Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juni 2020

De korrumperade har förtur i Sverige (PISA-fifflet)

En stor mängd utrikes födda elever plockades "felaktigt" bort från att delta i PISA 2018, i strid med OECD:s officiella regelverk. (Mitt citationstecken) Om reglerna hade följts skulle Sveriges uppgång sedan det förra provtillfället sannolikt ha bytts mot en nedgång i samtliga tre ämnen – läsförståelse, matematik och naturvetenskap.

https://www.expressen.se/nyheter/tidigare-s-toppen-allvarligt-for-ekstrom/

Det verkar som de ansvariga sett avsnittet av tecknade serien The Simpsons där rektor Skinner lockar bort odågan Bart Simpson och några andra missanpasslingar från att delta i ett nationellt skoltest. Skolan vill så gärna på upp snittet en smula och slippa stämpeln som medioker skola.

Det är naturligtvis inget misstag utan en kriminell hjärnas försök att visa att S-regeringen åtminstone gör något rätt. För en gångs skull jag redo att överse med Expressens sossehat, det här grävet är graverande.


När nu bloggen så smart vaknar upp ur en 1½ år lång sömn tänkte jag minska andelen syrliga kommentarer om underpresterande folkvalda (eller andra kändiskar), men återger här nedan skolminister Anna Ekströms sinnelagskarta (månen som ascendent). Om hon beslöt om detta fifflande med resultaten är ännu inte känt, men hon kunde ha beordrat en dubbelkoll.... 

Jag har tidigare sagt vad som kan sägas: svenska folket väljer dessa politiker eftersom jantelagen gör att den bisarra tanken att "en annan är väl så god som nån" ger oss en fruktansvärt oansvarig och moraliskt hycklande överhet i detta land (se Sverigehoroskopets 5e hus). Forntidens kultiverade överklassätter är nu försvinnande få och det vi ser är istället en invasion av före detta fattigsvenskar som styr och ställer i landet.

Svenskarna har ett uns av beskedlig godhet någonstans men är i huvudsak indoktrinerade zombies med amerikanska flaggan och vinstmentalitet för ögonen. När USA snart brakar ihop, vilket baksmälla det kommer att bli främst i Sverige! Andra europeiska länder har bevarat mer stolt identitet, det här landet styrs enbart av snålhet i kombination med begärsfullhet. Vilken dödlig brygd för inte minst kulturlivet.

*****


Under skolminister Anna Ekström
tycktes Sverige ha vänt sin trend
av allt mer korkade femtonåringar,
tills siffrorna visade sig manipulerade


Sinnelaget är kritiskt på alla sätt. Månen i Stenbocken svarar på maktmotivet och bland genomsnittliga människor är det sällsynt att inte hitta en vansinnig självbild där individen fantiserar eller inbillar sig vara någon mycket mer märkvärdig.

Ekström föddes nu i ett intellektuellt hem, och då kan man med Månen (barndomshemmet) räkna med värsta sortens arrogans som Överhet så ofta visar, nedlåtande, frostig och elitistisk. Att fadern var åklagare stämmer bra med dels att barndomshemmets Mån opponeras av turbulensen i hemmets tecken Kräftan där Mars och Venus, visar att krig (eller anklagande) och förmildrande fred är hoprörda. Det är ett olycksomen om barndomsfamiljen och kanske därför hon blev sosse istället för borgare.

Juristpappan syns sekundärt som att Lagens planet Jupiter ockuperar 10e patriarkala makthuset. Dessvärre störd av Mars som inte bara är en illgörare för Vågen (rättvisa vågskålar) utan dessutom en "fallen" Mars som ofta beter sig illa när den lastas med martiala plikter.

Men horoskoptendenser är stannar kvar, även med pseudoprotester mot föräldrarna som att byta partifärg. Och för Ekströms egen karriär är det olyckligt att Solen - typiskt vriden i ett "icke-kommunikativt" läge med hennes barndomshem - landar i 6e huset för Olyckan. För ett känsloliv (månen) orienterade mot rigid legalism (pappas flicka och en egen juristexamen) uppstår ett märkligt vakuum mellan strävandet (i oturens och fiendskapens zon) och det egna sinnelaget. Det är som Ekström saknar emotionell förbindelse med sina egna solära steg, sina milstolpar i karriären.

Dessa tas i ungdomliga tecknet Tvillingarna och passar utmärkt med hennes chefskap över de skolbarn som PISA-studierna mäter. Att hon är medlem av Ingenjörsvetenskapsakademin passar för övrigt förträffligt med Sveriges lukrativa dödsvapensfixering - en starkt intellektuell placering av Sol och Merkurius men i fiendens hus, erinrar ännu en gång om pappan, åklagaren alltmedan sinnet klappar för lag och ordning.

Sinnelagshoroskopet, som därför att det saknar födelsetid bara är en del av den fullständiga berättelsen, visar tyvärr problem med den Saturnus, den lag och ordning-planet, den anala politiker eller formfixerade natur som den sjunde kretsens herre ändå är. Den halkar här in i ett av de gråfärgade ONDA HUSET och just det 12e antyder att formalism, lagiskhet eller vetenskaplig mentalitet (väga, mäta) till sist kommer att leda till VÄRLDSLIG FÖRLUST. 

Solen (ren och skär intelligens) har det heller inte alltför lustigt i ett annat problemhus och när Solen visar sig äga (via Lejonet) det 8e korruptionshuset, då är verkligen frågan öppen om den här politikern haft med manipulationen av PISA-data att göra. "Vetenskapskvinnan" inom henne kanske putsat siffror i rent analt och dåraktigt (12e) pndanteri, allt i syfte att hennes insats i 10e karriärhuset skulle lysa fram som en lyckosaga (Jupiter). 

Notera att jakten på framgång är en OND böjelse med Stenbocken i 1a, den saturniska Stenbocken dikterar hårt arbete för framgången, men detta sinnelag tar lätt på Saturnus (undanställd i 12e) så att Jupiter i 10e mest ter sig om framgång och maktposition genom tur eller lycksökeri. Jupiter är, som i Sverigehoroskopet, en VERKSAM ILLGÖRARE så naturligt god den här, och historien blir inte snyggare av angreppet från en förrädisk och fallen Mars i Krabban (sektintresset - låt oss värna sosseregeringen genom att fiffla med siffrorna).

Allt som allt är det lätt att i alla dessa problem få intryck en förslagen kriminell (med Mars/Venus-röran som ett moment av "passionsbrott" inbakat). Den sort för vilken resan mot makt i Sverige tycks så enkel. Vårt land är konstruerat för att ge människor med dålig självinsikt och rena as förtur. Men det har bloggen konstaterat för många år sedan. Frågan är hur man får en så korrupt och falsk nation på fötter utan ett folkets revolution. Men den vägen ser jag som utesluten pga. nationalhoroskopets djupt sittande passiv-aggressiva känsloliv. (Svensken som knyter näven i byxfickan).


Tillägg.

Skolverket bestrider i Expressen riktigheten i tidningens gräv men flyttar fokus till uppgiftslämnarna, landets alla skolor, och "medger" att denna data inte kvalitetssäkrats. Trots detta smarta sätt att få allmänheten att titta åt ett annat håll verkar härvan på inget sätt utredd...
 

Inga kommentarer: