Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 juni 2020

Det ligger i tiden (tjafset om Linnéstatyn)

Det gick efter åtskilliga dagar upp för bloggaren att en tanke han kastat ur sig ironiskt-retoriskt antingen givit upphov till en namnunderskrift och en mängd fåfängligt mediaprat eller var ännu ett exempel på att IDÈER kommer till människorna från högre ort så att flera individer kläcker samma idé ungefär samtidigt. 


Materialismen lurar alla att tro de att de har kommit på något innanför sitt mätbara kroppshölje, men astrologin kan berätta om hur de komplexa turer Idéerna parad är involverade i via gudarnas synliga uttryck (planeterna), hur Tiden verkar på den enskilda individens födelsehoroskop eftersom det ytterst är Tiden som är Aktören som verkar på sig själv via olika faser. Tiden bygger upp teman, formar antiteser och går vidare via sina synteser - människorna - lerklumparna - blir variationer på tema. Den inre Observatören, själen eller anden, har olika positioner i världen och har olika karma - därför kan inte astrologin enkom förutsäga varje individ i minsta detalj. Hjärnan är bara en mottagare.


****

Här är tågordningen. Den 10 juni frågar jag retoriskt: 

Om svenskarna, "det sovande folket" som Fredrik Reinfeldt kallade sina landsmän skulle vakna upp en dag, vilka statyer skulle de börja med att välta i leran? C-M Linné för sitt artificiella sätt att strukturera faunan?

https://siderisk.blogspot.com/2020/06/i-sverige-finns-inga-hackordningar-hmm.html

Sedan tänker jag inte mer på saken förrän det börjar göras kopplingar mellan statyvältande och svenske Linné som rasist.


https://www.aftonbladet.se/kultur/a/WbwrbK/med-carl-von-linne-foddes-den-moderna-rasismen

Men Linnéargumentationen hördes redan flera dagar tidigare i P1. Frågan är hur mycket tidigare. Namnunderskriften för att ta bort Linné från gator och torg tycks komma från den här sajten:



https://www.skrivunder.com/ta_ner_carl_von_linnes_staty_i_sverige



... och namninsamlingen startade två dagar före min ironiskt menade bloggformulering:

https://www.skrivunder.com/stats.php?id=271694


Bloggens ironi var två på bollen. Den pinsamhet han visualiserade hade redan inträffat!

Gamle Linné ja, en så uppenbar symbol för svenskheten att jag skrev om hans låga materialism redan den 25 februari 2010: 

https://siderisk.blogspot.com/2010/02/svensken-i-ett-notskal-linne.html

Den torftiga indiska kartan ersattes i ett senare inlägg med den cirkulära som är naturligare i väst:



Det enda jag skulle vilja stryka från den här äldre illustrationen är kungavärdighetens stjärna Regulus. Nu blev visserligen Linné världsberömd, men Regulus gynnar den spretiga Jupiter i "döendets" sektor nummer 8. Möjligen kan man sparar denna gudabenådade indikation om man preciserar utsagan:

"Låt de döda kora sina kungar - de är ändå bara säsongsblomster om måste vill få syssla med sina löjliga försöka att systematisera Naturens väldighet och framstå som om de själva har Kontrollen."


Se Linné osunda kombination av intelligens (Solen) och kontroll- eller strukturbehov (Saturnus). Solen förstår utan schematik så detta är en klar indikation om att andesjälen blivit kapad av världsliga makter.

Det faktum att Saturnus för nuvarande passerar Stenbocken - Linnés personliga tecken (1a huset) räcker som astrologisk förklaring till att hans person (eller snarare beläte) åter uppmärksammades. Missa heller inte hans den virriga opposition från folkliga Mars-Kräftan. Stenbocken-auktoritet och Kräfta-maktlös-pöbel. Där är hela den triviala diskussionen sammanfattat. Det är transiten i tiden sm aktiverar aspekter av hans sedan länge svunna brottstycke tid (horoskopet).

Allt detta är bara rök och speglar för att medierna ska slippa tala om det verkliga och än pågående slaveriet i Sverige. (Se föregående inlägg.)


Tillägg. Senare 2020 noterar jag en precisering på både svenska och engelska Wikipedia. Sverige hade vid denna tid en idiosynkratisk kalender som konverterad till Gregoriansk kalender blir en födelse den 23 och inte 24, en uppgift jag inte minns varifrån den kom. Enda viktiga skillnaden är att Månen nu hamnar i  Stenbocken i 1a huset, vilket människan extremt systemfixerad och närmast rigid, mer så än i Vattenbäraren i 2a huset. Stenbocken understryker ytterligare botanistens fixering vid fysisk organisation.

Inga kommentarer: