Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 juni 2020

Bitterkärringen Bard vs pengahoran Bianca (förströelse för folket)


En klickhora till ledarkrönika söker
mjölka Bard-debaclet lite ytterligare


Vilken grå historia där alla kontraster rör ihop sig och bara medierna tjänar "klick" på fördumningen. Bianca anar tidens tecken och ställer sig på sociala medier på de färgades sida medan Bard får hjärnsläpp (eller visar sin sanna natur) och det skrivs till leda om det i dagarna sju. Samtidigt som de silikonfixade läpparna bekänner de svartas rätt säljer hon kosmetika pallvis men där inte en enda nyans funkar bra på mörk hy. (Den seniora bloggaren hänger med i finliret som ni ser).

Jag kanske bör påminna om att den här bloggen var först (nov 2017) med att titulera Bianca samma sorts prostituerad som sin generation. Det är en ond västcivilisations huggormar som nu blir vuxna och försöker lyckas som den sista generationen kapitalister innan hela skiten smäller.

Men en obskyr blogg som den här får inte den stridbara kycklingmamman Pernilla på sig, så jag får tacka Bard, som kanske läst Sideriska någon gång och memorerat tillmälet. Han förlorade stolen i TV4-Idol och tog sedan hettan från P. Inte för att jag sympatiserar med hans västkulturbetingade syn på afrikaner som lata och obegåvade...

Eftersom jag i viss detalj beskrev Biancas svaghet för komfortböjelsens urartning i lyxleverne och naturligtvis pengar-pengar-pengar (ABBA:s statement-låt och hyllning till de rikas värld), passar det bra med några ytterligare ord om Venus. 

Jag repeterade nyligen en spaning om "den perverterade Venus" och det träsk av identitetskris som stavas HTBQ + allt fler bokstäver och i 99% är fallet att kapitalismen vill få människor att vara förvirrade så att "Marknaden" kan erbjuda lösningar mot betalning. Liksom med sjukvården går det fantastiskt lätt i Sverige att profitera på sociala grupperingar. Folket äter svältfödda varandra i jakt på Venus (penningen).

Huruvida man ska kalla en orimlig Venus i horoskopet för "prostituerad", "perverterad" eller något annat, beror förstås på sammanhang eller frågeställning. Planeten kan ta sig helt intrapsykiska effekter och leda till exempelvis sexmissbruk som ett sätt att hålla balans i ett trasigt psyke eller rent ut av psykologisk obalans (utan sexmissbruk). I det fallet är Venus mer tragisk än klandervärd, som när pengahunger styr i stort sett vartenda steg. som hos guldgrävare (av båda könen).

Jag tänker inte på den här bloggen fortsätta tidigare försök att kvantitativt undersöka astrologins anspråk eftersom, vilket jag har antytt, det är sammanflöden av flera celesta komplex som skapar överlägsna eller svajiga individualiteter. 

Att bara undersöka Venus isolerat är en ofruktbar syssla och som synes av spaningen efter "perverterad Venus" finns ett stort antal omständigheter som får fordonet att kantra.

Men man kan påminna om att "den bästa" Venus är placeringen i Fiskarnas tecken, där empatins eller solidariseringens symbol befinner sig i det mest antikapitalistiska tecknet av dem alla - Fiskarna - vare sig individer födda under denna symbol för "uppgivandet av världsliga fördelar" själv är fullt medvetna om vad deras mission i livet handlar om. De bästa exemplaren förstår och blir t.ex. martyrer för någon god sak. 

Omvänt säger traditionen att "den sämsta" Venusplaceringen är motsatt, i Jungfrun. Där händer det att individen inte vill dela en krona med andra eftersom den agrara Jungfrun tycker hon har gjort arbetet och att jordens frukter tillhör henne som planterat. 

Det är lätt att tro Jungfruns tecken har med kultur att göra, men som Jordtecken ska man förstå det som att tecknet står för naturens kultivation, likt dem som avlar hundraser eller beskär fruktträd. Djurkärlek är påfallande stark hos Fiskarna  men axelns motpol är ofta instrumentell i sin utbblick, man söker någon nytta eller utkomst av sitt arbete och det är därför Venus "faller" här. 

En djurhållare i Jungfrun kan tänkas t.ex. syssla med djurhållning för att tjäna på det, inte för att adaption eller anpassning till djuret står i förrummet. "Att tjäna på det" behöver inte vara värre än att man lindrar ensamhet genom att hålla sig med ett sällskapsdjur men det är således egennytta och inte osjälvisk kärlek som är det styrande motivet.

Man kan argumentera för att Sverigehoroskopets Venus-i-Stenbocken är ännu mer självisk eftersom Stenbocken är Överherren eller staten som beskattar farmaren (Jungfrun). 

Venus i Stenbocken har också det problemet att empatin eller tillgivenheten bara är skinndjup - detta är ytans eller formalitetens tecken. Sveriges anskrämliga arv från rasbiologins dagar är därför tydligt inskrivet också i 1974 års nationalhoroskop och efter att svenskarna blev ett joggande och gymmande folk har snarast kroppsfascismen fått ett nytt utbrott. ALLA som använder Tinder är horor och horbockar. Det är en typisk nättjänst som appellerar till en befolkning vars nationalhoroskop har Venus i det prestigemedvetna och ur en fullt fungerande Venus perspektiv helt sociapatisk uppfinning.

Jag har tidigare sagt att kroppsträning avslöjar vilka som helt saknar makt i samhället och därför har kroppen börjat angripa sig själv. All intelligens har staten tagit ifrån dem genom en ensidig skolgång för att den och näringslivet, som sitter i samma båt ska kunna styra och ställa så mycket enklare. Tinder-sex som livsstil är lite åt samma håll. Den som varken har position eller hjärna att skapa sig framtid kan alltid knulla.

I den allmänna svenska ytlighetstrenden som Sveriges Venus-i-Stenbocken står för, ingår naturligtvis kosmetikakrängaren Bianca till 100%. Skulle vilja se henne byta bransch helt, kanske volontärjobba för Greenpeace ett par år eller nåt... Det kostade henne ingenting att välja den pk sidan efter polisens mord på den svarte amerikanen.
 

PS. Det här skrevs tidigare i avsikt att publiceras efter midsommar. Men som vanligt hinner verkligheten före dikten. Expressen passar på själva midsommarafton på att sticka in en text om den offentliga gråterska de gjort Bianca till, med avgjord hjälp från henne själv. Expressen tar inget ansvar för detta nervvrak och är väl den verkliga horan i den pseudoverklighet man blåser upp för att ekonomins hjul ska snurra...

Inga kommentarer: