Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 maj 2020

Kapitlet som föll bort - herren över gamla tiders pest och farsot

Wolfgang Hansson i Aftonbladet funderar hårt kring coronapandemins effekter på vårt f.d. kungarike (sedan länge kapat av de besuttna och alla de it-teknokrater som hänger dem i kjolarna för själva häva sig upp till den komfortabla kasten):
"[D]et är först när [pandemin] är över som vi kommer att ha en tydligare helhetsbild av vilka strategier som fungerade bäst. ... Tyvärr måste man efter några månader konstatera att den svenska strategin inte framstår som särskilt lyckosam. ... Sverige har tre gånger så många döda som resten av Norden sammanlagt. Varför? är den givna frågan som inställer sig."
Jag tittar inte gärna på gamla egna texter eftersom såväl tanke- som språkliga missar stör självbilden i nuet. Men med Corona kändes det angeläget att se hur stycket om krigs-, pest- och allmänna olycksplaneten MARS var formulerat i boken "Folksjäl". Det är Mars som "äger" Sverige under det tidiga skedet av 2020.

Rahu, storcykeln 2002-10-05-2020-10-05
Subcykeln Mars, 2019-09-17-2020-10-05

Men genom ett hiskligt överseende saknas detta parti. Texten hoppar över Mars period för att istället gå direkt på "de spruckna välfärdsbubblorna" (fr.o.m. s.361 i pappersversionen), en smärtsam tid med start hösten 2020 och femton år framåt i tiden. Det är en tid ägd av en "verksamt ond" rik överhet - nationalhoroskopets tvivelaktiga mix av en ond Jupiter och Solen. Vilka grupper detta omen symboliserar gestaltades nyligen av SKF och Volvo Cars som båda efter ramaskrin tog tillbaka sina önskemål om krisstöd från Pappa Staten samtidigt som de ämnade strö aktieutdelningar över sina egna.

Sånt här folk om inte klassen som helhet kommer att utraderas i Sverige under den odugliga välfärds- och rikedomsplaneten Jupiters långa cykel fr.o.m. hösten 2020. Men fler och fler har börjat inse (även utan astrologins knivskärpa) att den här krisen kanske kommit för att stanna... Att även välfärdsstaten (en mer positiv läsning av Jupiter) står inför ett sammanbrott ger sig självt. Det kanske löper parallellt med detta sönderfall vi återsocialiseras så att den påföljande svenska cykeln under frugalitetens Saturnus (fr.o.m. 2036) blir än mer begriplig.

Apropå uraktlåtenheten vill jag minnas att tid och ekonomi började bli knapp för det garanterat förlustbringande bokprojektet Folksjäl. Kanske lapsusen berodde på stress att snart bli klar (texten hade tjänat på en fjärde korrekturläsning). Kanske var utelämnandet ren bortträngning av den framtid människans högre Jag alltid är medveten om, som hos en bråkdel av befolkningen yttrar sig som synskhet? 

Sak samma, Mars subcykel aktiverar den usla Mars som ingår i det svenska nationalhoroskop och som slitit isär befolkningen i en ung egoistisk hälft som tycker historia och allt gammalt är urtråkigt och som förklarar varför svenskar framstår som lika obildade och idiotiska som deras förfäder vikingarna. Ett nationaldrag av primitiv framåtanda som förvisso givit en fyr, en propeller och exportvaror som kanoner och ABBA är belåtet spegla sig i, men där svenskens verkliga prestationsnivå börja bli allt tydligare.

"Allt över fyrtio är knappt anställbart" är den arbetsgivarattityd som får representera Sveriges cyniska hantering av de äldre. Landets krankhet lyser igenom vilket område man än vänder blicken mot, och en mer tacksam marknad för slit & släng-produkter (det mesta onödigt) går knappt att föreställa sig. Svenskarna är som glufsande dödsmaskiner på två ben. Tills coronan kom.


***


Svaret på Wolfgang Hanssons fråga "Varför" dör svenskarna som flugor under pandemin lär inte tillfredsställa en svensk skeptiker. Men det är graverande att landet genomgår en fas i medfödda "Mars-i-8e-korruptions-och-dödshuset" samtidigt som coronaviruset börjar härja. Det är "därför" det ser ut som det gör, svenskarnas sjukliga aversion att röra vid det gamla eller vid ämnet döden, hemsöker dem nu för att de ska bli mer medvetna om vilket krumt och ensidigt folk de blivit till följd av en lång och ytterst osund sekularisering där "arbete och konsumtion" varit det enda Etablissemanget piskat i folket. 

Trots socialdemokrati och löneslavarnas bildningsförbund under så många år har vi inte lyckats växa upp från de tragiska figurer vi var i det gamla Lortsverige, en nivå Peter Stormare gjort en del parodier på, både flyktigt som råbuse i en gammal Seinfeldepisod och senare, i Hollywoodproduktioner. Denna typ beskrivs förträffligt av den omedvetna och attitydstyrda Mars-i-penga-Oxen i 8e korruptionshuset, basen för folkmentaliteten som i sig tecknas av månen i den egocentriska och av Mars ägda Väduren.

"Jag och mina pengar" - där är den astrologiska nyckeln till att landet går i baklås jämnt och ständigt och att livsviktiga krislager dumpas av de folkets lägsta kryp - de som ambitiöst börjat som politiker i hopp om att hoppa över till den privata sektorn där pengar och kvalitetstid hägrar. De är inte ett dugg bättre än den gamla nidbilden av hur prästyrken var den underprivilegierades enda möjlighet att ståndscirkulera och komma upp sig här i världen (den feta prosten)...

***

PS. En värdig men mördande tråkig och tidskrävande uppgift vore att studera horoskopen för världens alla länder och se vilka som genomgår lika usla planetära subcykler som den Sverige genomlider. Det kan tilläggas att hinduerna också ser 8e sektorn, den orsakar korruption och ytterst död,som en fingervisning om gammal dålig karma från varelsens eget förflutna, i detta fall en föregående iteration av Sverige. 

Med tanke på hur sverigedemokrater och borgare söker vrida klockan tillbaka till klassamhällets dagar och legitimera vårt utnyttjande av slavar (företrädesvis invandrare) för tråkiga sysslor som städ och omkakling av badrummet, kanske ett återbesök till 1809-års Sverigehoroskop skulle ge insikter.

Inga kommentarer: