Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 juni 2020

Vad brittiska slavhandare delar med svenska

...London did not amass its vast wealth through enterprise, grit and cultural superiority – this was achieved in large part through the mass subjugation and enslavement of black people.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jun/11/toppling-statues-bygone-tyrants-forces-british-people-face-present-day-racism
Storbritannien skälver och statyer på slavhandlare välts efter mordet i USA på den färgade George Floyd. Återigen undrar jag om inte astrologins gamla lära om att nymånar indikerar det som därefter inträffar. Det här är världsvida protester över den vita djävulen och hans illdåd under århundraden av inbilsk tro på, först att vara det förnämligaste Gud skapat och lite senare att vara darwinismens krona i världen. Och det födde förfärliga felsteg, alla märkta av demonen Rahu eller den arroganta äregirigheten.

Det som nu händer ser onekligen ut att illustrera den ännu inte fullbordade solförmörkelsen den 21 juni. Den aktiverar området 5-6° Tvillingarna, vilket för att hålla sig till Storbritannien inte är någon perfekt träff. Det brittiska nationalhoroskopet har Månen först i 29e graden av Tvillingarna. Men Storbritanniens karta innehåller en stark fullmåne (Solen i 20e Skytten) och en eklips på en fullmåne lär vara något speciellt.

Petandet med exakta gradtal och t.o.m. bågminuter tillhör för övrigt vår anala civilisation. Det gamla Babylon brydde sig inte om en petimäterastrologi som tappade blicken för det större perspektivet. Forskningen har visat att de hade järnkoll på solens och månens positioner men höll sig med planettabeller där småttingarna kunde hamna rejält många grader fel (enligt vårt "moderna" synsätt). För babylonierna tycks samma regel ha gällt som fortfarande i modern indisk astrologi: hela zodiaktecknet räknas som en träff i händelse av en planet som blickar (aspekterar) ditåt. Mer primitivt onekligen, men kanske det bästa sättet att få vettiga resultat.

Men vad om svensk slavhandel, dvs. det vi kallar arbetsmarknaden? Enligt indisk praxis, som får en att undra om de var före Mandelbrot med att upptäcka att naturen älskar att upprepa mönster, så kan man ta vilket hus/livsområde som helst i horoskopet och med talbas 1 (och inte 0) räkna sig fram till t.ex. slavarnas 6e hus, ett ont hus och ett som betecknar både ohälsa, olyckor och fiender. Fiender ur ascendenten/egots perspektiv så klart. 

Men låt oss experimentellt använda Sverigehoroskopets arbetsgivarhus och se hur det sjätte huset från det tionde beskriver den svenska löneslaven, som i vår tid med gig-ekonomi, Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts attentat mot fackföreningarna som skapade det svenska helvete som nu corona förvärrat ännu mer.

Enligt bloggens förslag (och det alla inlägg följer) räknas kungörandet i text av Regeringsformen 1974 och med midnatt den 28/2 har Sverige en Våg-persona. Det placerar Krabban på 10e huset så att den svenska arbetsgivaren ser misstänkt ut som folket självt - våra arbetsgivare är som oss, bara världsliga strebers som hungrat mer än genomsnittssvensken efter makt och att få bossa över andra.

Det gör tyvärr att vi bara behöver studera Arbetsgivaren som klass och notera vilka utspel de gör och hur de trixar för att få en bedrövlig bild av ett folk utan hyfs, moral eller skam. Det måste vara sekulariseringen som gjort svensken till en egoistisk skitstövel och vårt ledarskap skapar regelbundet internationella skandalrubriker (tänk alla Sveriges muthärvor...)

Räknar man nu till sjätte från tionde hittar man alla dem som försmäktar under den svenske Arbetsgivaren (i säng med regeringen). Notera att detta är ett urval av svenskarna och exkluderar (än så länge) barnarbetare. Det är därför inte säkert att vi får samma historia som via nationalhoroskopets Måne (massan).

Hur ser då svenska löneslaven ut som typ? Jag vänder - experimentellt som sagt - zodiaken och roterar fram Krabbans 21a grad som ny ascendent (istället för Vågens 21a):


Klicka för läsbarhet



Det första man noterar är den självbild arbetsgivaren har: de ser sig verkligen som en högre kast i landet. Deras ascendenthärskare är Månen och den ockuperar nu 10e huset för makthavare, låt vara nybörjare (Väduren) på att hantera makt, och med samma pinsamma energi (Mars) verksam genom Oxen. Svenska arbetsgivare vill inget hellre än samla sina skatter på jorden, som pengar och lyxiga prylar. Glöm inte att det finns olika arbetsgivare i landet, men detta är "den samlade bilden".

Dessa trygghetssökande (Krabban) girigbukar upplever naturligtvis med skräck "Fienden" eller 6e husets alla löntagare (slavarna). I förstone tycks det finnas skäl till det: "Fienden" är här del av en global grupp, Skytten, som definitivt har med "allt gott åt alla" att göra, dvs. socialismens universella utbredning. 

Rahu med dess driv och ambition står tyvärr käpprätt fel för att kunna "breda ut sig" ens över Sverige. Från mitten av 70-talet och framåt är den svenska arbetarklassen död (som bloggen sagt tidigare), och vad kartan visar är bara arbetsgivarens febriga mardröm om att de underordnade otryggar den hemmalyx och de pengar han skaffat in enligt marxistisk teori: betala arbetaren snålt och ta ut mervinst på varje sålt vara eller tjänst.

Löneslaven å sin sida är i Sverige dubbelt olyckligt lottad: den generösa rikedomsplaneten som förfogar över 6e slavhuset är själv instängt i onda karmans 8e hus och därifrån sipprar minsann inte en krona i onödan ut.

Så Sveriges enda verkliga svar på den ojämlikhet som är så tydlig i detta land är att alla må bli sin egen arbetsgivare. Detta idiotpåfund kom med Reinfeldt och Borg men är fortfarande en av Arbetsförmedlingens "nödlösningar" eftersom staten helt tappat kontrollen över "marknaden".


PS. Solmörkelsen den 21 juni träffar GRADEXAKT Sverigehoroskopets slappa Saturnus-med-Ketu. Något storslaget bakslag i fråga om strukturer, begränsningar, lagerhållning (typ sjukvårdsmaterialen i samband med corona) eller med koppling till utlandet kommer att drabba Sverige på ett sätt som inte går att missa. Om man lägger den här lilla husspekulationen åt sidan handlar det förstås också om Saturnus som den hjärtlösa arbetsgivaren och de svältfödda och underdåniga arbetarna. 

Eftersom en eklips kan erfaras under månader efteråt, tippar jag att detta blir den första av de många stötar Sverige får känna på under de kommande 15 åren och som totalt kommer att rasera vår välfärd och antingen öppna för socialism eller blodig revolution. Den vite djävulens härskarfasoner kommer att rensas från jordens yta (och inte bara statyerna av gamla onda män) som ett av de flera steg som för in i Vattenbärarens tidsålder - den vänligt ställda och kollektiva mänskligheten, nu fri från Fiskarnas tidsålder med alla dess kontraditioner och parodiska "min sanning är lika god som din". I skydd av denna värderelativism har västvärlden blivit så korrupt och livsoduglig att snart alla kommer att skrika efter en diktator, en genuin saturnier.


Tillägg

Nästa dygn sjunger ekonomen Sandro Scocco och ekonomihistorikern Lars-Fredrik Andersson en annan vers av samma visa i AB:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Wbw7wL/nu-maste-vi-borja-bekampa-rikedom

När jag tittar efter visar sig Scocco vara saturnier av Guds nåde! Månen i Stenbocken och en månascendent som placerar sinnelagets disponent Saturnus-i-Vattenbäraren i 2a ekonomihuset.

Inga kommentarer: