Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 juni 2020

Censursverige, samma gamla konfliktskygghet

Det är meningslöst att ansluta sig till politisk "färg" i ett land bestående av oduglingar eller till och med fähundar i varenda betydelsefull funktion. Så jag läser i medierna det som sömniga redaktörer glömt stoppa in bakom betaldörrarna. Även från liberaler kommer vettiga saker och det är inte så konstigt eftersom den som odlar rabiat hat mot staten kan förväntas uppsnappa det minsta lilla missgrepp från myndigheten x eller y.

Således kan man i en osignerad ledarartikel i Expressen läsa följande:
I april kom Riksarkivet med nya rekommendationer till myndigheterna ... Med anledning av corona uppmanade man myndigheterna att gallra mindre än vanligt, för att ”dokumentation från den här tiden är samhällsviktig information som måste tas tillvara och bevaras”.

Därför är det oerhört allvarligt att flera centrala aktörer på olika sätt har försökt minska insynen under krisen. Folkhälsomyndigheten slutade att föra minnesanteckningar, eftersom de kunde begäras ut av medier. Kommunerna i Region Sörmland mörkade hur smittan spreds på äldreboenden. Arbetsmiljöverket raderade mejl ”för att undvika en svår debatt” om munskydd på äldreboenden.

https://www.expressen.se/ledare/lat-inte-s-komma-undan-med-sin-morklaggning/
Övriga texten havererar i det välkända hatet mot sossarnas, den här gången för deras uppenbara intrigerande för att slippa bli granskade för coronahanteringen till efter nästa val. Men ovanstående tre exempel på mörkläggning är rätt talande, inte för sossarnas beteende i regeringsposition utan för svenskhetens gamla krämpa: konflikträdslan. Den driver folket till att förminska sig till ett ständigt ljugande släkte (små vita och stora, graverande desinformationsbitar). Ett ryggradslöst beteende som urholkar nationalsjälen tills allt som återstår är en hycklande omoralisk skitnation. 

Vad man vågar säga, är att det inte är Ylva Nilsson som skrivit texten, hon signerar nämligen sina ledare, och den från 29 maj, om snålsvenskarna i EU kastar t.ex. ljus över hur pinsamt det låter när Magdalena Andersson försöker svepskäl för att slippa vara med och hjälpa de fattigare EU-länderna. Här hör man verkligen rösten från dem som är skyldiga till att Sverige slits sönder i fattiga och rika i högre takt än andra jämförbara länder. Det är samma självgynnandets anda både hemma och nere i Bryssel, en annan av svenskhetens åtskilliga skönhetsfläckar.

Nu kan man visserligen hålla med tidigare statsministern Reinfeldt om att det här bara är några isolerade företeelser som artikelförfattaren lyckats skrapa ihop. Det är exakt de tre "skandaler" också jag noterat i rubrikerna, utan att ens som en galen liberal sökt med ljus och lykta efter exempel att lasta sittande regim med. Men som exempel på svensk feghet och växande hat mot grävande medier som påminner om högerextrema rättshaverister börjar bli allmäntillståndet i detta sinnessjukt inskränkta land, är det naturligtvis allvarligt fulspel.

Inom astrologin är själviskhet och sinnessjukdom i många fall synonyma. Som bloggen upprepat till leda går Sverige igenom en av sina många dåliga "planetära perioder" (hinduisk metod) just nu. Mars cykel innebär visserligen både olyckor och skandaler eftersom nationalhoroskopets Mars är placerad just i 8e huset för mörklagda, censurerade eller helt enkelt oåtkomliga ting (det är dock primärt dödshuset och övriga innebörder härleds från Döden som centralt faktum).

Men Sverigehoroskopets Mars kan inte kallas sinnessjuk eftersom dess problem just är dolda för befolkningen och deras makthavande representanter - Mars i 8e är folkspykets  (månens) disponent och det är helt enkelt inte möjligt för det svenska folket att praktisera introspektion. Vi är för dumma, inavlade eller kanske duperade av oss själva - via makthavarna som hämtas ur våra egna led. Hela Sverige är som en negativ spiral av tilltagande attitydlåsning och okunskap.

Och detta trots att it-revolutionen skulle "befria informationen" och göra åtminstone den kapitalistiska styrda västvärlden mer informerad. Men inte i Sverige där det enda av "it-revolutionen" som tog skruv var utsikten att bli it-miljardär och göra betal- eller prenumerationstjänster. Löftet från nätets ungdom begravdes effektivt av svenska nationalsjukdomar som själviskhet och girighet, det gamla Fattigsverige som aldrig försitter en chans att försöka kompensera sig mot inbillade fiender och parasiter.



Som jag antydde i boken "Folksjäl" representeras makten i Sverige av två helt separata processer. Dels har vi folket och dess representanter i regering och riksdag. Folket är Månen i Väduren, en oförfinad och självisk position men ändå  befriande rak på sak. I normalfallet vill säga. Men en planet kan inte studeras utan att väga in disponenten, och Mars i Oxen är verkligen ett dragdjur som kört fast i gyttjan. Så det friska och direkta i folkpsyket försvinner och ersätts av den välkända svenska passiva aggressiviteten, "knyter näven i fickan" och dessa ständigt buttra liberala/konservativa hatartiklar mot sossarna. 

Allt detta springer från de ruttna 8e dödshuset, så medan svenskarna verkligen är ego-fixerade (Väduren) missar de att make-up och gym-pass bara förändrar ytan och lämnar den dolda rötan kvar... Det är ett utdöende folk och inte pga. översvämmande invandring utan pga. en misslyckad allians mellan kapitalismen och en marknadskramande högersocialism som accepterar allt som gynnar statens finanser. 

Att ekonomin fyller hela Sveriges mentala utrymme, framgår tydligt av att inte bara folket (Månen) "disponeras" från en omedveten låsning till pengarnas tecken (Mars i Oxen). Detsamma gäller således de folkvalda i 10e makthuset, som i Krabbans tecken ("krabban klamrar sig fast") antyder att all makt i Sverige utgår från ett folk som sjukligt värnar och försvarar sin rätt att leva på ett så lågt och medvetslöst instinktsplan som möjligt är. Krabbans Måne gör att hela resonemanget om folket och dess dolda och korrupta penningfixering (Oxen i 8e) upprepas även i maktens boning (10e). 

Men det, noterade jag i min bok, är den officiella demokratin, så anfrätt av likmask att man undrar att någon ens gitter ta ordet i sin mun. Vid sidan av pågår ett helt annat Sverige, elitens och skattesmitarnas exklusiva skara: Solen med den falska rikedomens Jupiter i det privilegierade 5e huset. Båda dessa planeter är "onda i sina verkningar" i så måtto Sverige verkligen har en Våg-persona (som är nöjd med rättvisa, jämvikt och balans i alla sina göranden), och det blir inte bättre av att nationalhoroskopet tränger ihop krämaren Merkurius mellan sig och får Eliten att kontrollera även medierna och landets grad av sannfärdighet med fakta (Merkurius). 

Det svenska huset är ungefär så ruttet som man kan bli utan att direkt kalla det en bananrepublik eller oligarki.

Visst var sosseprojektet beundransvärt, att få gamla Lortsverige på fötter, och Solen med Jupiter är onekligen en framgångsfaktor i det 5e elithuset som hinduerna också pekar ut som den goda individuella karmans hus. Vattenbäraren är en övergripande (universalistisk) symbol och skulle kunna ses som "hela folket ska kunna tvätta sig och ha hela tänder.) 

Detta nationalhoroskop från 1974 pekar alltså på den goda karma eller de goda gärningar som de första årtiondena av socialdemokrati genererat. Solen och Jupiter i Vattenbäraren är faktiskt bilden av ett välmående folk, 1974 fortfarande på behörig distans från sina smutsiga och fattiga förfäder. Så vad menas med att både Solen (ledare) och Jupiter (det rika toppskiktet) är "verksamma illgörare"? Jo, naturligtvis att socialdemokratins uppbyggnad av landet får negativa konsekvenser i långa loppet. Nyliberalismen stod 1974 redan för dörren.

Och därmed är vi inne i vår tid och liberala hatartiklar som ändå har så mycket sanning i sig som att makt korrumperar och allt sossar vill är att leva som kungar och mörka sina felsteg eller välja en invandringspolicy som har mer gemensamt med kryptonazisterna i riksdagen. Dagens högersossar är helt främmande för sin egen gamla tanke om en socialisering av hela världen, för allas ökade förnöjsamhet. 

Men notera att detta maktfixerade fastklamrande tillhör folkets disponent Mars i det korrumperade och döende 8e huset - dubbelfenomenet Månen/Mars är ju också folkets riksdag. En död och kraftlös typ av demokrati. Sossarna drev alltså fram ett folkvälde genom att promovera ett folk som var alltför stympade och korttänkta i alla andra frågor än "vad fan får jag för min skatt?" att folket självt tar död på sig och sin demokrati. Denna är den onda effekten av etablissemangets Sol och Jupiter i ett kreativt och spekulativt hus.

Jag menar att vi såg Sveriges översiktliga ödestrender när Reinfeldt och Borg i regeringsställning lurade svenskarna att lämna fackföreningarna. Allt de behövde göra för att avslöja svenskens korttänkthet och själiskhet vara att chockhöja fackföreningsavgifterna. Hade svenska folket varit normalbegåvat (mer fokus på utbildning och mindre på arbete), hade det genomskådat listen, som gick ut på att spränga alla sammanslutningar som ställde motkrav till arbetsgivaren (alltid lika pengakåt och villig att "kapa kostnader"). Planen lyckades, det fackanslutna folket visade sig tänka lika kortsiktigt och egocentriskt som nationalhoroskopets Måne antyder: allt löntagarna kunde tänka på var att rädda sin egen plånbok från att tunnas ut av en höjd månadsavgift. 

Under Reinfeldts vanstyre avslöjades att det inte fanns någon folkmentalitet eller ens skråsammanhållning värd namnet längre. Bara x miljoner förtrytsamma små egon. Hur länge hade den söndringen pågått? Sedan Gustav Vasa? Som indikator på den svenska folksjälen är landets Mån-Mars-kombo verkligen inte mycket att ståta med och det är därför Magdalena Andersson genererar sig och befolkningen som hon gör, genom att inte vilja skänka de fattiga i EU en krona. Styvmoderliga lån, det är allt. 

Ylva Nilsson i Expressen var en skribent är nykter i sin kritik, hon skriver klokt och påpekar att det inte är så konstigt att Italien och Spanien m.fl. går på knäna eftersom Sveriges ogina partner Nederländerna har en bolagsskatt så låg att de förstör för andra.

Anderssons "de gör inte rätt för sig" klingar falskt och förljuget. Hon och Stefan Löfven har verkligen anpassat sig till varandra. Ingen av dem har ett uns socialism i sig, men båda är väldigt svaga för makten. Och att "makt korrumperar" är Sverigehoroskopet rena skolexemplet på.

*****


Ett sista ord om Sveriges elit (innehållet i 5e huset). Sedan jag skrev boken "Folksjäl" har jag insett att disponenten till all denna goda lycka för den bedårande välbeställda sidan av Sverige, har ett problem. Jag nämnde det nyligen i något blogginlägg men tror inte det betonades tillräckligt i boken.

Vattenbäraren med Jupiter ser så fin ut, det ser ut som ett Välfärdssverige med rosenkindade barn, vackra kvinnor och män (även männen har numera blivit offer för skönhetsindustrin). 

Att alla elitens värderingar är importerade utifrån och intresset för det inhemska är obefintligt, syns redan av att Vattenbärarens härskare Saturnus står i 9e huset för "utlandet". Men borde inte Välfärdssverige - egentligen det socialistiska Sverige - ha varit mer radikalt? SAF bröt tidigt med idéerna "utifrån" om en världsomspännande arbetarrevolution. I Sverige fick de gamla makthavarna fortsätta som vanligt. 

Sverigehoroskopet från 1974 kan faktiskt sägas innehålla en svag minnesbild av detta svenskarnas första fundamentala svek mot sitt medlemskap i världen - det vi nu ser M Andersson och S Löfven så pinsamt gestalta ännu en gång (nu i relation till skyddade klubben EU). Och skälet till Sveriges oförmåga att helt och hållet "importera" omvärlden, vad saken än gäller heter Ketu, dvs. den loja, likgiltiga och i sin huvudlöshet irrationellt fladdrande Draksvansen.

En sån här hoppjerka i förening med principfasthetens Saturnus bådar inte gott. Som underliggande beskrivning av Överhet och priivegierad Elit avslöjas en eklekticism som är hårresande godtycklig. Överheten importerar t.ex. produkter från omvärlden och sätter sedan 20% högre pris för svensken att betala än annorstädes i Europa. Eftersom svensk moms bara är några procent högre än i övriga Europa, ser man här hur även eliten beter sig som det fattiga och giriga småfolket och ser till att karva åt sig lite extra. 

Så om Månen direkt står i korruptionens zon, är den svenska Solen (ledarskiktet) inte ett dugg bättre: skrapa lite på ytan och vi ser en överhet vars konsekvens och rationalitet påminner om en lallande dåre, förutom att motivet här är att berika sig själv snarare än som den lilla medborgaren värja sig mot överhetens utgifter. Men man måste få upp sin egen tankehöjd långt över nationalmentaliteten för att upptäcka hur illa det är ställd med det här landets förmåga att tänka både stort och rätt.

Faktum är att jag bläddrade i en gammal regeringsproposition (1978/79:119) från statsminister Ola Ullstens tid. På den tiden noterade borgarna i utbildningsfrågor att Sverige saknade FILOSOFER! Snabbspola framåt till 2011 och den utskrattade kampanjen MOT "olönsamma" högskolekurser i bland annat filosofi från arbetsgivarlobbyisterna Svenskt Näringsliv. Vilken illustrativ bild av det svenska sammanbrottet!

Svenskt Näringslivs försök till skadekontroll
efter att de sökt styra svensk utbildning bort
från humaniora till saker arbetsgivarna och
aktieägarna tjänar storkovan på.
 
I en sådan utförsbacke hjälper det inte att som Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson nyligen gjorde FEJKA kulturkunskap och kalla gamle Platon en överhetens tillskyndare. Han var i sin kritik mot personliga rikedomar mer socialist än hon! Den AB-texten kan illustrera hur ohjälpligt döende detta land är. De passar inte längre i samma rum som tänkande nationer, och paria-stämpel med anledning av coronaviruset är faktiskt motiverad även på andra områden.


PS. Publicerad i en tid när ambitionens (t.o.m. girighetens) demon Rahu visar i Tvillingarnas 5e grad och exakt vidrör Sverige-horoskopets Ketu-anfäktade Saturnus i 5e graden. Himlarnas rörelse ger intressanta motbilder i till svenskarnas inbilskhet i vida världen och visar var verkligheten ligger, bara man taggar nerlpå försvarsinstinkten (passiv-aggressiva Mån-Mars), så att åtminstone konturer kan urskiljas genom det rödsimmiga sinnet.

2 kommentarer:

Omutad sa...

Strålande Sverigeanalys. En av mina teser är även att mordet på Ivar Kreuger,organiserat av vår ledande finansfamilj, var en brytpunkt för landet.Då tog en kriminell allians av sossar, mediafamiljen B och och nämnd finansfamilj plus andra över och delade upp rollerna. Allt därefter har varit teater.

Seaward sa...

Tack för berömmet. För många år sedan spårade ett blogginlägg sidor av den komfortabla svenskheten som byter regelverk som bäst passar den ("pragmatism"?) och tyckte sig se hur "folksjälen" (den lunära sidan) finns förespeglad redan i 1809 år horoskop, men då Solen-i-Oxen och inte Månen som en representation av fixeringen vid ägande och markens håvor. Att tänka kring livet har liksom aldrig varit svenskarnas grej...