen, vars deltagare krävde att få BMW eller Mercedes som tjänstebil för att visa hur viktiga de var.

Det är möjligt att Petersson helt enkelt har fått i uppgift att lägga ner utredningen, och de hundratalet konstigheter som finns kring fallet kommer att förbli oförklarade eftersom hemligstämplingen väl kvarstår. Lägligt nog har Engström inga barn och knappt några släktingar kvar i livet.

Mårten Palme, som tidigare varit helt säker på att gärningsmannen var Christer Pettersson, är nu plötsligt övertygad om att Engström är den skyldige. Han nämner "ganska starka bevis". Samma sak gäller Ingvar Carlsson, som nämner "väldigt trovärdig genomgång".

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=803896

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gPLk8k/ingvar-carlsson-saker-pettersson-skot-palme

Mordet förblir olöst.

Seaward sa...

Du är mer insatt i turerna kring detta mord än jag, men visst är det här bara spel för gallerierna. Misstankarna går därför rakt in i kärnan av det svenska Etablissemanget.

Bortsett från Mårten Palme som säkerligen är less på hela skiten om sin far och den bara alltför svenskt ofärdige Holmér, återstår, åtminstone för mig, frågan om min dröm bara några nätter efter att alla på jobbet utom jag dagligt suttit klistrade vid radion för att lapa in Holmérs senaste dagrapport.

Jag var efter mordet helt däckad av att en gammal kvinna på ett ålderdomshem (med famljen Bildt på foto på tv:n) bett mig varna Palme att "det var fara å färde". Detta bara några dagar innan mordet. Jag jobbade extra som vårdbiträde då, men dagarna efter mordet bortförklarade kvinnan sin enträgna begäran med att hon velat att "Palme skulle göra det bättre för ungdomen". Men hon pratade från början om att det var "fara som med Anna-Greta Leijon" å färde. Det hela låter som den gamla pensionären, med förankringar i borgerlighetens finare skikt, var synsk (eller hört något på någon större middag). Men hon kunde av någon anledning inte stå för sitt uttalande...

Havsörnen sa...

Satte ihop ett collage som väl bifaller din misstanke.

https://i.postimg.cc/xdxMHRNd/ensvensk.jpg

Seaward sa...

Tjusigt jobb. :-) Men jag är så dålig på personer att jag inte känner igen den förtegne (vilket i och för sig när normalt om det handlar om den rikaste gräddan som tycks köpa journalisters ointresse).

Havsörnen sa...

"Jacob Morgan Rockefeller Wall-Enberg Jr. Sveriges mäktigaste människa."

:-)