Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 maj 2020

Rasistmordet på George Floyd i svenskstaten





Det är begripligt att svenska medier är alltför hemmablinda för att se det men frågan måste ställas: har samma invandringsfientlighet som utmärker Sverige gått på export via de fattiga som lämnade landet under nödåren och fick nöja sig med det nordliga Minnesota (idag 10% svenskättlingar) då annat folk redan mutat in merparten av USA? 

[Tvillingstäderna] Paul and Minneapolis. 
Encouraged by agents who promised inexpensive and fertile farmland, they came by the thousands. By the turn of the twentieth century, over 126,000 Swedes lived in Minnesota—and their impact on everything in the state continues to today.

https://www.mnhs.org/mnhspress/books/swedes-minnesota

Kort sagt, finns ett utslag av Storsvensken i den vite polismannens mord på en svart? I den svenska särarten ingår att först inte reagera alls och sedan överreagera. Polismannens beteende faller under ogenomtänkt överreaktion. Medierna kallar det "dödsfall" eftersom statens våldsmonopol förskönas, men mord var det. Vad har svenskar gjort sig kända för i amerikansk Hollywood-film? Ingen nämnd och ingen glömd, men vi spelar ofta nog rollen av brottslingar och våldsverkare, ofta fåordiga - också de historiska svenska invandrarna hade svårt att lära sig fullgod engelska.

För att ta ställning till frågan om Minnesotas lager av svenskhet bidrog till kvävningsmordet på George Floyd, måste man backa tillbaka till åtminstone 1809 års Sverigehoroskop och begrunda om det uppvisar en liknande "bortträngning av dödstemat på eget lokalt territorium" (Mars i Oxen i 8e) som 1974 års karta. 

Bara för den med tid på hand - en lyxvara det rika fåtalet roffat åt sig genom att kasta ut ungdomen i en gig-ekonomi som kan bli grogrund till en revolution när måttet på Sveriges systemrelaterade orättfärdigheter är rågat.


Inga kommentarer: