Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 juni 2020

Obetydlig som skådis men multipel våldtäktsman




Jag lovade mig själv att strunta i skräpnyheter när bloggen sovit sött en tid. Nu var det dags för att studera corona och slutet på en hel tidsålder och en västcivilisation som kapats av profitörer och giriga monster. Hela överbyggnaden i Väst var ju sjuk och renons på hållbara värderingar. Naturen hade börjat visa sitt ogillande över denna parasitiska art på sin rygg.

Men vanans makt är stor och den ringa skådisen Danny Masterson (som jag aldrig hört talas om) har verkligen ett horoskop som enligt psykascendenten (Månen) ser ganska ynklig ut. Fallet måste redovisas. Brottet nämns i AB.

Inte minst är det ännu ett fall som visar att hur svårflörtad astrologin än är när det gäller kvantitativa tester, så lever den upp i uppseendeväckande många enskilda fall, just för att det krävs en sammanvägning av flera omen. Detta är inte möjligt vid kvantitativa studier utan att man först skapar en databas av hela världens befolkning.

(Anm. Det finns hinduiska läroböcker som tvärsäkert ger resultatet av hiskligt komplicerade "yogas" eller sammanlänkningar av många enskilda faktorer och man kan just undra om det överhuvudtaget finns någon empirisk grund bakom de tvärsäkra påståendena av vilken "effekten" blir.)

Här ses i vilket fall flera budskap som alla drar neråt, mot svårigheter eller t.o.m. en urspårad psykologi:





Redan under bloggens tidiga år påpekade jag att Månen i härskarläge i Krabban inte är självklart god eftersom Månen är menad att ta order från Solen. Men i sitt hemmaläge blir det som att prioritera irrationella och ombytliga känslor. Allt hänger på att Solen å sin sida leder väl...

Det kan man inte säga att en Sol i 8e huset för ond eller bortträngd karma gör och i synnerhet inte som psyket/Månen står i kombination i första huset med korruptions- och dödshusets tillfälliga härskare Saturnus. I någon mån bildas här den horribla formen av "social utstötning" eller "vanemässig divergens från folkmassan" genom att folkets Vattenbärare hamnat i (den sexuella) avvikaren Skorpionens hus och mixar extremt illa med känslolivet/Månen.

Vatten och Luft är två skilda världar, en går på känsla medan den andra är utpräglad logisk och rationell. Det alltid viss risk för att osunda känslor rationaliseras när Lufttecken hamnar i naturliga vattenhus, och Masterson är ett praktexempel på detta.

Dessutom står Skorpionens egen Mars instängd i 12 huset för försåtliga ting, saker man gör till sitt förfång, hemliga fiender och "sänghalmen" (sexhuset enligt hinduisk astrolog). Inte bra det heller. Det innebär att logikens Merkurius blir den "onda daimonen" (som grekerna kallade 12e) utifrån en känslomässig men med Saturnus ändå stel och hämmad psykascendent. 

Den som tittar noga på kartan inser till sist att den är rank från början till slut. 

Det enda positiva är att sinnelaget "drömmer" om en firad plats i rampljuset: Jupiter i egotecknet Väduren i 10e. Men den illa placerade Mars "äger" offentlighetshuset så vad än framgångsplaneten Jupiter hinner ge i formen av medvind kommer att eroderas av Mars i den världsliga förlustens 12e...

Inga kommentarer: