Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 maj 2020

Corona och solförmörkelsen den 21 juni 2020

Coronaviruset är en sådan "game changer" för mänsklig civilisation att bloggen nu definitivt vaknat till liv igen. Det är min övertygelse att vi nu lever i den exakta övergången mellan Fiskarnas (dualismens, schismens, den världsliga förlustens) era och Vattumannens tidsålder, vars början det emellertid råder oenighet om. Helt klart ger den astronomiska definitionen av Vattenbärarens konstellation ett alltför sent datum (runt år 2600).

Men under denna minst sagt skakiga övergångsperiod innan kapitalismen totalkraschar eller frivilligt stället sig i hela människosläktets tjänst (och därmed upphör att vara kapitalism), finns en astrologisk milstolpe (en av många) att beakta: solförmörkelsen som i skrivande stund ligger 30 dagar in i framtiden.

https://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2020-june-21

Modern astrologi har snävat in gränserna för en effektiv eklips till omkring 5 grader från entitetens (person eller land) sol eller ascendent, men eftersom coronaviruset som alla krig, pester eller pandemier är en utbredd och inte snävt lokal företeelse, dubbelexponeras här Världshoroskopet 2020 på solförmörkelsehoroskopet:




Utan att vara någon expert på prognostikation noterar jag att förmörkelsen i princip plockar upp Ödestemat från världen vid årets ingång och reaktiverar detta fula omen: Mars attack mot folkmassas måne.

Världshoroskopet innehåller också en total blackout för alla rika och mäktiga i synnerhet globalister (Skytten, den Vittresande). Det är i årshoroskopet ledarskapets Sol och de överflödigt rikas Jupiter som möter södra, decimerande månnoden. Några svenska tidningar har följdriktigt haft rubriker i stil med att "de rika förlorar mest".

Vid eklipsen den 21 juni ligger Mars återigen redo att hugga knivar i lungorna bakifrån via sin tvära vinkel i Vattentecknet Fiskarna alltmedan eklipsen faller i andningsvägarnas Tvillingarna (och med lungornas/andningens Merkurius i hemmaläge i tecknet - Tvillingarna är inbegripet i horoskopet för det första COVID-19-fallet i Kina).

Ska man tolka denna eklips som att kapitalismens beslut att av egenintresse öppna upp länderna - kommersen, folkminglet - fr.o.m. nu driver fram en ny och hejdlös våg av potentiellt dödlig smitta? Jag har beräkningar (inte redovisade på bloggen) som visar att detta är det värsta nymårshoroskopet i mer än mannaminne och sommarens solförmörkelse ser verkligen ut som en trigger för vad året har i sitt sköte.

***

Teorin har framförts att eklipser bara är verksamma över de landytor varifrån de kan observeras. Den kommande solförmörkelsen är inte iakttagbar från Sverige men undertecknad behöver bara gå till sitt eget födelsehoroskop för att se ett tydligt exempel på att ominat har universell bäring. 



Sommarens eklips faller inom 5 grader från hans Tvillingascendent och obetydigt längre från hans Måne-i-Tvillingarna. Den 21 juni är sista dagen för hans deltagande i ett så kallat coachingprojekt från Arbetsförmedlingen. För ascendenten i Tvillingarna blir förstås den förbipasserande olycksplaneten Mars i 10e huset för social status en personaliserad vinkling av det allmänna mörkläggandet av solen under det att Mars i detta läge normalt angriper personen (1a huset). 

I tiden passerar Mars och påverkar 10e statliga eller personliga karriärhuset. En i grunden feltänkt coaching lättar och förmörkelsen stänger således ett kort men nedslående kapitel som givit undertecknad inblick i hur samhället försöker skylla sina systemafel på de enskilda arbetslösa. Arbetslöshet uppstår i allmänhet inte för att folk brister i de sociopatiska och billiga trick och "varumärksbyggande" knep som dessa arma coacher alla lärts att lära ut. 

(Det är vilseledande att kalla arbetssökanrens val av coach för "fritt" eftersom Arbetsförmedlingen/staten tillhandahåller de nyliberalt unkna mallar för "ego-byggandet" som coacherna använder. Det mesta låter som om det fortfarande är 1980-talet och "satsa på dig själv". Ingen individ som är till åren kommen har mycket att lära av borgerlighetens gamla avdammade coachprojekt.)

Arbetslöshet till följd av landets åldersdiskriminering är ett annat utslag av Sveriges underliggande blindfläck och oklokhet. Se döden på äldreboendena i coronatider som ett snarlikt tecken på den sekulära svenskens senaste pseudoreligion: kulten av Ungdomen och deras "mänskliga rättighet" att upprepa alla historiska misstag om igen. Det finns ett litet antal ledande svenskar som vill att systemet ska se så här ut.

Arbetslöshet uppkommer också, får aldrig glömmas, genom statens och arbetsgivarnas faktiska önskan om en "jämviktsarbetslöshet" (så att löntagarna inte blir alltför morska och kräver för mycket pengar, rädslan att förlora jobbet är en viktig bricka för att manipulera den ordinära människan). 

Dessutom kan varje skarpögd jobbsökare notera usla, datoriserade urvalsprocesser vid rekrytering vilka ignorerar att excellens kan gömma sig bakom annan erfarenhet än vad som den datoriserade rekryteringsprocessen snävt efterfrågas. 

Ett datoriserat verktyg som en del rekryterare arbetar med säger det rakt ut i sitt namn. I översättning blir "Lätt Rekrytering" och det är inte arbetssökarens möda som åsyftas. Nej, det är billigt och simpelt för arbetsgivaren, verktyget som spottar ur sig en analys av ansökningarna som en förstaklassare sedan klarar att rangordna för vidare befordran till arbetsgivaren av vad maskinen anser lagom kompetens för uppgiften.

***

Ett är säkert: efter corona kommer alla att ha tvingats krypa till korset och offra käpphästar och favoritmetoder. Den annalkande nymånen och eklipsen förefaller dock inte träffa Sveriges nationalhoroskop. Sveriges inslagna coronastrategin lär inte ändras nämnvärt och ekonomisterna i detta land kommer aldrig att ta ett initiativ till i något internationellt organ påbörja hela världens omstrukturering, ett behövligt Fair Trade i uppskalad version. 

Rättelse 200522. Allvarlig miss från min sida: solförmörkelsen träffar i högsta grad Sverigehoroskopet! Vi har Saturnus (Liemannen) i Tvillingarnas 5e grad - exakt vid eklipsen. Nationens medfödda gränsdragare och Lieman står dessutom med "undertryckaren" Ketu eller södra månnoden. I 9e huset för "utlandet" är det lätt att se hur världen förundras över hur sjukt Sverige skött inte bara pandemin utan också frågor om livets högre ting (filosofi, religion, metafysik). Landet verkar inte sakna djupare förmåga att strukturera dessa mer avancerade kunskapsfält, även om den stora illgöraren Saturnus betraktas som "verksamt god" planet för Sverige (en mycket simpel "ingenjörs-Saturnus"). Sverige och invandringen är en annan "berättelse" där den här veka eller avhängda Saturnus tittar fram. Hanteringen av pensionärer (Saturnus = åldringar) ett annat.

Men vad betyder en eklips på vår svaga punkt, den som vetter mot utlandet? Förmodligen är förmörkelsen signal ett omen om Sveriges avbön och landets närmande sig till omvärldens sätt att hantera corona med hårdare nypor. Eklipsen stavar "död" för Sveriges sätt att hantera krisen med lösa nypor så här långt. Att medierna skriver om detta redan nu kan tyda på effekter av en eklips ses redan när den är i antågande. Nyplatonisten Plotinus menade ju att astrologi fungerar men att den sysslar med omen och inte med något dubiöst orsakssamband mellan planeter och jorden. Eklipsen markerar således en viktig policyändring för Sverige.

(Fair Trade, fortsättning) Låt t.ex. varje västerlänning som behöver nya delar till sin smartphone Greta-segla till gruvorna i Afrika och likt barnjobbarna själva karva ut tillräckligt med ädelmetall för sin nästa uppdatering av "nallen". Det skulle nog få ett slut på denna okynneskonsumtion av en extrem fördumningselektronik som dock makthavarna älskar. Fåren blir så mycket lättare att övervaka och kontrollera när de hela tiden blippar ut sina val och tankar till lyssnande detektorer i "molnet". 

Mänskligheten har aldrig varit så aningslös som inför den tekniska framfarten (påhejad av lika korkade politiker som pladdrar om "innovation" till och med i sömnen). Här är återigen svenskarna världsledande i naivitet och ointresse för vad nästa världsordning kommer att bygga på.

Vattumannens tidsålder kommer att rensa bort så mycket ovärdighet och intriganta tankemönster ur detta släkte! I värsta fall genom att Naturen kokar ihop mer djävulskap för att slå ut en mänsklighet som bevisat sig ovärdiga att kallas homo sapiens, den visa människan.

Inga kommentarer: