Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 juni 2020

Smittspridandarna till de äldre - kapitalismens daglönare



På själva dagen för solförmörkelsen som också är en halvdan eklips sänder Sveriges Radio forskningsrönet att i synnerhet Stockholm AB, denna borgerliga helvetesbrygd har anställd så många vårdbiträden i osäkra timtjänster att man säkert kan säga att Kapitalismens lakejer dödar sina egna föräldrar. 

Tobias Baudin (LO) kallar i radion detta prekariat t.o.m. Daglönare - det gamla ordet för de mest rättslösa medborgare som pga. halten färgade i Sverige måste beskrivas som lägsta rangens slavar (ett annat infekterat ämne i tiden). Svenskarna själva har blivit för fina för att behöva utstå åldersrynkor och urin och bajs. De seglar bort i sina nazifärgade fitnessdrömmar - ariska kroppar! - och vet föga om att de också kommer att ryckas bort, så långt har de bäddat in sig i en överesteticerande fantasibubbla.

Nu kan inte Sverige sjunka mycket sämre i världens ögon. Kanske ett japanskt harakiri - rituellt självmord i vanära och skam - är på sin plats?

Som tidigare påtalat finne en tydlig koppling mellan Väduren, som de gamla babylonierna kallade Daglönaren,och döden. Det initiala steget "ungdomens skitjobb) möter i zodiakens åttonde steg döden i formen av Skorpionen. Båda tecknen ägs av den temperamentsfulla Mars men i dess positiva och negativa sida, förstås. Skorpionen är också ofta den coola och otäckt beräknande av de två.

Vädurens raseriutbrott ser man komma på långt håll men skorpionerna är lömska och hugger oväntat. Hugget beror på att de insisterar på att vara icke-existerande och gillar ingen om någon lyfter på deras sten. Hinduisk astrologi förknippar detta skygga beteende med ond karma på läger och som själen inte själv är beroende att hantera ännu. Därför skyddar den sin hemlighet med exceptionell reservation och integritet.

I Sverigehoroskopet, enligt bloggens modell är Vågen den spelade rollmasken, frihetliga och balanserad. Märkligt nog drivs denna kosmetiskt intresserade yta av de värsta och mest cyniska kapitalister som något nationalhoroskop kan uppvisa: landets 2a ekonomihus ägs av skadegöraren Mars och Skorpionen, medan Mars själv befinner sig i det onda åttonde huset. Om 8e är gamla karmiska synder som ännu inte renats finns förklaringen till svenskarnas villighet att följa kapitalisterna (fast de blir lurade vid varje "fritt val"). Svaret stavas (för femtielfte gången): gamla Fattigsverige. Nödåren har särskild i Sveriges fall blivit en hangup och alla försöker dölja sin påvra status bakom glitter.

Att det inte blivit revolution under alla år tycks ha att göra med någon slags inavel i den svenska folkstammen, för nobless kan det inte vara. Troligen är hela Sverige en soptipp dit dåliga själar dumpas för att lära sig allsköns osanningar om tillvaron. Man kan tänka sig att kollektiv karma innebär att hela folkgrupper periodiskt byter nationalitet eller territorium. Just i Sverige beror inaveln på att samma själar kommit tillbaka upprepade gånger utan att lära sig något nytt. Landets repertoar är ack så begränsad.

Generellt görs framsteg först på både kollektiv och individuell nivå när själarna växlat mellan rik och fattig många gånger, mellan vit och svart och alla de andra tusen och ett ting omogna varelser klänger sig fast vid. Gårdagens råbusar till amerikanska nybyggare som tog död på den röde mannen har nu blivit ilska undertryckta svarta, prova den ringdansen! Var är då den noble röde mannen idag (förutom den alkoholiserade spillra av en nobel ras den vite djävulen stängt in på reservat)? Prova Greta och alla dem värnar jorden som ett heligt väsen som inte kan äga!¨

Själv är det sextusen år sedan (Omahafolket), men ibland tittar den livsupplevelsen ännu fram. Jag identifierar det livet i kuriösa intressen men också i visioner. Den röde mannen då hade ett så högt utvecklat intellekt att det inte brydde sig om egennamn. Gruppen var närapå en kollektiv och ytterst artikulerad gruppsjäl. Då behövdes inga politiska talskrivare som kom upp med ett "fråga inte vad ditt land kan föra för dig, utan vad du kan göra för ditt land". Det där låter faktiskt som det skulle kunna ha skrivits av någon som varit amerikansk urinnevånare i ett tidigare liv!

Till skeptikerna som näsvist brukar fråga var alla dagens själar hållit hus, mänskligheten växer ju hela tiden, gäller som vanligt antikens tänkare. Syriern Proklos (400-talet) summerar antikens bästa vetande i sin "Platonsk teologi". Här framgår det tydligt att alla dessa människor på jorden idag kan vara utfyllnad, det är ett mindre antal själar som skickar ut multipla trådar och på så vis står för världens överbefolkning. Det är något stort och avgörande på gång när arkitektkontoret en trappa upp intervenerar direkt i jordmänsklighetens affärer!

Människoarten har tröstlöst långt kvar, så en möjlighet är att snart en stor del av släktet utrotas. Den överlevande spillran kommer då att ha lärt sig av fasen och kommer att ägna sig åt annat än hålla den egoistiska kapitalismen vid liv. Traumat kommer att vara lika oerhört som när Atlantis sjönk eller Pompeji försvann under vulkanaska. Men dagens eklips är bara en i det pärlband som leder till människans uppvaknande. Linné hade kanske fel: detta är inte homo sapiens, detta är en art som kommer att utrotas eller gallras ut nästan till utrotning. För så som människorna gjorde med sin omvärld (här gäller kollektiv skuld) så kommer de själva att vederfaras. 

Tänk om...befolkningen i Vattenbärarens era företrädesvis kommer att bestå av utomjordingar? Hollywood har ju en tendens att fantisera ihop saker som sedan händer. Trädgårdsmästarens folk kanske är på väg tillbaka, de som förr fått den jordiska naturen att blomstra. I begreppet "Vattenbäraren" ryms individer från alla folk eller "raser" som under sina liv avstött från att begå det våld som gladeligen västerlänningarna (och genom deras dåliga inflytande även kineserna) utövat mot den egna planeten.

Sanna mina ord, det kommer att bli en "screening" för inresetillstånd för en upplevelse som människa i den just påbörjade tidsåldern. Limbo för alla andra eller omdirigering till ett ringare system där det pekas med hela handen (som svenskarna i sin infantilitet älskar att säga). Graden av språkligt förfall avslöjar vilka länder som på väg att flyttas till en annan "planet".






***


Tillägg



Horoskop för den här spontana publiceringen. Bra skribent (Merkurius) via ascendenttecknet och dess härskare mäktigt uppflugen det tionde huset för högsta utblick i Parets tecken. 

Paret har alltid en intim relation med Venus, som vi här hittar i härskarläge i den prunkande jordens tecken Oxen och i 9e huset för kommandon från gud eller gudarna. 

Attacken från Mars mot kommunikationen (Merkurius) kommer visserligen från ett starkt hörnläge men inget hörn är starkare än 10 huset (dvs. här motståndskraftigt - flummet i texten är minimalt). Mars är kopplad till kapitalismen via disponenten Jupiter (stora rikedomar) som här hålls gisslan av den snåle patriarken Saturnus, hemma i Stenbocken. 

För Jungfrun, tjänaren/slaven är visserligen Husbonde en tillvand och accepterad Överherre men stora rikedomars Jupiter är definitivt en ond planet i händerna på härskare. Astrologins glömda skapare tycks ha velat "allt åt alla".

Inga kommentarer: