Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juni 2020

Vad solförmörkelsen förebådar för Sverige

I ett tidigare inlägg ställdes Världshoroskopet 2020 mot solförmörkelsen den 21 juni. Eklipsen är visserligen bara synlig för en del av den södra hemisfären. 

I någon bok om hinduisk astrologi har jag sett åsikten att en förmörkelse bara är ett effektivt omen för de platser där den kan ses och jag antar att resonemanget följer av termen Jyotish, "läran om de (synliga) himlaljusen". Samma resonemang om att det som inte kan ses heller inte existerar eller har någon betydelse ligger bakom de delar av den hinduiska traditionen som betackar sig för senkomlingarna Uranus, Neptunus och Pluto, ingen av dem synliga med blotta ögat.

("Västpåverkade indier verkar dock inkludera trans-saturnierna och på internets allra värsta sidor har skaparna helt rört ihop allt och bevisar bara sin och den postmoderna mentala förvirringen: de västerländska aspekterna har införlivats i den hinduiska traditionen.)

Frågan om sol- och månförmörkelsens räckvidd finns annars besvarad redan i antik tradition men astrologin tycks ha slarvat med filosofin. Nyplatonismens fader Plotinus sägs uppskattad i Indien för att han skänker klarhet åt deras egna traditioner, men det har uppenbarligen astrologerna missat. För eklipsen som ett globalt omen erinrar jag mig att universum hos Platon och senare hos Plotinus är PSYKISKT TILL SIN ESSENS, inte materiellt. 

Materialisterna står, så att säga, utelåsta från Livet och tittar bara på ytstrukturen. Eftersom universum verkar så dött och stoffbetonat har mänskligheten för närvarande kollapsat i sitt tänkande och vänder sig istället ner i biologin och studerar pyttesmå men levande understrukturer. Det kändes väl för ensamt att skåda ut i ett livlöst universum, medan sanningen är att mänskligheten tappat kunskap om att planeternas tankar är så stora att en människans liv inte är tillräckligt för att höra det kosmiska livet och dess dialog.

Inte ens astrologin, som lyssnar till de planetära själarnas inre liv (änglar) kan annat än följa de fixerade omloppsbanorna och söka att fragmentariskt uppfatta vilka MOTIV som byggs upp och bryts ned av medlemmarna i den kosmiska Själen.

 Men vad mer specifikt om Sverigehoroskopet och den osynliga men psykiskt högst närvarande eklipsen? Som redan tidigare inlägg klargjort kan inte de himmelska fenomenen betraktas som kausala. Effekten kan förekomma ominats "epicenter", låt vara nära inpå den "rätta tiden".



Lokalt infaller nymånen runt 8:30 i Tvillingarnas 7e grad, och som synes i kartan ligger södra månnoden i 5e. Eftersom Solen upptar bara cirka ½ grad av zodiaken är därför inte förmörkelsen synlig i det här landet.

Men en effekt i landets affärer kan man direkt se (allt är enkelt i backspegeln) och det är att Sverige veckan innan lättade på reserestriktionerna. Nationalhoroskopets restriktor och gränsdragare, Saturnus, står här med den villrådiga södra månnoden eller Draksvansen som efter straffet att ha fått huvudet avhugget bara svänger lite håglöst hit och dit. Huvudets ambitiösa driv saknas vid den avhuggna svansen.

Så Sverige har en märklig tradition av irrationella beslut kring gränsdragningar och nymånen/solförmörkelsen kommer att ge exempel i verkliga livet på detta. Beslutet att lätta reserestriktioner sammanhänger med att nodaxeln också innefattar "dagturens" eller "korta resors" 3e hus. Men lika intressant är att Sverige hålls för att vara demoniskt i dessa tider och det finns länder som inte släpper in turistande svenskar! Sammantaget stämmer nymåneominat bra i Sveriges 9e hus för rörelser till och från utlandet och Lagen, precis som det i årtionden tecknet en usel principfasthet och ett rättsväsende som smeker Eliten medhårs. I Sverige är medborgarna inte likvärdiga inför lagen.

9e huset som Lagen är en astrologisk grundbetydelse, men i det nationella horoskopet står en "verksamt ond" Jupiter , dvs. en lätt korrumperad lagplanet invid den "verksamt ond" Sol i härskarhuset nr 5, så lagen tjänar primärt dem med pengar eller celeber position. Att Sverige var ett "välfärdsland" motsägs av dess horoskop från 1974: redan är i landets moderna historia ligger fokus på de välbeställda. "de som i nuet bär sin ekonomiska börda med glans". Fula, fula räknenissar ligger bakom denna reduktion av landet till slavar och frågor om dra in pengar. (Det går att skapa andra slag av värdeskalor, men mänskligheten har ännu inte nått dit...)

Solförmörkelsen kommer att uppenbara nationalhoroskopets otroliga sörja av handelsmän (Merkurius), Elit (solen) och SuperEliten/ekonomisk expansion (Jupiter) och detta helt enkelt för att eklipsen faller på Sveriges normerande Saturnus som i sin tur ÄGER Vattenbäraren och därmed Elitens 5e hus med den oheliga och pekuniärt orienterade Solen, Merkurius, Jupiter. Viktig här är att notera att Merkurus (intellekt men också handel) är en lättpåverkad planet och blir som sin omgivning. Här står den pressad mellan två "verksamma illgörare".

Exportintäkter och ekonomi är detta gudsförgätna lands enda religion, och vilken liten ICA-krämare (Merkurius) som helst vill leva lyxlivet! Det är den sorgliga historien om det svenska Etablissemanget och alla dess wannabees.

Men nymånar stänger gamla kapitel och öppnar nya, heter det ju. Har Sverige börjat bygga någon hållbar framtid, baserad på nya värden än strikt företags- eller nationalekonomiska? Skulle inte tro det. Därför måste den här solförmörkelsen för Sveriges del markera början på det som fr.o.m. hösten blir landets 15-åriga ökenvandring genom Jupiters planetära cykeln där de Rika (Jupiter) bara söker rädda det som räddas kan INOM RAMEN FÖR DEN GAMLA KAPITALISTISKA ORDNINGEN.

Den vanlige svensken kan se fram mot ett helvete när landet går ner sig i rena U-landsläget (och då menar jag U-land som "underutvecklat land" - vid någon tidpunkt gav sig lögnhalsar och språktvättare på begreppet och började förklara U:et som ett land i "utveckling").

Eftersom 5e huset i Sverigehoroskopet är ett av de mest lyckosamma husen, kommer Eliten att gå i land med detta stålbad som bara gemene man blir lidande av. Den rika överheten har på sig att njuta till 2036 då Saturnus som storcykelhärskare själv tar ett steg fram i sin roll som antingen Liemannen eller den stora Kölden (eller Utfrysningen).

Om man betraktar Sverige som en liten cell som på sitt skeva sätt återspeglar rörelsen i Världssjälen kan försiktigt formulera en tes om att mänskligheten just nå går in i väggen och havererar. Naturens hämnd är högst verklig och regisserad av den högre Intelligens som inget materialistiskt land ens räknar med att den existerar. 

Nyplatonisten Plotinus var noga med att skilja människornas själar från Världssjälen, men vår art har kollektivt ställt till det så rejält i oviljan att i tid uppsnappa signalerna. Och hur kunde en mänsklighet vars rika och därför ledande grenar ens kunna förstå signalerna från Vattenbärarens arketyp när de redan från början skurit av sig och genom allsköns villoläror eller enbart partiella vetenskapliga forskningsfält tagit avstånd från den Världssjäl som är det som nu informerar naturen - människan är en högst vital del på denna gigantiska spelplan och alstrar dagligen mängder med karma ("handlingar") som antingen hjälper eller stjälper den stundande tidsålderns genombrott. 

Sverige försökte halvhjärtat med "välfärdssamhället" men på fel grunder (ateism, skövling av jorden) och så länge 1974 års horoskop är landets officiella kommer det att vara exkluderat från Mänsklighetens gryende tidsåldern, så Vattenbärare dess soltecken är. Detta är den djupare innebörden att världens nationer nu svartlistar Sverige och dess coronastrategier. Detta är ett själviskt land med en extremt skakig och självtjänande normstruktur (Saturnus+Ketu) och inte värdigt den Nya Tidsåldern. 

Om den saken kan ändras är tveksamt men beroende på hur många revolutioner som kommer att  starta i andra länder under de närmaste 15 åren. Vad som än händer kommer Sverige att tvingas till global underkastelse 2036 och ta seden i den värld dit man kommer.

Inga kommentarer: