Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 maj 2020

Mörkerman föreslår att arbetande svenskar blir rättslösa slavar


OS i Berlin 1936: ett folk förlett av sina destruktiva ledare


I takt med rationalisering, datorisering och osäkra och förbliflyktande gig-jobb sätter Arbetsgivaren in en avgörande attack mot den gamla lagen om anställningstrygghet. AB:s Anders Lindberg listar förtjänstfullt den fasansfulla mardrömsvärld den svenska högern håller på att förvandla Sverige till - läs om du inte redan noterat den fullständigt vidriga rapport som det perverterade sosseriet med några högerpartier uppdrog en jurist att sno ihop efter Januariöverenskommelsen.

Att det är en jurist som föreslår att arbetande människor berövas all trygghet i sina arbeten förvånar inte. I bloggens förflutna finns många kommentarer om hur korrumperad Lagens planet (Jupiter) är i Sverigehoroskopet där den ligger i säng med symbolen för Arbetsgivare och Ledare (Solen) och därtill i det 5e huset för de privilegierade och lyckligt lottade. Mycket vill ha mer! 

(Sverigehoroskopets "turliga femte hus" bara ser bra ut för den tanklösa - när man analyserar planeterna i sektorn enligt indiska spelregler inser man att det kommer lika mycket ont som gott från dessa privilegieomen för en del av landets befolkning.)

En revolution i Sverige kanske inte är så avlägsen som jag alltid trott, givet detta duperade och flegmatiska folk som av Myndigheten (en eller annan) lärt sig sitta still i båten och bara fokusera på att ro, ro, ro hela vinsten i land. Där väntar kapitalistens bankkonto. Hela svenska folket har lurats på sina liv och försöker numera imitera den Onde Rike Mannen: först bostadskarriär och sen korkad placering av ens barn i vinstdriven skola.

(Korkat eftersom föräldrarna genom skolans vinstmotiv ger sina barn en sämre skolning. Som kommunerna går på knäna är förstås valet mellan friskola och kommunal som det mellan pest eller kolera - kan ses stamma från Sverigehoroskopets huvudlösa och obegåvade 5e ledarskapshus - folk gör som ledarna gör, inte vad de säger.)

Lindberg ger också namn på utredaren som skapat den mest arroganta överhetens synpunkt som möjligt är. Och vem blir förvånad att utifrån månens eller sinnelagets (psykets) perspektiv se Lagens planet i 8e korruptions- och dödshuset!



Och det stannar inte med sinnets dunkla insikt om rikedomsplaneten i 8e.  Gudmund Toijer är född det fruktade året 1956 som fick kinesiska kvinnor sägs ha gjort abort hellre än föda ett barn av "eld-apans" oregerliga karaktär. I Sverige har alltid haft idrott för att kanalisera människors energi, men Sverige hade en tid sin trio Linda Haglund, Björn Borg och Ingmar Stenmark som gjorde ett avtryck i världen, och födda 1956.

Men kinesernas synsätt är alltför övergripande, det finns ljusare och mörkare regioner inom detta år och LAS-utredarens födelse uppvisar det mest ignoranta mörker som tänkbart är: det stora korset i Tamas guna (Mörkrets kvalitet). Bloggen har pekat ut detta tidigare i horoskop för de mest grumliga och vilseledda av våra politiker - de dyker upp i alla partifärger och döljer sin obegåvning bakom den märkligt trygghetsingivande aura som total okunskap skapar. Tänk "finansminister" Anders Borg eller extremfeministen Mona Sahlin eller för den del Fredrik Reinfeldt som faktiskt hade ytterligt höga förtroendesiffror i början av sitt vanstyre.

Att horoskopet är ett juristämne ser man redan med den begränsade berättelse en månascendent (i brist på känd födelsetid) ger. Månen i Stenbocken är det mest legalistiska och fursteslickande sinnelag som tänkas kan, och där månens disponent ibland snyggar till den här generella bilden, förvärrar Saturnus historien i just detta fall. Den är obalanserad på ett sätt man inte väntar sig hos en jurist (förutom i det korrupta Sverige så klart, där många lagar tycks gynna de rika och privilegierade). Saturnus står i avundsjuka och negativa Skorpion tillsammans med demonen Rahu som skapar en enorm förstärkning - den ambition och äregirighet som räcker för att ta en makt- och rikedomsdyrkande - och mycket svag själ - till de områden där den kan visa Överheten sin tacksamhet genom fulvinklade rapporter om LAS. 

Fy farao för att vara ung arbetspliktig svensk idag, när teknikfascisterna har tagit kontroll över precis allt, inklusive stupida folkvalda som likt Löfven "tror" på "innovationen" - till skillnad från gamla tiders gudstro. Gårdagens typ av tro var en betydligt bättre väg för att öppna upp det dagens Sverige tappat bort: intelligens som samkör med samvete.

Samvete = samfällt vetande, en intellektets förmåga att intuitivt varsebli grundprinciper. Grekerna kallade denna intellektuella akt "noesis" - av Nous, det gudomliga Intellektet. Det är fullt möjligt för en människa att utveckla en kunskap som ligger skyhögt över vad de blinda folkvalda sysslar med! Men var finns dessa tänkare i Sverige. Jag tror skribenten Anders Lindberg är på god väg att öppna upp inför det gudomliga samvetet, så typiskt gudlös "vänster" han än är. Jämfört med tio år gamla texter i AB och äldre analyser av hans horoskop på denna blogg, blir han allt skarpare för vart år! 

Skönt att någon rör sig "uppåt" i ett land som fastnat i ett psykotiskt plattmarksperspektiv som nu börjar polarisera sig riktigt allvarligt i den rika stadsdelen och den fattiga - en process som uppenbarligen juristen helt och hållet bejakar med ett stört psyke som dyrkar rikedomsplaneten Jupiter i 8e "dödsskuggans dal". Ja, där är en ledtråd: hans försök att krossa de arbetande människornas rättigheter är en följd av att den Rike mannan numera känner dödsfruktan och inget annat medel har att stjäla tillbaka från dem som gör själva jobbet. Naturligtvis följer den Onde Svenska Arbetsgivaren bara den internationella trenden mot ökad datorisering och behov att skaffa undan kostsamma anställda. 

Men Sverige är så intellektuellt efter övriga världen att den stora Nyordningen måste komma på bred front. Sen följer Sverige som sista land (och mycket motvilligt) med in i den postkapitalistiska Vattumannens tidsålder. Paradoxen var att Sverigehoroskopet från 1974 faktiskt domineras av (ett problemfyllt) Vattumannens tecken. Men all vår gamla goodwill i världen som ett jämliksförespråkande land var mest humbug. Det har alltid varit Kapitalet som manövrerat denna desinformation om det rättskaffens landet. 

Falskskyltningen börjar blir fullt synlig med förslaget till skrotning av gamla regler om anställningstrygghet... Den Onde Rike Mannen räknar här kallt med att de redan lyckats förstöra och hjärntvätta den unga generation så att de inte förstår den kommande kuppen och förändringen av deras existensvillkor. Unga som redan lever i total otrygghet, hårt kramande sin nalle eller smartphone varifrån påhuggen och jobben annonseras ut som från någon nazistisk megafonanläggning under Olympiska Hungerspelen 1936.



Inga kommentarer: