Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 juni 2020

I Sverige finns inga hackordningar (hmm)



"För dryga fem år sedan kastade en student vid Cape Town-universitetet en hink skit i ansiktet på bronsstatyn av kolonialisten Cecil John Rhodes. Studenterna hade fått nog av försynta framställningar om institutionella reformer och krävde nu de-kolonialisering. Arvet efter Rhodes var skit och skit var vad de kastade på honom."

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jun/09/south-africa-toppling-statues-racist-cecil-rhodes-cape-town
Om svenskarna, "det sovande folket" som Fredrik Reinfeldt kallade sina landsmän skulle vakna upp en dag, vilka statyer skulle de börja med att välta i leran? C-M Linné för sitt artificiella sätt att strukturera faunan? L-M Ericsson för att gårdagens solida bakelittelefoner ledde svensken till tröstnallar och sedan de akut fördummande smartfånarna som klarar allt och får använder att TRO han-hon sitter på makt (kontroll) och begåvning? (Linné och Ericsson ville förstås knappast död och slaveri och var inte mer än barn av sin tid. Jag är inte ens säker på att telekomindustrialisten har någon staty rest till sin ära...)

Datakraften i smartfånen har nu lett till att svensken helt slutat kommunicera spirituellt och passivt låter sig dras ned i ett träsk av sketna låglönejobb (även vid kontorslandskapens skrivbord), dagar fyllda av och enahanda rutinuppgifter, tillkomna just för att få bort så många anställda som möjligt så att den Högsta Kasten på det viset kan berika sig än mer. Korttänkt kvartalskapitalism råder numera i alla läger.

Sveriges regering är å sin sida naiv och bäddar för kommande revolution om den tänker betjäna dagens moderna slavdrivare och kräva av folket att de tar "enkla jobb". Margareta Andersson förmanade ungdomen på just detta sätt häromdagen. De är i maktens händer och ska inte tro något annat.

Höjdes lönerna till chefsnivåer skulle man kanske kunna fördra situationen - om man förträngde komplexiteten och Naturens annalkande hämnd och trodde något annat än total nedskärning av konsumtionsvanorna och en extrem socialisering av världens resurser egentligen krävdes redan igår. Leder gör ett globalt råd av visa och egendomslösa rättrådiga - den intellektuella gräddan av mänskligheten (per definition uteslutande alla ensidiga räknenissar) - precis som Platon redan för 2300 år hade insett. Svårt att få till i verkliga livet, medgav han, men inte omöjligt.

"Rhodesias grundare" Cecil Rhodes, stormrik på att tvinga det stulna landets befolkning hacka ut diamanter ur underjorden åt honom, har ett horoskop som skulle kunna tjäna som fingervisning. Vilka svenska "helgon" inom politik eller näringsliv har förlett folket och uppvisar likheter med Rhodes horribla födelsekarta? Den brittiska kolonialisten har ett känt födelseklockslag och preciseringen antyder någon som närapå verkar förutbestämd att bete sig som en djävul och skapa sig fiender!



Se, apropå underjordiska diamantgruvor, hur den "leriga" axeln mellan Jord och Vatten, Oxens tillgångar och Skorpionens avund utspelar sig längsmed två "onda" hus, och då särskilt det 6e för Fiender. I detta hus, i "underjorden", just efter solnedgången, hittas de båda naturliga illgörarna, slavdrivaren Saturnus och olyckans Mars. De spänner mot framgångens Jupiter men allt är infogad i den demoniska månnodsaxeln och antyder en "större än livet figur" - en sådan som de närmaste efterlevande av samma åskådning reser en staty över! 

I Rhodes statys alltså en hyllning (Rahu höjer till ära) till de båda onda planeterna i det fiendskapsalstrande sjätte huset. Kom inte och säg annat än att mänskligheten är ett rätt misslyckat experiment! De flesta är bara apor med talspråk och ytterst få har - särskilt efter smartfånens introduktion för bättre kontroll över massorna - ens en susning om vad ett människoliv ytterst syftar till. 

Vink: att höja medvetandet och fria det från nedärvda djuriska beteenden och bli en sann människa, i det närmaste en gud. Motsatsen till människolivet är vad Sverige sysslar med i full skala: ränna runt och träna och grooma den fysiska kroppen som om den vore det högsta i skapelseordningen, något så mycket mer än det enkla säsongsblomster själen använder sig av under sin korta tid på Jorden.

Den svenska kroppsfixeringen motsvarar exakt ett folk som gjorts så maktlösa att de vänder energin negativt, in mot sig själva i egocentricitet istället för att förändra världen... Se Sverigehoroskopets Måne i ego-tecknet Väduren och har vansinnigt passiviserad härskaren Mars står!

Samtidigt är rasistens Rhodes onda 8e hus för korruption och död i klaniska Krabbans tecken och innehåller välmågans och pengarnas Venus i nära kontakt med kommersialismens Merkurius (diamanthandeln). Den senare är tillika ägare till Rhodes 10e makt- och arbetsgivarhus. Kort sagt: en djävulsk och genomkorrupt makthavare och arbetsgivare, driver av distinkt krabb- eller klanattityder ("negrer en lägre stående ras än vi vita").

Men redan det mer generella kvalitetsperspektivet, är fascinerande: Passionens kvalitet motsvarar den typiskt mänskliga svajigheten mellan att göra rätt (ljusets kraft) och bara vara pragmatiker, för att inte tala dem som låter sig infekteras av den mörka sidan. Krabban är passionerad men här är den instängd i ett av de mörka eller onda husen. 

Både de ljusgivande Sol och Måne intar förvisso och som motvikt ett prominent hörnhus (och man blir inte stormrik affärsman helt utan snille). Men krämaren Merkurius som äger Sol och Måne står ju i 8e så planetens kvalitet, Passionen, drar distinkt mot den mörka sidan! Så den gula (ljusa) sidan i naturen är oren.

Och i övrigt totalt mörker! Axeln mellan Oxe/Skorpion påminner mest om ett instinktivt rovdjur, programmerat av naturen att bygga sin framgång på kontroll och krigiskhet. Rhodes skulle faktiskt ha passad som svensk, i Bofors eller SAABs vapensmedjor, eller snarare krämaren som kränger vapnen till allsköns diktaturer i världen. Rhodes som en politisk näringslivsspecialist. Där har vi de svenska statyerna som först borde börja vältas.

***

Notera. Ovanstående var bara bloggarens lilla revolutionsfantasi utifrån en brittisk tidningsartikel, nedknackad till morgonkaffet. Försök att realisera drömmen är på egen risk. Makten och Överheten äger som bekant "våldsmonopolet" och ingen ska tro att polis och armé finns till annat än för att skydda Överhetens tillgångar och status quo.

Militär och polis blir inte den som förmår tänka eller lyssna långt framåt och höra kallelsen från släktets framtida medlemmar. I Sverige saknas helt människor av den kaliber som man ändå måste sägas att amerikanska generalen James "Mad Dog" Mattis höll. (Både den av imperialism skadade Obama och den vettlöse Trump sparkade honom.) 


Mattis karta tillhör de få där den hinduiska astrologin faktiskt ser mer gott än ont. Och sådana människor välkomnas sällan av Etablissemanget, annat än om det, viss om att dess tid är liden ber om Nådastöten.


Inga kommentarer: