Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 juni 2020

En stor man mördad av en liten fähund



Med raketbärande drönare mördade Trump och USA en av Irans mest älskade ledare medan bloggen hade ledigt. Men jag studerade i januari i år general Soleimanis horoskop och fascinerades över vilken fredsvän han i själ och hjärta var. En människa med exceptionellt hög moral och integritet så långt man kan utläsa av enbart sinnelagets (Månen) horoskop.



Nu nämner Expressen att Irak vädjar till Interpol om att få hjälp att gripa förbrytaren Donald Trump med flera, men det är symptomatiskt att denna tidning väljer en ful bild där den irakiska militären ser lömsk och "arabisk" ut. För Bonniers/Expressen skulle naturligtvis stötta Trump hellre än Irak om det kom till ett Tredje Världskrig. 

Sverige är ett sjukt land som inte har klokhet nog att se djupare än till maktpolitik, inte förmår utrannsaka vem som tillhör Satans skara och vem som följer den moraliska världsordningen. Vet man inte att svart och vitt faktiskt existerar, hur skulle man då kunna förstå något annat? Västerlänningar kallar reduktion till ont/gott för barnsagor, och avslöjar i detta vilken sida de valt inför den sista striden om vem som får ansvaret att förvalta den här planeten.

Soleimani har den mest fenomenala betoning av Vattenbäraren (mänskligheten, humanitet, helhetskonception) i 9e huset för den eviga världsordningen (hinduernas sanatana dharma). Men här finns ett problem för soltecknet: disponenten underminerar livskraften från Fiendens och Olyckans 6e hus och tecknet är Skorpionen (döden)!



Intressant är det dåliga ominat också för Fiendens disponent, skorpionhärskaren Mars. Den är belägen i 12e huset för världslig förlust (eller "den onda daimonen"). Så hur mycket Venus än påverkar Solen och därmed den merkuriska medvetenheten om en harmonisk mänsklighet, var generalens livsgnista i händerna på sin fiende. Men tolfte huset kan också läsas som en martyrdöd, så USA gjorde sig en verklig otjänst (12e) genom att döda just denna general. 

Trump har nu - om inte förr - också den himmelska ordningen mot sig!

Vad som gjorde Soleimani till så skicklig att han steg till generals rang är svårt att säga förutan exakt födelsetid. Men Månen i Tvillingarna är här ett äkta omen om en vig tankeförmåga som håller sig orienterad. Detta psyke är ytterst avhängigt av var Merkurius befinner sig, men i Vattenbäraren stöds tanken om ett merkuriskt psyke av placeringen i Luft. 

Måne, Merkurius och Sol: detta en alltigenom Luftburen kombination av ande och själ och utrustad med en över genomsnittlig tankeförmåga. Generalen var helt transparent från sitt jordiska sinne och "uppåt" mot högre verkligheter. Det innebär tydligen inte att amerikansk underrättelsetjänst inte lyckades lista ut var han befann sig, och mörda honom.

Att det lunära sinnet baserar sig på genuin intellektualitet är ett budskap varefter man ska sätta punkt. Och om man går ett steg till och ser hur Luft inte integrerar sig med Vatten går man för långt i tolkningen. Planeten och dess underliggande disponent bildar i allmänhet ett slutet omen.

Å andra sidan är Vattenbäraren (folket) generellt utsatt för fienden och olyckan eftersom dess principer (Saturnus) bestrids av en Fiende som för den gudomliga budbäraren Tvillingarna alltid är den simpla fixeringen (intill döden) vid näringslivet (Vatten). USA är nu en nation med Skorpionascendent, så det är inte svårt att se detta arma folk av överviktiga Coca Cola-pimplande, mordiska och vapenfetischistiska folk som generalens personliga fiende.

Och här, som sagt, tar Väst säkert USA:s sida för rätten att förspilla människornas liv i ett kretslopp av kneg och konsumtion av skit. Jag vet inte vad generalen hade för världsbild man av kartan ser den ut att ligga ljusår framför västerlandet och dess ekonomism. Det finns helt enkelt inte mycket får så låga kryp som västerlänningarna att tala med en ädel perser om! 

Jag fick en förnimmelse av detta när jag lagade tänder för sex år sedan och godtyckligt valde en klinik i Stockholm. Den kvinnliga tandläkaren var av irakiskt ursprung men hade bott här hela sitt liv. Maken till intelligens och diplomatisk förfining har jag aldrig mött hos en svenska (med några få undantag). Medan vi taktfullt sonderade varandras tankemönster i lediga ögonblick - där jag sökte flytta fram ämnet - märkte jag att hon inte skattade sitt nya hemland värst högt. Svenskarna har sålt ut sin intelligens på det sätt jag fingrade på i föregående inlägg...


4 kommentarer:

Susanne sa...

Intressant att Soleimani var född en dag efter Usama bin laden... (som hade oxen stigande enligt Astrotheme).

Seaward sa...

Tack för att du sniffat upp Ladens data - fascinerande om det verkligen stämmer att bara ett dygn skiljer dem! I så fall var Soleimani mer i harmoni med sin födelse i kraft av sin yrkesroll (en solascendent som placerar både Mars och Saturnus i prominenta/världsliga hörn.

Jag gjorde Ladens karta på det viset här:
https://siderisk.blogspot.com/2017/11/karl-xi-jungfruns-valdtaktssymbolik.html

Iraniern tycks ha uttryckt mer av den "poetiska" mixen av Sol + Venus eftersom han hade folkets kärlek, så det är förmodligen ascendenttecknet som är den viktiga nyckeln här.

Men frågan är om Ladens tidpunkt stämmer. Astro.com ger inte ens klartecken för datumet (XX-rankning) medan den franska sajten t.o.m. har en minutexakt uppgift. Eftersom det inte finns någon källangivelse misstänker jag att detta är en spekulativ rektifikation kanhända utifrån tiden för USA:s dödande även av honom. Astro.com brukar vara på hugget och man hittar av och till uppgifter som de har reviderat.

Att båda männen var är militant oförsonliga är uppenbart till följd av oförenligheten mellan Skorpionen och Vattenbäraren och om 10/3 stämmer för Laden blir också hans 9e religions- och filosofihus märkt av "vi mot de otrogna hundarna". Den andliga plikten (9e) och Fienden (6e).

Inte lätt att som del av det sekulariserade väst ens kunna börja att förstå en så mycket äldre världsbild som den som säkerligen lever kvar i Irak under den islamiska ytan. Här är ju zoroastrianismens hemmaplan, läran om den Goda Viljan och Mörkrets furste! (Ett allmänt motiv som fyller Koranen inte minst genom de fragment som t.o.m. ser ut att komma närmast judarna.)

Jag har mött även västerlänningar med Vattenbäraren och Skorpionen i extrema sammantvinningar och sett samma oförsonliga hat, fast då riktat mot ting inom den sekulära sfären. Inte minst artisten Elton John vars läggning fått honom att spy galla över kristendomens heteronormativitet mer än en gång! Ett annat (okänt) fall var normalt balanserad individ som fick något hatiskt över sig och en indignation i rösten så fort Sverigedemokrater nämndes. Ibland närmar sig ytterligheter varandra!

Susanne sa...

Jag tänkte också att födelsetiden kanske är en rektifiering, men ser - iaf med tropisk zodiak som ju är det gängse - inget signifikativt med just Tvilligarna, som ju ascendenten hamnar i då, i förh t dödshoroskopet (förutom att Ketu är i tecknet).
Om nu det påstådda födelseklockslaget är det rätta så stämmer det ju lustigt nog bättre med det sideriska horoskopet, för då hamnar ascendenten i samma tecken som mars. Och både 7:e och 10:e blir viktiga hus, precis som du spekulerar om att UBL måste ha i inlägget du refererar till ovan.
Dessutom ser jag där att Trump också har mars i 1:a och solen i 10:e.

Seaward sa...

Givet osäkerheten kring Ladens data förblir det ett gäckande mysterium hur två så snarlika horoskop blir dels en statstrogen och av folket älskad militär och dels en människa som radikaliseras och slutar som terrorist. Eller är det bara det västerländska perspektivet som bedrar? Väst och Islam har en historia...

Men förbindelserna och kontrasterna till Trumps karta är intressant. Inte minst för att hans horoskop tecknar en så hejdlös aggressor än 10/11-perioden. I den senare innebär Mars och Saturnus i opposition att våldet (Mars) regleras. Båda är naturligt onda, men Saturnus söker lägga rim och reson till den blint fäktande Mars som så tydligt löper amok i Trumps horoskop.

Man får nog tacka den amerikanska konstitutionen för att Trump hållits i schack, horoskopet påminner om vad medierna beskriver som en diktatorstyp som gärna umgås med ledare av samma sort. Och det här tycker jag är intressant ur astrologisk synvinkel: TEKNISKT står Trumps Mars väl placerad i 1a huset och är för Lejonet en "verksam välgörare". Men behöver världen orosandar som bara väntar på en chans att starta krig?