Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 juni 2020

Trumps personliga solförmörkelse



Ett bra exempel på att solförmörkelser slår hårt trots att de inte är lokalt synliga, och dessutom att man bör vara observant både före en eklips och inte bara efter. 

Ungdom köpte upp biljetter till Trumps stormöte under nymånen utan avsikt att gå dit och kampanjledarens skrävel om rekordpublik förvandlades raskt till en lika stor pinsamhet som den kapitalistiska presidenten själv är!

Nyheter om den fräcka kuppen kommer ut dagen därpå, fullmånedagen, så man kan naturligtvis hävda att himlakropparna var exakt (men minns 1900-talsbritten Charles E.O. Carters observation att det händer saker "en grad före exaktitud").




Inre cirkeln är Trump och yttre det första inställda utomhusmötet där det genast visade sig vara något fel på uppslutningen. (Jag struntar i det halvtomma inomhusmötet som startade en timma senare, Eastern Standard Time.)

Det mest uppenbara är väl att nymånen börjat ta form och faller nära Trumps medfödda Sol i 30 Oxen - att han har folket/Månen i toxiska Skorpionen mot sin "befälhavarplanet" förklarar till stor del varför han låter som en paranoid martyr för onda uppsåt mest hela tiden.

Den här gången var det verkligen en kupp och det är nästan lika intressant att se hur mötesplatsen Tulsas östra horisont rullar upp Svekets Skorpion i nästan perfekt opposition till Trumps dumdryga Venus-Oxe på höjden av makt (10e huset). Det ungdomstricket bör ha fått honom att mullra på insidan av sitt obegripligt korade inre sinne. Balansplaneten Venus i rejäl obalans i förhållande till inbillningen att vara den store makthavaren...

En tredje detalj som kanske eller kanske inte är av betydelse är att Trump förlorat ledningen på skyn från sin medfödda krigshetsare Mars. 

Detta är mig veterligen inte en traditionell astrologisk läropunkt, men om men betonar viktiga passager av en planet till dess egen plats i födelsehoroskop bör också den medfödda positionen känna av när den kosmiska transiten går in i EXPLICIT RADIOSKUGGA, vilket har hänt Trumps Mars-Lejon under den transiterande Mars passage genom 8e korruption-och-dödshus. Kanske värt att studera i andra horoskop? Teoretiskt är det som att man förlorar sin ascendenthärskare (som Mars här är hos Trump) och plötsligt är på nåder av omvärldens nycker.

Detta, i så fall, plus fullmånen bar en riktig fem-etta som träffade Trump mitt under den ominösa solförmörkelsen.

Jag tror inte alla som deltog i detta biljettköpande gjord så pga. insikt i astrologisk symbolik, det bara råkade sammanfalla med en riktig skitdag i narcissisten Trumps förspillda liv.



Inga kommentarer: