Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 juni 2020

Island träffades av nymånen och det kommer mer från naturen

 
Islandsambassadör Håkan Juholt håller alla sina tummar (hur många har han?) att inget stort är på väg att hända, efter tre markanta jordbävningar på raken och dessförinnan dagar av småturbulens. 

Utan att vara någon specialist på katastrofhoroskop ser ö-nationens födelsekarta ut att matcha tidens tecken för något större. Och det hände just på samma dag som den nyliga solförmörkelsen, även om den inte var synlig på Island eller i merparten av världen.



I just Islands fall kan man lämna frågan om eklipsen som omen därhän eftersom redan nymånen den 21 juni föll starkt på nationens egen sol, bara tre grader från exaktitud. 

Och mer är på väg: nationens vulkaniska underlag syns tydligt i konjunktionen mellan de formidabla fienderna Solen och Saturnus. Solen representerar fri utlevelse medan Saturnus håller emot och begränsar. Den här duon är rena dynamiten när solen (stora inträffanden) bryter den spänning som resulterar av Saturnus repression.



Nymånen, markerad av Drakhuvudet (punkten där månen passerar solbanan och börjar stiga upp mot självförhävelsens norra latituder på himlen) har varit men en eklips kan visa effekter i många månader därpå. 

Drakhuvudet backar genom Tvillingarna och nådde (gradexakt) nuddade vid Islands Saturnus i dess anspända konjunktion med Solen cirka den 15 maj. 

Sedan backar norra noden mot Islands Sol i 4e graden och når denna den 9 juli 2020. Där, ungefär, ser det mest kritiska intervallet ut att ligga, och de tre täta jordbävningarna (magnitud 5-6) ligger förstås inom intervallet.

Men rubriken säger att islänningarna nu fruktar en störtflod av vatten, och se hur olyckan Mars i tiden just passerar Fiskarna (strömmande, rörligt vatten) och därifrån attackerar Islands soltecken.

Vilken, om någon, position i Tvillingarna är mest sårbar för attacken från transiterande Mars-i-Vatten? (Mars måste inte begränsa sig till flod bara för att tecknet är Fiskarna, den representerar "olycka" och det kan innebära  lavaströmmar också!)

Mars träffar Solen gradexakt idag och i morgon - just som tidningarna kör orosnyheten.

Men Islands Saturnus är del av en dubbellåsning med Solen, så vilken dag från och med nu och fram till Mars i Fiskarnas 7 grad skulle kunna vara kritisk. Mars angriper gradexakt Saturnus den 29-30 juni.


Inga kommentarer: