Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 juni 2020

Det nya namnet på ett psykologiskt problem: pansexualitet

I radionyheterna hörs den 8 juni en röst, troligen en politiker, som säger: "Fått tydlig signal att vi inte accepterar månggifte i Sverige".

Denna specifika instans av främlingsfientlighet bejakas således alltmedan kvällstidningarna vältrar sig i positiva artiklar om svenskarna och deras förvirrade förhållande till sina kroppar. Särskilt multierotik - ett folk som ligger runt med allt. Vad är "multisexuell" om inte personer vill slippa växa in i de traditionella roller kapitalismen förvisso förstört så att alla och envar har ångest för om "det egna varumärket" duger? Se utseendefascismens utbredning i Sverige och det så snart efter att vi var rasbiologer. Tinder hjälpte till att skapa detta monster i svensken. Sannerligen ett lättsmittat land, detta! (Se nationalhoroskopet för förklaringen.)


Det är individualismen som gått käpprätt åt helvete i de unga tack vare den värld deras föräldrar byggt åt dem att ta plats i, en värld som i många fall var helt vanvettig redan när föräldrarna själva växte upp i. Men de tog lögnen, anpassade sig och blev tysta svenskar utan moral eller riktiga tankar. "Pruta utan att prata" säger någon lånetjänst som Schibsted äger vid sidan av Aftonbladet. Norrmännen vet hur att kapitalisera på den svenska försagdheten! Billigaste samhällslösningen för svenskar utan ryggrad blir: en unik bokstavskombination för var missanpassad medborgare som inte känner sig hemma i det falsarium dagens Sverige ger. Den verkliga tragiken är att det normlösa Sverige spelare med och faktiskt bekostar operationer istället för att erkänna sin skuld till att ungdomen inte längre bottnar i sin själ (en själ som officiellt inte existerar i det materialistiska västerlandets världsbild). 

Expressen har samma dag, den 8 juni, hela två rubriker som enligt den svenska linjen normaliserar och bejakar sexuell perversion, ett videoklipp om någon marginell "influerare" som föddes man men nu agerar som kvinna, samt fotomodellen Cara Delevingne, som just bytt ord för sin lesbiska dragning till kvinnor och kallar det "pansexualitet". Det låter mest som en halv eftergift till den heteronormativa kulturen. (Expressen startade i själva verket drevet mot "transfobikerna" genom en artikel om JK Rowling som nu fått en uppföljning. Typiskt nog är det en skådis som livnär sig på att gestalta fria fantasifigurer som stämmer in i klagosången mot den kända författarinnan.)

Tillägg 200611: Hedrande förtiger inte Expressen JK Rowling-debattens fortsättning där den berömda författaren bl.a. pekar på problem med normaliseringen av fenomenet hbtq (addera önskat antal bokstäver).

Sveriges giftiga soppa har beröringspunkter med andra kapitalistiska västländer där kommersiella krafter piskar på denna fragmentering in i nischer som var och en kan kommersialiseras. Sverige måste ändå unikt i sin oförmåga att ens överväga om hela scenariot uttrycker ett sjukt sönderfall i samhället som sådant, kanske ett totalt sönderfall för den västerländska civilisationen.

Den indiska astrologin tycks mig mer klartänkt än den västerländska. Hinduerna har tydligt reserverat Mars för "män" och Venus för "kvinnor" i fråga om de sociala rollerna. (Det finns inga mellanting, men det finns naturligtvis röjiga och manhaftiga kvinnor som uppenbart styrs mer av Mars, och fogliga och passiva män som bättre beskrivs av Venus.) Men när det kommer till sexuell utlevelse och de kroppsliga genitalierna (basen för könsidentiteten) är planeten Venus signifikator för båda könen.

Venus står för tvåsamhet, den essentiella förutsättningen för sexuell samvaro. (Mars, Olyckan, är motsvarande som bäst våldtäkt och har inget med amor att göra.) Sexuell perversion tecknas t.ex. via hårda och ofördelaktiga angrepp mot Venus. Dessa störningar mot Venus kan t.ex. visa oförmåga att kognitivt fatta vad man är född till (pga. psykiska störningar eller trauman från tidigare eller tidigt i detta liv).  Det betyder att man faktiskt ÄR FÖDD PERVERTERAD och logiken står enbart att finna om man även köper den hinduiska reinkarnationstanken. 


Se även minitest från juli 2009 i jakt på "hor- & horbockssyndromet"

Förutan reinkarnationen finns det verkligen ingen rättvisa här i livet. Eller som den annars ateistiska brittiska läkaren Thomas Henry Huxley sade i början av 1900-talet: "Bara teorin om reinkarnation kunde ge en bild av det rättvisa livet." Venus perversion är medfödd som uttryck för ond karma - man kan ha förnekat andra människor deras särart och även om mekanismen är okänd för mänskligheten så väljer Ödet att placera förtryckaren i någon position där man själv får uppleva förtryck. Minst skada för andra är att fängsla själen i en kropp som känns fel. 

Men barnläkaren Ian Stevenson pekade också på ett annat och mer naturalistiskt förlopp (det ena behöver inte utesluta det andra): barn som minns sitt föregående liv dog märkligt ofta traumatiskt eller brutalt i detta liv. Av de många fall där Stevenson lyckades verifiera t.ex. namn (ålder och hemstad) på den barnet påstod sig ha varit, drog han slutsatsen att dessa själar stressat tillbaka till jorden väldigt snabbt, hungriga på mer livserfarenhet och missnöjda med ett så kort liv. Det är tydligen här det går snett, för om det tidigare livet var av motsatt kön till den nya barnkroppen, tycks individen köra på i "gamla hjulspår" och känner sig naturligtvis som en främling i den nya värdkroppen. 

Psyket är så traumatiserat och därigenom så "drivet" att det ignorerar sin kroppsliga identitet. Man kan säga att en ond ande driver människan men det märkliga att det är själen själv med rester av dess förra besök på Jorden. (Man kan spekulera i att dessa själar varit "jordbundna" mellan sina båda kroppar och aldrig gjorde den resa till högre världar där grekisk mytologi lärde ut att själen färdades åter på floden Lethe och där dess genomgångna historia föll i glömska, som förberedelse för återinträdet i det jordiska.)

En vanlig problematik är att Venus är angripen av Jupiter vilket skapar ett gränslöst frosseri av den typ som homosexuella funnit vara en mer accepterad täckmantel: bisexualitet. Kravet på venusiansk förbindelse förstärks så till den grad att "man tar vad som finns till hands". Men eftersom bokstavssjukdomarna bara blir fler och fler i Väst - jag såg nyligen den nya formeln HBQ och en fjärde bokstav jag redan glömt - så har man bytt bisexualitet mot "pansexualitet" - att kunna bli sexuellt eggad av precis allt möjligt:



Pan gillar att "göra Venus"
med alla levande.

Jag har en liten hög transsexuella horoskop som har använts tidigare. Faktum är att merparten har undersökts på lite annat sätt:

https://siderisk.blogspot.com/2018/10/fodd-i-fel-kropp-transsexuella-horoskop.html

Jag beslöt utifrån Expressens dubbla drive samma dag för bejakandet av att se sin avvikelse som normalt i ett sjukt samhälle att snabbgranska gruppen som vuxit marginellt till 50 och nu spana efter svåra attacker mot Venus, hinduernas "perverterade Venus". 

Hypotes: dessa bör representera en än mer extrem och brutalt primitiv degeneration av Venus än den pragmatiska homomannen som tar en kuk i arslet från en annan man, men inte överväger att kirurgiskt ändra sin egen kropp. Eventuella gradskillnader mellan trans och homo/lesbisk får anstå, det intressanta här den astrologiska tesen om Venus under hård stress.

Att uppleva sig främling för det kön kroppen är utrustad med, och av detta dra slutsatsen att man tillhör det andra könet, måste vara den mest ogenomtänkta reaktionen på vad som sannolikt är ett mycket mer generellt anpassningsproblem (reinkarnation och karma styr naturligtvis om själen serveras en bra eller dålig miljö, vilken även innefattar vilken land man föds till). 

Jag känner till en handfull fall där problem med fadern tycks ha varit orsaken till att individerna (män och kvinnor) till varje pris velat fjärma sig från fadern (en representant för den manliga polariteten) och börjat identifiera sig med kvinnorollen på ett så förgrovat sätt att kläder och t.o.m. kroppen måste justeras. Det är svårt att kalla en så låg intelligens annat än en tragedi för individen själv och för den omgivning dessa själviska dramadrottningar tvingar till anpassning eller förkastelse. 

De 50 saknar i flertalet fall klockslag eftersom det är okända människor som kommit ut eller den typ av i princip okänd kändis som det sällan finns kompletta uppgifter på. Namnen undanhålles för de få som är kända. Allt som är intressant är hur Venus mår på himlavalet. Var karta granskas utifrån månascendenten och kommentarerna kan lätt verifieras av den som själv orkar göra beräkningarna.

 Alla födda en viss dag lär inte reagera på sina omina på samma sätt! Ur ett tekniskt perspektiv kan Venus träda tillbaka i betydelse vid tolkningen genom födelseminuten och sedan finns också "faktor X" de unika själarna, där en del uppenbarligen lär sig hantera de problem födelsekartan indikerar för detta liv eller hittar andra områden (husen!) att kanalisera egenheterna mot än just könsidentiteten eller sexualiteten.

Penninggalenskap är t.ex. en fullt tänkbar alternativ perversion, Venus står ju för även detta. (Venustecknet Oxen naturligt korrelat till 2a huset som supportar egot med förnödenheter vilka i vår tid kan summeras som "pengar" som kan förvärva allt det kroppen kräver.) Ett bra exempel är köpgalna skådisen Nicholas Cage (Ve, Ma, Sa i Stenbocken) som drev sig till ruinens brant genom köphets av samlarobjekt och slott i Europa! Carmen Elektra har istället trippeln i Oxen och är hejdlös sexmissbrukare - vilket någon kan ha anat via de filmrollen hon accepterat.

I nedanstående lista noteras Venus eventuella egenheter med:

U för upphöjt läge (Fiskarna), F för fall (Jungfrun), H för härskarposition (Oxe, Vågen) eller S för skadat läge (Väduren, Skorpionen - läget används inte i indisk tradition men det är tydligt att en planet ofta har problem i positionen motsatt sitt härskarläge). Förkortningarna används även för övriga omnämnda planeter. (Skriver inget vid relativt neutrala placeringar).

Vidare noteras aspekter mot planeten som ett gradtal och ibland kan det vara försumligt att inte notera hur Venus disponent själv mår! Ibland, vilket jag fann när jag kontrollerade listan, tycks det vara andra omständigheter än Venus som förklarar individens förkastande av sin medfödda kropp. Venus är viktig för adaption och konsten att spela med, men andra komplex av planeter kan driva fram problem som påminner om en felaktig Venus.


 Mitt subjektiva omdöme om Venus meriterar attributet "perverterad" ges direkt med röd färg. Reservation för någon enstaka glömd bokstavsförkortning.

  1. 30.3.1937 Venus S 180 Våg-måne
  2. 4.05.1937 Venus U 0 Saturnus (fallet är komplext eftersom Månen är i Stenbocken vilket gör psykbasen, en illa placerad formmedveten Saturnus i Fiskarna kritisk, trots att Venus är upphöjd och trots att Venus och Saturnus är planetära vänner. Allt för att den Stora Illgöraren är så illa placerad i identitetssvaga Fiskarna)
  3. 19.10.1945 Venus F 180 Fisk-måne och 0 Jupiter S
  4. 5.8.1949 Venus 0 Saturnus i Lejonet (Stora Illgöraren illa placerad i Solens tecken)
  5. 28.10.1949 Venus S 90 Mars & Saturnus (ok, detta är kända Bruce --> Caitlyn Jenner och planeterna talar sitt tydliga språk, båda illgärningsmännen angriper en klen Venus)
  6. 21.05.1950 Venus U 0 Rahu (upphöjda Fisk-Venus disponent Jupiter i svåra problem opponerad av både Mars och Saturnus)
  7. 25.2.1952 Venus ytlig/fattig i Stenbocken och Mars S i 90
  8. 12.11.1952 Venus 0 Mars men potentiellt neutraliserad av 120 Jupiter
  9. 15.12.1952 Venus ytlig/fattig i Stenbocken 0 Mars nära Rahu
  10. 3.3.1953 Venus S 0 Jupiter men 180 Saturnus U (ok, detta är Christer Lindarv för vilken det tycks räcka att sy kvinnokläder och ha dem på sig, ett rätt harmlöst fall, och där Venus och Jupiter i Väduren för tankarna till att detta zodiaktecken ofta beter sig omoget, som ett barn och bara "provar" livet.)
  11. 29.07.1954 Venus disponent Solen med Månen i Krabban och sagda nymåne angripen av Saturnus U 270. Ett udda fall, där Solen underordnas sin disponent Månen. Detta är en kristen präst.
  12. 31.8.1954 Venus H 0 Saturnus U, med andra ord, planetära vänner och i Vågen, Saturnus upphöjelse. Borde ha immuniserat! Månascendenten placerar dock maskulina Sol-Lejonet i 12e huset ("det här var väl ruttet, bli född man, jag opererar om mig till kvinna"). Vi har ett göra med en brittisk glamourmodell så formalisten nära Venus och en försvagad identitetsplanet/Solen (ur psykets perspektiv) tycks förklara perverteringen i detta fall.
  13. 26.8.1956 Venus odramatisk i Tvillingarna men disponenten Merkurius i månascendentens 6e olyckshus och angripen av Mars 210
  14. 18.01.1958 Venus ytlig/fattig i Stenbocken och disponerad av Saturnus 0 Mars H i 12e förlusthuset (enligt psykascendenten)
  15. 8.09.1958 Venus 0 Solen och 90 Mars i psykascendentens 12e
  16. 7.2.1962 detta är den kände ståupparen Eddie Izzard och Stenbockarna 1962 är närmast hopplöst komplicerade, här 7 av de 9 hinduiska planeterna i samma tecken!
  17. 26.05.1965 Venus H (Oxen) i kluster med Solen, Jupiter och demonen Rahu. Uppenbarligen är det något här som inte fungerar för Venus.
  18. 21.06.1965 Venus odramatiskt i Tvillingarna med Merkurius H och Solen. Är det demonen Rahu invid "förgreningens" Jupiter i Oxen som trasslar till det? En slags "pröva på attityd" snarare än sann missanpassning till kroppen? Det är en konstnär till professionen, kanske trans bara för att det är fashionabelt.
  19. 9.8.1966 Venus 0 Mars, Jupiter - i Tvillingarna, stannat vid crossdressing
  20. 6.9.1967 Venus 0 Solen, Jupiter i 12e enligt månascendenten, stannat vid crossdressing
  21. 29.10.1967 Venus 0 Jupiter på månasdcendenten (man som varvar mellan sig själv och att spela kvinna)
  22. 29.10.1967 som ovan men nu allvarligare, könseparerat sig till kvinna, båda har illgöraren Mars 90 Saturnus svag i Fiskarna - undersökningen börjar luta åt att det finns andra signaturer än en "perverterad Venus" som skapar en instabil självbild
  23. 5.12.1967 Venus 0 Ketu (och Mars U på månasc)
  24. 28.05.1968 Venus 0 Sol, Mars på månsacendenten, allt under angrepp från Saturnus 60. En homosexuell man som "kom på" att han var transsexuell.
  25. 4.3.1969 Venus U 0 Saturnus - Fiskarna är tecknet (igen). Detta är Chers omskrivna dotter som först kom ut som lesbisk sen könskorrigerade sig till kvinna. Astrologen Carter noterade att zodiaken är uppbyggd som att allt i "sagans fullbordan" rasar samman och blir till clowneri. 12e och sista huset, världslig prövning, "den onda daimonen", "Den heliga dåren"...
  26. 28.07.1969 Venus i Tvillingarna i psykascendentens 6e ohälsohus med Saturnus 60 på sig och även Mars i 210 - man som agerade som kvinna och dog i AIDS
  27. 29.08.1971 Venus 0 Solen H (Lejonet) men Månen F (Skorpionen) - Venus kanske klämd mellan den överdramatiserande duon Liv och Död. Solen vill ett men Månen responderar inte.
  28. 2.2.1972 Venus 180 månascendenten (Lejonet).  Detta är israeliska schlagertransan Dana International och psykascendenten ger fler underligheter, bl.a. en sjuklig Saturnus i tionde huset för falska åtbörder (maktutspel) baserad på just Venus. Denna Saturnus disponerar vidare över identitetsmarkören Solen i olyckans och fiendens 6e hus. Trasslig självbild är bara förnamnet men Måne och Venus i opposition är inte nog för att tala om "perverterad Venus".
  29. 20.01.1974 Venus 0 Solen, Jupiter i hus 2, men Månen och Rahu 180 Saturnus ser inte friskt ut. Gjorde rubriker som "man som bar och födde tre barn" - det var naturligtvis en biologisk kvinna.
  30. 22.11.1976 Venus disponent Jupiter 180 Sol, Måne F, Mars H
  31. 28.01.1977 Venus U under attack från Mars 90, Venus-Fiskarna i 12e och månascendenten i Väduren skadad av Ketu men hjälpt av Jupiter
  32. 21.9.1980 Venus 0 Rahu och 180 Månen S, Ketu - kan de transpersonella månnoderna ha att göra med en global epidemi av sexuell dysfunktion i västerlandet?
  33. 17.04.1981 Venus S 0 Mars H,  Solen U - alltså Väduren, men i psykascendentens 8e hus för korruption, sex och död.
  34. 20.8.1981 Venus F 0 Jupiter S och Saturnus i månascendentens 6e ohälsohus
  35. 1.12.1981 Venus 0 Månen S och Ketu  - likt 21/9 1980 en politiskt aktiv Mån-Stenbock
  36. 10.03.1983 Venus U 0 Mars (men Jupiter 120 från sexprincipen Skorpionen) - Fiskarna spelar människorna ett spratt igen
  37. 29.05.1984 Venus H 0 Solen och Månen U, allt under attack från Mars 210 i 6 olyckshuset (Oxen med andra ord). Venus är dessutom verksam illgörare i hus 1
  38. 13.04.1985 Venus U (dvs Fiskarna)  står utan kontakter, men Mars H/Rahu attackerar från Väduren Saturnus i Skorpionen - en märklig störning mellan vatten och eld i de två martiala tecknen.
  39. 28.4.1985 Venus U återigen men nu Mars S 180 Saturnus ("krig om formen")
  40. 1.10.1985 Venus 0 Mars, disponenten Solen i 6e olyckshuset
  41. 17.12.1987 Venus ensam i Stenbocken men disponenten Saturnus 0 Solen (dvs intrasslad med sin planetära fiende). Dessutom Mars S med Månen i Vågen.
  42. 15.10.1988 Venus 0 Ketu i Lejonet i 10e och Månen F i Skorpionascendenten - Lejon och Skorpionen drar inte jämt.
  43. 6.11.1988 Venus F på månascendenten 180 från Mars (svag i Fiskarna)
  44. 21.10.1989 Venus S (Skorpionen) i 6e olyckshuset men Månen är på väg att lämna Tvillingarna så fallet är osäkert
  45. 30.08.1990 Venus 0 Jupiter U, Ketu i 8e korruptions- och sexhuset
  46. 25.3.1991 Venus S i 10e och disponenten Mars i 12e förlusthuset
  47. 20.04.1992 Venus U men disponenten Jupiter 180 Mars, 10e "yttre åtbörder" till 4e "inre känslor"
  48. 5.01.1993 Venus i tionde och disponenten Saturnus H välplacerad i 9e (religion, filosofi). Men identitetsmarkören Solen står i 8e mörklagda och månascendenten med Månen U (Oxen) är 0 med Ketu (demonsvansen utan sitt huvud). Försvunnen sol med ett sådant psykomen förklarar en hel del.
  49. 22.01.1995 Venus S 0 Jupiter och disponenten Mars i 12e förlusthuset
  50. 3.02.2000 Venus 0 Månen (Skytten) men Jupiter fjättrad av Saturnus F i 5e atma- eller identitetshuset - psyket hittar inte sin inre identitet! Saturnus är illa placerad i solens naturliga hus.
Det blev 32 av 50 rödmarkeringar och egentligen borde ytterligare flera varit rödfärgade. Alla de här människorna har födelseomen som motsvarat till synes oöverstigliga problem att identifiera sig med den biologiskt givna kroppen. Beror det på att psyket vuxit sig skevt av livets gång (miljö) eller reinkarnationen. (Glöm dna - forskarna kommer aldrig att förstå VARFÖR dna bygger den levande kroppen som den gör.) Den antike filosofen Plotinus påminde sina lyssnare om att astrologin INTE är någon simpel kausalitet, utan just omen som röjer att tillvaron i sitt innersta är av intellektuell - inte materiell - natur.

Den hinduiska läran om en "perverterad Venus" upplöser sig som synes i så pass många ingångar till förvirring om den egna sexualiteten eller identiteten att jag nästan törs lova att horoskop för 50 "straighta" människor kommer att uppvisa lika många rödmarkeringar! Bloggaren försökte en gång förgäves locka fram en extra aktiv Mars i kriminella horoskop! Sanningen ligger, som jag skrev i Temastudier i astrologin, i den himmelska kartan som helhet och många av de här 50 fallen visar långt mer komplexa sammanhang än bara "Mars attack mot Venus" eller liknande.

Hinduisk religion, mytologi och därmed astrologi menade sig veta att människosläktet är ett misslyckat experiment av gudarna. Redan babylonierna som skapade astrologin såg människan som ett ömkligt om än hybrisbenäget släkte, skapat att vara verktyg åt gudarna. Kanske är det därifrån Jesus hämtade sin retoriska fråga till lärjungarna: "Har ni inte hört att ni är gudar i vardande?" - människan eller värdkroppen är bara ett verktyg för den halvt inneboende guden.

När det kommer till den modifierade apkroppen som "guden" nedstiger i så beskriver astrologin den vår lekamen effekten av tilldragelserna vid "ascendenten" (platsen för zodiakens "uppstigande" ur Dödsriket). Det är sällan man hittar födelseögonblick som gestaltar sig för de nästan problemfria. Det "perfekta" horoskopet existerar inte. Därför är det ett beklagligt minus att den här lilla undersökningen inte kunde inkludera ascendeten för de godtyckligt insamlade transsexuella.





Tillägg


Texten skrevs den 8 men kördes genom Worlds stavningskontroll den 9 och publicerades utan avsikt just som Krabban (det sublunära psyket) steg i öster och opponerades av sin egen häskare Månen, hårt ansatt i formalistiska Stenbocken av såväl Saturnus som Jupiter. Och naturligtvis en "perverterad Venus" i Oxen (härskarläge) attackerad i ryggen av Mars i Vattenbäraren. Är det kosmos som dikterar t.o.m. våra tankar. Hade babylonierna rätt: människan är bara gudarnas slavar, verktyg som i det moderna Väst blivit så korkade att de inte ens har vett att ge sina upphovsmän kredd?

Inga kommentarer: