Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 maj 2020

Därför dör de gamla som flugor i Sverige




Bläddrar i Light on Life, en informationsspäckad introduktion till hinduisk astrologi, för att se om där finns någon närmare vägledning till att de gamla dör som flugor i Sverige. Det vill säga, utöver mina tidigare påpekanden att Världshoroskopet 2020 ser ett angrepp från Mars mot folksjälens Måne, vilket erinrar om att Sverigehoroskopets Måne ägs av Mars i 8e dödshuset - i kombination med att landet just nu genomlever en subcykel (antara dasha) ägd av Mars.

Blicken faller på ett stycke på sidan 333 (i bokens båda utgåvor):

När en planet vars dasha pågår är svag, bränd, fallen eller i en (planetär) fiendes hus i födelsehoroskopet, kommer dasha-planeten under transit genom det huset att skapa total förstörelse i huset.

I Sverigehoroskopet skulle ingen skryta över Mars position i Oxen, mittemot Skorpionen, det senare ett av planetens två  härskarlägen. Mars är påfallande svag i nationalhoroskopet och dessutom är 8e dödshuset, ett av de onda husen. 


Så långt har bloggen redan rett ut Sveriges subcykel-härskare från halva september 2019 t.o.m. början av oktober 2020, och det utan att på sistone ha förnyat frågan exakt vad Satans stjärna betyder i nationalhoroskopet. (Psst. svensk vapenexport ett utslag av Djävulens spratt med folket, Satan lurar oss att återfalla i vikingarnas röveri och slavhandel. Viss karma bara pågår över århundradena.)

De exakta dagarna för cyklernas start och stopp kan alltid diskuteras eftersom det finns många uppfattningar om när den sideriska zodiakens tecken börjar och slutar, kort sagt vilket korrigeringsvärde (ayanamsha) man väljer. Men jag har av lättja alltid valt samma system som den indiska staten beslutat sig för (i syfte inte minst att koordinera sina många regioner).

Riktlinjen i citatet ger flerfaldiga tecken/hus (vilka sammanfaller i hinduisk och all antik astrologi) i vilka en vek medfödd Mars, som Sveriges pest- och krigsplanet måste sägas vara, ger förödande resultat. 

Så här har Mars rört sig i transit sedan den tog över Sveriges öde under vår hybrisartade och på sikt katastrofala handels, it- och reseexpansion (huvudcykeln är Rahus/norra månnoden) med början sistlidna september. 

Varför jag kallar det Sveriges katastrofala handel kan ses bl.a. i vår försäljning av luftburen militär övervakningsteknologi till gangsterstater i arabvärlden (Rahu i 3e huset för informationsteknologi, Sverige är utanför allmänhetens vetskap djupt insyltat i kapitalismens sista desperata försök att behålla kontrollen över världen - främst mot Kina och dess framfart). Sådan monetär girighet stavas DÅLIG KARMA vilket nationen får betala tillbaka vid lämplig tid.


Mars passager i tecken/hus fr.o.m. september 2019 t.o.m. den 5 oktober 2020:


  •  1.09.2019-10.11.2019 Mars in i Jungfrun, Sveriges 12e förlusthus
  • 11-11-2019-25.12.2019 Mars in i Vågen, Sveriges 1a ego/persona-hus - här skulle Sveriges första konstaterade coronafall passat bra, men det identifierades den 31 januari nästa år.
  • 26.12.2019-8.02.2020 Mars in i Skorpionen, Sveriges 2a hus för ekonomi. Första svenska fallet fungerar här också eftersom Mars nu opponerar sin placering i nationalhoroskopet och därmed 8e husets koppling till korruption (av virus) och död!
  •  9.02.2020-22.03.2020 Mars in i Skytten, Sveriges 3e hus för kommunikation och kortare resor (vilket i modern tid med jetflyg innefattar långt längre sträckor än i antiken). Den 26 februari testar en resenär från norra Italien positivt. Den 19 mars förordas svenskarna från att resa även inom landet.
  • 23.3.2020-4.05.2020 Mars in i Stenbocken, Sveriges 4e hus för hemmet och det privata och skyddade. Under denna tid börjar smittspridningen inom åldringsvården ("det skyddade") att uppmärksammas.
  •  5.05.2020-18.06.2020 Mars in i Vattenbäraren, Sveriges 5e hus för ledare, de rika och privilegierade och för spekulation och lek - dags att fr.o.m. den 14 juni få igång ekonomin där idrott och vidhäftande och spel och dobbel för folket är centralt för att stimulera inhemsk ekonomi! Låt svensken spela och dricka för i morgon ska han ändå dö. Det ekonomiska systemet är viktigare än allt annat för den svenska överheten. Lärosäten öppnas åter den 15/6.
  • 19.06.2020-16.08.2020, sedan retrograd Mars och sedan åter
  • 5.10.2020-24.12.2020 Mars i Fiskarna, Sveriges 6e hus för ohälsa, olyckor och fiender - detta är om något en usel hustransit för Sverige och en ny coronavåg förefaller sannolik givet världsläget. Och allt för att Etablissemanget ville smörja ekonomin under Mars transit genom Vattenbäraren.

Så långt den moderna hinduiska läran om hur planeters transit påverkar de olika husen beroende på planetens medfödda egenskaper. Visst stämmer perioderna rätt bra med Sveriges knaggliga väg så långt. Sverige kan skatta sig lyckligt att storcykeln växlar från Rahu till Jupiter i oktober 2020, så att aldrig "den totala utplåningen" den indiske läraren skriver om hinner slå till. Det är illa nog att Sverige alltjämt praktiserar socialdarwinism, medvetet eller inte.

Minns tillbaka hur svenskarna åkte rakt in i det muterade virusets hjärta, i norra Italien för den välbärgade människans vintersportande i skrytiga orter: Italien har köpt reklamplats i Googles kartsystem där italienska turistnäringen inte nog kan betona att området som såg det muterade viruset är ett högstatusområde som välkomnar de mest inbilska av turister...


Inga kommentarer: