Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 maj 2020

Svensk socialiseringsprocess och mesiga män

Jenny Wennberg i AB relaterar en intressant studie av svenska brott 1970-2017 som visar att skjutningar utförs av en marginell grupp och att svenska män har effemeniserats över tid och bjuder staten (och sina medmänniskor) mindre bekymmer. Det häcklande "mjukismannen" har dessutom ersatts av ännu en importerad amerikanism, "Soy Man" (soja innehåller rikligt av kvinnligt östrogen, upplyser Wennberg).

Är det därför svenska män presenteras som lallande fånar av reklambyråerna i Stockholm? Minnet bakåt falnar, men jag tror att pappan i den mångåriga reklamen med "Telia-familjen" var en tidig milstolpe i genren utslätad och tillintetgjord svensk man som gör sig griller om att ändå vara betydelsefull. ICA-Stig i version två fortsätter på det hela taget samma tema och däremellan finns det massor av snabbt glömda exempel på bilden av svenska män som rena idioter. 

Och då talar jag ändå inte det absoluta bottenskrapet, som den infama Loka-reklamen. Den låter en attitydstinn grabb obegåvat bekräfta att han, som polaren noterar, visst kammade håret åt vänster förr, men nu har han det åt höger. Snacka om en reklammakare med hat (fruktan) mot socialistiska idéer och som via stöddiga grabben prånglar in attityder hos de unga: vänster var då, höger är nu. Den reklamen gjordes, ska tilläggas, före corona vars långsiktiga effekt är ett helt nytt globalt system med påfallande socialistiska drag. Skrattar bäst den som skrattar sist.

Studien av svenska brott och förändringen av de svenska "männen från Mars" påminner om en irriterande anomali under den här bloggens stilla insamling av fler och fler horoskop för mördare. Allt pekade i riktning mot den klassiska bilden av den "fallna" månen i Skorpionen, ett psyke benäget att fastna i harm över att fått utstå inbillade eller verkliga oförrätter. 

Men så tog jag ett rejält tag i nätet och skakade fram ett gäng mindre kända nazister (också de kollektivt skyldiga till folkmord, precis som svenskarna som värdesätter sin sköna livsstil högre än moraliskt begrunda den ständigt pågående vapenexporten från landets krigsindustri). Men nazigruppen horoskop visade sig följa en annan trend än mördarna i allmänhet, precis som den svenska studien måste ställa vapenbrotten åt sidan för att kunna påvisa den allt fredligare svenska mannen. 

Min teori då och nu är det är Führern, ledaren Adolf Hitlers måne i Skytten som påverkade Tyskland så till den grad att man ser ekot bland nazister av typen ökända och ofta nämnde och nazis som historien skalat bort eftersom människan är alltför begränsad för att kunna hålla allt i huvudet samtidigt.

Det är möjligt att den här tudelningen av kategorin "mord" presenterats tidigare på bloggen men här är den i så fall i repris:

Månplaceringen (psykets orientering) hos 112 nazister och nära affilierade (typ ökända lägervakter i Centraleuropa):

ARI 10
TAU 6
GEM 5
CAN 7
LEO 10
VIR 14
LIB 9
SCO 10
SAG 13
CAP 8
AQU 8
PIS 12


Mängden är inte statistiskt solid, men man kan påminna sig hur Adolf Hitler vrålande efter mer "Lebensraum" (levnadsrum). I den här gruppen är en dominant det expansiva tecknet Skytten, dvs. samma sinnelag som Hitlers. 

Man kan likna nazismens som sökte "livsutrymme" genom världsherravälde vid den degradation den expansiva Nyliberalismen (en ovanligt sjuk version av Kapitalismen) medfört för världen, för att inte tala om rovdriften på jordens resurser. Den vita djävulen (som de naturömmande amerikanska indianerna kallade vår sort när de börjat förstå) är verkligen en sort i paritet med nazisterna.

Varför axeln Jungfru/Fiskarna sällar sig till toppen beror mest på att detta är en kappvändande axel (studera tecknens "konstruktion"), redo att följa vilken stark ledare som helst, ond som god. Men givet de ynka 112 mätpunkterna kan det lika gärna vara ett slumpmässigt falsklarm.


Månplaceringen hos 262 mördare (nazister exkluderade):

ARI 22
TAU 25
GEM 29
CAN 28
LEO 24
VIR 27
LIB 31
SCO 42
SAG 41
CAP 32
AQU 34
PIS 27

Här syns den stabilisering som ett stort dataunderlag ger. Alla tecken närmar sig varandra, med ett undantag, den "fallna" månen i Skorpionen tar knappt över från nazisternas Skytten. Men tillagd data de senaste åren har avgjort försvagat bloggens gamla resultat där mördargruppen stärkte argumentet för att den sideriska zodiaken ger tydligare resultat. Dessa skorpioner skulle ha varit skyttar i västerländsk zodiak, men här ses även den sideriska Skytten vara den av en allmän topp som matchar horoskopsektorerna död och filosofi. 

Kan det vara så att korrupt filosofi (eller religion) är en påvisbar kraft vid mord? Religionshatande materialister skulle naturligtvis svara ja, samtidigt som studier framhåller religionens socialiserande effekter, kristna medborgare är mer harmoniska och är bättre samhällsmedborgare - kanske undantaget Sverige där KD är ett klart schizofrent parti som inte kan se våld mot människorna som samhället legitimerat, vinstdrivande friskolor, t.ex. 

Här är det alltså människans jakt på att göra sina barn - förlängningen av henne själv - till en vinnare i ett darwinistiskt djungelspel och av den anledningen skapar en stridens spelplan för att lura sin nästa på konfekten. För alla kan ju inte vara vinnare i ett kapitalistiskt system, bara i ett socialistiskt och god svensk kristenhet har fruktat socialisten alltsedan revolutionen i det gamla Ryssland. 

Alla vill frihet eller Hitlers "levnadsrum" och uppfattar detta som fullgoda skäl att mörda - andligt-intellektuellt - andra familjers barn genom att sätta sin egna i första rummet. Här spelar biologin människan ett spratt och socialismen behövs verkligen för att lyfta det själviska djuret till löftet om att hon en dag ska bli fullgod medlem av homo sapiens, den kloka människan.

(Det är naturligtvis absolut fel att likna KD vid homo religiosus, den andliga människan. Se partiledaren: där finns ingen andlighet där förutom amerikansk framgångsteologi: "Gud vill att du armbågar dig fram och vinner makt på andras bekostnad" - detta är inte religion det är amerikansk nazi-kapitalism i förklädnad - kalla det hellre socialdarwinistisk kapitalism om "nazi" börjar bli slitet.)


Inga kommentarer: