Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 maj 2020

Människans stundande tidsålder



Den nyss uppvaknade bloggen brottas lite ytterligare med frågan om vår tid verkligen är början på Vattumannens eller Vattenbärarens tidsålder. En del av följande var ett artikelutkast etablerade medier med sedvanlig politisk korrekthet vägrar besudla sig med. Läsare av de närmast föregående inläggen får därför utstå en smula repetition...

***** 

The Guardian publicerade nyligen en analys av Naomi Klein om it-branschens perversion av makthavare i USA. Texten är längre än någon svensk tycker han/hon ska behöva exponeras för.
 

https://www.theguardian.com/news/2020/may/13/naomi-klein-how-big-tech-plans-to-profit-from-coronavirus-pandemic

Men naturligtvis har hon rätt. It-industrin betjänar de rikas intressen och det som just nu skissas hos Google och Microsoft baserat på Amazons förebild blir till helvetet på jorden för det folkflertal som tvingas in i allt mer korkade eller elementära arbetsuppgifter under de närmaste 10-20 åren. Det sätt som it-branschen lobbar in mer teknik i alla möjliga och omöjliga sammanhang är ren kriminalitet i varje stat som inte kastat all heder på historiens sophög.


Mänsklighetens verkliga rörelse i Tiden är dock större och mer hoppfull än det generationslånga perspektiv Klein anlagt. Med början i coronakrisen tycks de kommande åren vara den skakiga övergången från den monetära besten till staty som står på Wall Street till den genuina mänsklighetens födelse, den kulmination i den antika schematik som populärunderhållningen mjölkat i namnet av Vattumannens tidsålder, en bisarr svensk översättning av symbolen: det är en Bärare av vatten och som dessutom häller ut vattnet. Detta är den intellektuella människan som separerar från det biologiska liv som förknippas med vatten.


Vad synes av en googling har inte en enda astrolog i världen noterat att Världshoroskopet 2020 enligt hinduisk tradition rymmer en förrädisk attack från krigs- och pestplaneten Mars i det toxiska vattnets tecken Skorpionen som faller i ryggen på folkmassans Månen i Vattenbärarens tecken. Detta knivhugg i ryggen från en mordisk natur (vatten) inträffar samtidigt som en särdeles ansamling av planeter inträffar i den universella utspridningens tecken Skytten. 


Inte minst delar Liemannen (Saturnus) plats med sin svurna fiende Livet (Solen) utan ä intar också årshoroskopets mest framskjutna position. Hinduisk tradition kallar den planet som nått längst inom sitt värdtecken för atma karaka, själens signifikator eller vad varelsen, ”världen” – i andanom strävar efter. Sammantaget ger dessa omina bilden av en fientlighet mot livet och ett år där världens länder kommer att avslöja sin syn på ålderdom och död, apropå avskyn från Polen mot Sveriges ”socialdarwinistiska” sätt att låta gamla dö av!
Inklusive 2020 har en så här destruktiv himmel bara format sig tre gånger under 2100 år (år 1-2100).

 
Den astrologiskt bevandrade vet naturligtvis att Saturnus – som äter sina barn – sedan urminnes tid på den sociala nivån representerats av Arbetsgivaren. Det blir som vanligt ”jordens salt ” som får betala med sina liv medan det så kallade Etablissemanget söker konsolidera vad som finns kvar av sina intressen alltmedan Tiden söker föda den nya människans välde på Jorden.

Prominenta omen kan aktiveras senare i det att ”Världssjälen” genomgår inre rörelser. Platonismen lärde att själen är självrörd och inte som västerländsk materialism påstår, determinerad av yttre orsaker. Vi ser Världssjälen genom att de exoteriska planeterna intar skilda positioner och vid matematiskt förutsägbara tillfällen triggas den tunna skiva TID som lösgjorts ur ett kontinuum (tidsflödet) och tjänar som Världshoroskop. Visst utsäde faller kanske på kal mark – årets fortsättning innehöll ingen aktivering av vissa ”ingångsvärden”.

Det tog 2020 inte länge förrän planeterna hittade ett första dominant läge från vilket att referera tillbaka till vad som ligger som en potential i kartan för den 1 januari (av konvention ställd för Greenwich). Fjärde veckan i februari muterade viruset och fick ”handtag” för att bättre gripa tag i människornas lungor. Upptäckten anknyter närmast övertydligt till en samtidig nymåne i Vattenbäraren (där den nya månen påminner om årets bud om attacken från Mars just mot månen, den senare en markör med tydligt biologiska denoteringar). Nymånen är i sig ominös och står för projektstarter, för sjösättningen av något nytt.


Innan forskarna hunnit tidsbestämma och lokalisera denna mutation till norra Italien har emellertid WHO deklarerat COVID-19 för en världsomfattande pandemi. Videosändningen från högkvarteret i Genève sker den 11/3 17.10, just som solen (livskraften) ödesmättat intar sitt svagaste ”världsliga” läge i solnedgången, alltjämt under passage genom Vattenbäraren.


Vattenbärarens härskare och solens disponent vid denna tid, är Saturnus, den livsbejakande solens fiende i kraft av att bl.a. representera Döden. Saturnus i pandemideklarationens karta är förrädiskt placerad just under västra horisonten, astrologiskt ”fiendens” och ”ohälsans” sektor – ett riktigt skitområde som normalt identifierats med slaveri och i modern tid med löneslaveri.


Detta ser tvivelsutan ut som året då Vattenbärarens tidsålder startade genom att först börja hacka mot den Gamla Ordningens ekonomiska fundament. Saturnus indikerar som Lieman att den nya sanna människan kommer födas genom de insikter som ostoppbar död innebär. (Vattenbäraren är ett av zodiakens globala eller universella tecken och WHO:s pandemideklaration ser inte ut som annat än massdöd från en dunkel fiende som hukar under västra horisonten.) 

De som klarar sig genom det här kommer att inse behovet av en annan ekonomisk ordning än kapitalismen, även om Naomi Kleins förfärande analys av vad som tilldrar sig i maktens korridorer i USA bådar för en ännu skumpigare övergång till människovärdets återupptäckt. Eftersom svenskarna inte mer än tanklöst apar efter vad som sker i New York, lär repression av mänskligheten nå oanade höjder innan det gamla systemet helt faller tillbaka av kataklysmiska orsaker man knappt kan spekulera om på detta tidiga stadium av den nya eonen. Just nu söker världen bara "starta upp ekonomin" igen, helt tondöv för att tiden är slut för det gamla. Ännu en tid ska vi tvingas åse hur ”IT”- mot betalning – kränger funktioner som ska skydda oss från den plötsligt så hotfulla och virusbemängda Naturen.


Efter Corona som sista varningen kommer naturen att ta till storsläggan mot en art vars parasitiska tendenser ingen av oss riktigt vill medge. Det är därför det är både ljus och mörker i sikte, de med skuldtyngda sinnen ser nu Domedagen eller Harmageddon torna upp sig, de med en bättre horisont ser en rent paradisisk morgondag bortom Liemannens uppgörelsen med en förryckt mänsklighet.
Det är rätt typiskt att antikens högintelligenta systemskapare ritade in motsättningen mellan att vara människa och en som låtsas existera via ägande i zodiaken. Vattenbäraren och Oxen står i en rät vinkel (representativ för störningar) i zodiaken. 


Ingen i Väst har ens uppfattat denna djupa oförenlighet mellan ”att ha eller att vara” förutom psykologen Erich Fromm, vilket visar att Väst agerat ut den Mörka sidan genom sin del av historien, den sträcka som nu avslutas genom att vi stänger dörren till den djupt konflikterade Fiskarnas (Babylon: ”Svansarnas”) tidsålder med dess många olösliga diktotomier eller polära motsättningar. Trots blindheten för zodiakens gåtfulla design är den nittiogradiga kvadraturen en känd konfliktindikation sedan 2000 år i astrologin:




Till det av den ursprungliga astrologin som lätt tilltufsat överlevt i Väst hör att klassa 11e sektorn, antikt ”den goda daimonen” som människans ideal och sociologiskt som ”klubbar eller intresseorganisationer”. Denna uppdatering av sektorns traditionella signifikation fungerar bra. Corona har givit mänskligheten en ny impuls att förstå sin roll som ett socialt djur för vilket socialism eller gemensamt styre passar bäst. En global mänsklighet av helt andra mått än lite sjyst handel med Tredje världen kommer att ta form, en global mänsklighet föds, som inte tolkar globalism som privat nöjesresande med flyg hittan-dittan. Den nya mänskligheten skiljer sig per princip rejält från penning- och prylkramandet i horoskopets andra sektor.

*****

Naturligtvis har krigs- och olycksplaneten Mars attackerat månen i Vattenbäraren flera gånger tidigare i Världshoroskopen för år 1 till 2100, närmare bestämt  vid 21 av 2100 år. Att de tre kända tidigare pandemierna inte sammanfallit med någon av dessa tidpunkter förklaras åtminstone två av att det ännu var alltför tidigt att börja diskutera starten på Vattumannens tidsålder, oavsett vilka teorier man har om omfånget på ”de platonska månaderna” (vårdagjämningens baklänges rörelse genom samtliga 12 tecknen). 

Det tillhör vår tid att hyperdefiniera allt tills vi inte längre förmåga uppfatta några större sammanhang alls - coronavirset innefattas definitivt under den antika feber- och pestbringaren Mars. De tidigare år som räknas som början på en ny pest hade förvisso sina egna och avsevärda problem, men viktigast här är att enbart studiet av Mars attack mot månen knappt är halva ominat eftersom båda de ”naturliga” illgörarna Mars och Saturnus 2020 angriper var och en ett av de stora himlaljusen, solen och månen ! Och sedan finns den gåtfulla hinduiska doktrinen om själens åtrå, atma karaka!

Range of search: 1.01.0001 - 1.01.2100 in steps of: 24h 0m
Search pattern: Date[1.1] & sa.0.so & ma.sco & mo.aqu


1.01.1343  0:00 (GMT)
1.01.1990  0:00 (GMT)
1.01.2020  0:00 (GMT)
 

Varför hemsöktes då inte mänskligheten redan 1990 när nyårsominat 2020 tog form? Inget anmärkningsvärt finns i en omfångsrik rapport från Centret för forskning om katastrofers epidemiologi. 

https://www.unisdr.org/files/1078_publication2004emdat.pdf 

Men 1990 var inte likadant: atma karaka detta år var inte Liemannen/Saturnus utan norra månnoden (ambition) i kombination med väna och utslätande Venus! Världssjälens ”åtrå” var en helt annan än 2020 när Saturnus (härskare över Vattenbäraren), sätter tonen. 1990 utmärktes faktiskt av fredliga ansatser i världen, inte minst den oerhört betydelsefulla återföreningen av Öst- och Västtyskland Detta är helt i linje med Rahu+Venus.

Men vad om år 1343? Att den unikt fula komplexhärvan faller fyra år innan Digerdöden anses ha startat är naturligtvis häpnadsväckande nära för en skeptiker, givet denna unika slakt av mänskligheten, men kastar samtidigt ett frågetecken kring astrologins nuvarande precision och metoder. Å andra sidan var 1343 ett av mänsklighetens värsta lågvattenmärken när Kyrkan definierade förlåtelse för synder som såldes i de så kallade avlatsbreven!


Extrem krämarmentalitet kanske går hand i hand med Harmageddon-liknande omen? Passande nog drabbade en jordbävning och tsunami Amalfi vid den italienska västkusten i slutet av 1343, ett sjudande plats för slavhandel vid tiden. Naomi Klein har ännu en gång slagit huvudet på spiken som pekar på vad tech-jättarna i USA just nu söker för slags maktövertagande. IT är inte mänsklighetens frälsning utan bara ett nytt slags bojor för att äga och kontrollera massorna.



PS. Varje sammansatt omen blir av nödvändighet så komplext att man får söka långt bakåt för att hitta samma figur. Det är bara matematik, en fråga om planetbanornas olika rörelser genom zodiaken. Men astrologin är mer än matematik, det är ett studium av vad universum – via numeriska och andra typer av indikationer – berättar. 


Talang för siffror inte mindre än förmågan att knyta ihop tal och se ett mönster sker i människans medvetande och inte ”där uppe” – så säger skeptikern och materialisten. Mot detta svarar den antika platonisten: världsalltets intellligens finns nedlagd i envar av oss, dock inte lika mycket på varje plats och tid. (En människa är en plats.) Det är dessa variationer i förstånd astrologin menar sig uttyda. 

Naturvetenskapens framgångar beror enbart på att dess företrädare gjort verkligheten så liten, så liten! Bara genom att skapa mikrovärldar blir verkligheten hanterbar och svarar på vetenskaparens frågor "under kontrollerade laboratorieförhållanden". Vidgar man åter perspektivet till de gamla platonisternas nivå, inser vi omgående att människan fortfarande inte förstår värst mycket om sin existens, vad hon är.

Inga kommentarer: