Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 maj 2020

Solförmörkelsen och en nyriks försök att köpa sig fördelar




Precis som den stundande solförmörkelsen redan tycks ha drabbat Sverigehoroskopet (se tillägg i föregående inlägg) så verkar den också ha exploderat i skådespelerskan Lori Loughlins liv. Med sin make dömdes hon till fängelse och böter för försöket att på den korrupta rika människans sätt ha sökt muta sig till plats för sina båda döttrar på ett amerikanskt "elituniversitet". Hon har förlorat alla sina skådespelarjobb och är förmodligen körd för livet, precis som den svenske kändistorsken. (Länk till mutfallet).

Precis som i Sverigehoroskopet har aktrisen planeter EXAKT där solförmörkelsen kommer att falla den 21 juni - runt 5-7 Tvillingarna. Och i hennes fall är det trots okänd födelsetimma och därmed viss osäkerhet om sinnelaget (månen) uppenbart att: månen i samma tecken som den Stora Illgöraren Saturnus leder till ett korrumperat 9e hus för människans högre medvetande eller samvetet. 

En del föds helt avknäppta i denna zon medan andra tycks ha gjort något rätt i tidigare liv och har intuitiv tillgång till en obegriplig medfödd vishet.

Klicka bilden för bättre läsbarhet


Saturnus och månen passar väl för ett sinne hos en skådis - låter sig ta regi (Saturnus) från diktatorn Saturnus (regissören). Det vittnar om extrem lydnad under formalism, men det som är allvarligt är att Samvetets representant - ur det lunära sinnelagets perspektiv - blir Venus. Och denna "platshållare" för det 9e "Gudens hus" hamnar i rejält dåligt sällskap invid den grova och omoraliska Mars plus hybrisens och äregirighetens norra månnod (Rahu). 

Det är Mars+Rahu som ger dåraktig framfusighet och som träffas exakt av solförmörkelsen den 21 juni. Ur sinnelagets perspektiv är det därför helt naturligt att solen - symbol för storslagen karriär och hög intelligens - står uselt i 6e sektorn för fiender och olyckor. Kvinnan - nyss en firad och efterapad modell och aktris är nu en ledande sol för det som uppfattas som de degenererade rika som söker köpa sig själva och sina barn före i kön...

Frågan uppstår därför ännu en gång om eklipser är kännbara redan innan de tagit form. Detta strider mot allt jag läst i frågan (inte mycket, det medges) men först Sverigehoroskopet som redan visar att äldrefrågan och döden redan gjort landet med det sjukliga ålderdomsförakt till en skamfläck i världen, och nu exemplet med Lori Loughlins dom för mutförsöket...



Noterat: Maken Mosimmo Gianulli - i konfektionsbranschen - fick ett högre straff än sin mer kända hustru. Han föddes året före henne och har bara äregirighetens Rahu i Tvillingarna och dessutom i tecknets slut, är således inte föremål för den kommande eklipsen och frågan om dessa kan slå till "före sin tid". 

Hans födelsetid är känd och där verkar det vara Skorpionascendentens härskare, den omoraliska Mars, som slänger en käpp i hjulet. Den befinner sig i 10e huset för ära och ryktbarhet men kastar därmed en ond 90-gradersaspekt ner mot det egna rollspelet. En inbyggt självdestruktiv indikation som antyder ett komplexfyllt förhållande till samhällsposition och respekt - italienarens eviga dilemma i det "Förlovade landet"?

Det är definitivt andra astrologiska faktorer som förklarar hans fall från ärbarhet vid domen den 21 maj. och hans Mars kastar en indisk 210-gradersaspekt mot 5e huset för bl.a. barn, så att båda makens exakta karta och hustruns sinnelagskarta har störningar i det hus som dels står för kreativ uppfinningsförmåga men också avkomman.



Inga kommentarer: