Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 maj 2020

I Vattenbärarens tecken noterades en coronamutation





En tidig rapport om den första upptäckta coronamutationen har släppts före granskningen av annan expertis pga. det allmänna intresset. Expressen sammanfattar den än bättre artikeln i Los Angeles Times

Med de fjorton upptäckta förändringar i det "kinesiska" viruset förbättrar den nya versionen sina möjligheter att ta sig in i människors lungor och därmed spridas. 

Ur astro-logisk synvinkel är det fullt tillräckligt att medierna stannar vid "sista veckan i februari" för denna upptäckt eftersom det är närmast föregående nymånehoroskop man studerar för det tydliga för perioden. Jämför inlägget där den "svenska" (eller globala) nymånen i april tydligt tecknade arbetstagare och arbetsgivare båda under attack, där den stora inte kunde tillväxa på kapitalismens vis och som en följd därav angriper (avskedar) den lilla arbetstagaren. Det är en karta som förebådar ett systemsammanbrott!

Men upptäckten av den nya lunganpassade virusformen inträffade två nymånar tidigare och är egentligen lika talande, för här förenas sol och måne - projektstartens signatur - i just den Vattenbärare som den här bloggen ofta under dess mer aktiva år väntat på: Vattenbäraren är Människans och inte kapitalismens tidsålder (*). Astrologins symboliska antydningar visar att vi närmar oss den nya tidsåldern, och långt tidigare än de vanligaste bedömningarna om den uråldriga tidsåldersläran har föreslagit.

Men i Sverige låtsas alla in i det längsta som om inget stör för dörren! Här diskuteras vilka företag från den kapitalistiska eran som ska få statsunderstöd. Ledsen att brejka det (även om andra redan gjort det), men det finns ingen återgång. Nu kommer den Rike mannen att antingen få betjäna hela mänskligheten istället för att berika sig på tallösa slavar i batterigruvor under jord - eller själv gå under. Småbrottslingar som Irene Svenonius som slussat skattemedel till de privilegierades fickor är bara en milt västanfläkt när verklig social oro uppstår som en följd av att svenska politiker legat för länge i säng med de rika och mäktiga.


Teknikaliteter:

Inflammationens och krigets Mars ligger i den globala spridningens tecken Skytten och har en akut kontakt med månnodsaxeln som jag under bloggens glansdagar tecknar den jordiska atmosfärdens lungliknande andning. Månen färdas i en stigande och sjunkande kurva och "förhäver" eller andas in den expansiva Rahu-fasen (Drakhuvudet). 

I motsatt läge, Ketu (Draksvansen) "spricker" allt som en bubbla eller lungan andas ut. Olyckans Mars har med sig den framgångsrika Jupiter som står hemma i Jupiter - ett omen om global spridning och deflationens eller utandningens Ketu och dess pestinnehåll (Mars) drabbar inte minst andningsvägarnas tecken Tvillingarna mittöver, där Rahu andas in och fyller hela sin lungkapacitet med den sjukliga spridningen mittöver.

Det tillhör historien att just Tvillingarnas härskare, intellektets och respirationens Merkurius står tillsammans med projektstartens omen, sol och måne i Vattenbärarens tecken.

Som underordnat omen finns den mellanmänskliga kontaktens Venus i sitt "upphöjda" (renodlade) läge i Fiskarna men angrips här av nyliberalismens och framgångshungerns Jupiter, i sig infekterad av samvaron med Mars.

Mitt i allt detta står Liemannen (Saturnus) blickstilla, väl jordad i sitt eget negativa åtstramningstecken Stenbocken och är disponenten över denna projektstart för den lungsjuka Vattenbäraren.

Grattis gamla mänsklighet - först förstörde ni världens lungor och avverkade skog i mängd. Nu svarar Naturen (enligt den himmelska undertexten) med att hemsöka er ända ner i andningsorganen. Tala om en sista varning innan det här släktet döms ut som ovärdigt Livet. Det finns helvetiska världar som bättre passar röjare och utnyttjare - sådana Svenonius företrätt som monterade ner hela Stockholms välfärd för att bereda mark för ännu fler vinningslystna kryp. Jag noterar att den vanligen knivskarpa Kadhammar i AB skriver en falskt klingande artikel som, tror han, tjänar den rådande ordningen. Han bannar något gäng aktivister som målat fan på väggen på Svenonius hemadress.

Men lite skrämseltaktik mot de vanvettiga politiker ett sanslöst obildat folk valt sig (obildat utifrån Elitens önskemål (**) är det minsta problemet Sverige står inför. Frågan är hur de bemedlades alla tillgångar ska socialiseras för att den här avkroken ska kunna slussas in i den Nya Tidsåldern. När kapitalismen är död måste inte bara Staten "öppna sina lador".

Om detta ens är möjligt. I min bok "Folksjäl" förutspådde jag i lösa drag "spruckna välfärdsbubblor" fr.o.m. 2020. Eftersom detta korthus kommer att fortsätta falla under så långt tid - tills frugala Saturnus tar över 2036 - kan man fråga sig vad som återstår av det gamla Välfärdssverige när den dagen kommer... Får jag lov att citera Lukasevangeliet 17:26-37, trots att de futtigaste bland oss hånad prognosmakare i alla tider?



Som det var i Noas dagar, så skall det bli under Människosonens dagar. Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken och floden kom över dem och gjorde slut på dem alla.

Eller som på Lots tid: folk åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla.

Likadant blir det den dag då Människosonen uppenbaras.

Den dagen får den som är uppe på taket och har sina tillhörigheter inne i huset inte gå ner och hämta dem, och den som är ute på ägorna får inte vända tillbaka hem.

Kom ihåg Lots hustru. Den som försöker bevara sitt liv skall mista det, men den som mister det skall rädda det.

Jag säger er: den natten ligger två män på samma bädd; den ene skall tas med och den andre skall lämnas kvar. Två kvinnor mal tillsammans; den ena skall tas med och den andra skall lämnas kvar.«

De frågade honom: »Var blir det, herre?« Han svarade: »Där liket ligger, där samlas gamarna.«



Två exempel ges på Den Yttersta Tiden som länkar till Vattenbärarens tidsålder, massdöd som Noas tid och dekadent leverne utan tanke på barnen och framtiden, som på Lot och de depraverade sodomiternas tid. Samma där, ond massdöd.


Profetian har lagts i Jesus mun men ingen vet vem som skrivit vad i det hårt redigerade och justerade Nya Testamentet. Vad man vet att det esséersamfund vars doktriner skymtar fram på många ställen i denna textsamling sysslade med astrologiska prognoser och att de vilsna kristna konvertiternas i andra länder mycket väl kan ha missuppfattat mycket under de årtionden som skiljer mästarens liv och texternas tillkomst. "Människosonen" syftar t.ex. otvetydigt på Jesus "överton" Kristus (löst motsvarande stoikernas och platonismens något skilda synsätt på Nous, det gudomliga Intellektet) 

Men vad om man byter ut "Människosonen" - ben Adam, barn av urtypen Människa? Är då inte detta en perfekt antydan om astrologins urgamla Vattenbärare? Vid någon tidpunkt började tecknet illustreras av en människa som häller vatten ur en urna. De gamla babylonierna kallade zodiaktecknet för Den Väldige, vilket direkt för tankarna till en kosmisk förlaga till de mycket mindre jordiska människorna. En gammal judisk tanke var att Adams huvud sträckte sig i Himmelen men att syndafallet gjorde mänskligheten till blott en tvärhand hög och dödlig dessutom.

I dag har mänsklighetens giftspridare, materialisterna, lyckats tuta i nästa alla att människan inte har någon "överton" eller högre och odödligt Jag! Den svenska arbetslinjen förutsätter att medborgarna görs små på detta sätt eftersom Systemet ständigt kräver löneslavar. Nu går denna falska berättelse mot sitt slut.

Bibelprofetian beskriver scenarion som i hög grad påminner om slaskpressens sensationalism om svenskar som strandat utomlands under någon mer eller mindre nödvändig långresa.

Naturligtvis hade bibeltextens författare hört eller bevittnat hur pest och farsot nyckfullt rycker bort folk. Precis som coronaviruset slår blint och plockar enskilda ur en familj. "Två i samma bädd" tyder på familjära kopplingar. Även om scenen var författaren bekant hjälper Liemannens (Saturnus) godtycklighet till att precisera de omständigheter under vilka Människosonen eller Vattenbärarens tema tvingar sig på den bisarrt dekadenta västmänniskans medvetande.

___

* Fiskarnas tidsålder är nu på upphällningen och att kalla gångna 2000 år "kapitalismens era" kan tyckas slarvigt. Men den här bloggen har undersökt en god mängd VD-typer och upptäckt att Månen-i-Fiskarna dominerade yrkesgruppen. Ett psyke i välfärdsplaneten Jupiters negativa hemmaläge kan förklara att det är individer som uppfinner sig stå på kroniskt minus lätt degenererar ytterligare och söker chefspositioner för att trygga sitt. Men det är bara en själslig skada, en psykopatologi. Vi har 2000 år av psykopatologi som förklarar varför varför åtminstone västmänniskan (som dominerat världen) är i grunden sjuk och störd i sina värderingar.

**  Bildade eller allmänt orienterade människor är svårare att förslava. Det pga. nationens fördummande av sin befolkning knappt en svensk idag förstår stycket i det bibelcitat som följer i huvudtexten: "den som försöker bevara sitt liv skall mista det, men den som mister det skall rädda det." Den kinesiska daoismen hade samma tanke och det handlar i grund och botten om samma sak som talrika vittnen från nära döden-upplevelser omvittnar: det finns ett Jag bortom det ego som produceras av den fysiska kroppen och som överlever värdkroppens död.

Inga kommentarer: