Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 maj 2020

George Floyd-mordet - start på nästa inbördeskrig i USA?


Polis i färd med att kväva en medborgare


USA, skapat av Europas nödlidande "patrask" har en så blodig och trubbig natur att bloggen för många år sen upprepade en tanke om ett kommande inbördeskrig där, när kapitalismen gjort livet tillräckligt omöjligt för medborgarna. Kanske är det filmade mordet på den färgade George Floyd början på något ohejdbart? Magnus Sundholm i AB är fundersam.

I ett inlägg 2017 tyckte jag mig se att Sverige och USA samkör nära i sina planetära ödescykler, så vad passar bättre än att titta på den subcykel USA för närvarande genomlever, särskilt som en närmare blick på hur den svenska subcykelns dödsmotiv tycks löpa parallellt med milstolpar så här långt under coronakrisen.

Det gratis astrologiprogrammet Jagannatha Hora utför de tröstlöst jobbiga beräkningarna på bråkdelen av en sekund och spottar ur sig den proportionerligt förminskade subcykel som kommer ur den övergripande storcykeln Rahu - girigheten och övermodets demon som 2016-2034 kommer att förinta amerikanerna om de fortsätter som hittills.


Vimshottari Dasha:

 Rahu Mahadasha: 2016-09-25 - 2034-09-25

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2016-09-25  -  2019-06-05
  Jup:  2019-06-05  -  2021-10-31
  Sat:  2021-10-31  -  2024-09-06
  Mer:  2024-09-06  -  2027-03-23
  Ket:  2027-03-23  -  2028-04-10
  Ven:  2028-04-10  -  2031-04-10
  Sun:  2031-04-10  -  2032-03-04
  Moo:  2032-03-04  -  2033-09-07
  Mar:  2033-09-07  -  2034-09-25


Är 2033-34 under cykelherren och krigshetsaren Mars en tid då USA känner sig nödgat att starta det Tredje världskriget för att inte förlora allt till andra stormakter? Låt oss inte gå händelserna i förväg! (Framför allt måste man jämföra USA:s omen för det året med hur Mars fungerar i nationalhoroskopet och hur tendenserna ser ut i andra stormakters kartor/cykler.)


Rådande subcykel för USA är tillväxt- och lyckoplaneten Jupiter, från sommaren 2019 och till hösten 2021. Är då Jupiter samma onda klippare och lycksökare som Sverigehoroskopets Jupiter, eller något bättre? 

USA som enorm stormakt måste rimligen ha en mycket kraftfull influens från utbredningens Jupiter, se bara dess framgångsrika propaganda genom populärkultur som framför allt förvänt huvudet på svenskarna och andra folk som också har en dålig Jupiter i sina nationalhoroskop. Oerfaren nyrikedom och neoliberalism bör båda kunna placeras under en pervers Jupiter - för minns vad planeten står för i sitt väl fungerande tillstånd: filosofi och religion och mer stillsamma landvinningar på intellektuell nivå. Alls inga motbjudande människor typ den svensk som fastighetshandlade i New York i någon medioker dokusåpa på tv.

(Sveriges variant på "tillväxtekonomi" är nog bland de värsta som kan ses på Jorden just nu: hycklande och smygexporterande dödsbringande ting till de skurkstater där hyckleriet består i anlitandet av bulvaner och håglösa skrivningar av politikerna som låter den oheliga men lönsamma vapenhandeln fortgå.)

Jupiter i USA:s nationalhoroskop (enligt den tid som bevarats av den brittiska läkaren och astrologen Ebenezer Sibly) är kraftfull genom kombination med båda USA:s yttre profil/ascendenthärskare Mars som med den solära "drivkraften". Men USA:s Jupiter är inte särskilt god. Nyrika amerikaners vräkiga brist på stil och deras omedelbara förälskelse i Storbritanniens marknadsliberalism visar att landet är lika illa ut som Sverige, bara att det stora landet kommer att falla från så mycket större höjd!





För en Skorpionpersonlighet (skjut först i ren överlevnadsinstinkt, och tänk efter senare) är Jupiter en vän och en välgörare med ascendenthärskaren Mars. Detta är också i linje med ascendentens element Vatten som också är elementet för Jupiters negativa härskarläge i Fiskarna. (Jag tror jag nämnt att det är "Vatten-Jupiter" som bäst beskriver Zeus som sexmissbrukande barnalstrare - planeten eller rättare guden gör varenda gudinna eller kvinna han möter på smällen!)

Jupiter står dock illa i 8e huset för korruptibilitet (en rikedomspotential med överhängande risk att korrumperas och uttrycka den Mörka sidan). Det onda 8e huset rymmer dessutom pengarnas och medlande Venus som är en illgörare för en abrupt och impulsiv Marsascendent. Amerikaner är inte mycket för utdragna förhandlingar eller förspel (Venus)!

I onda (i bemärkelsen omedvetna och därför problemalstrande) 8e ligger också landets innersta själ, Solen, och ascendenthärskaren Mars. Den senare är förstås en verksam välgörare för USA - dess onda natur till trots. Det betyder att USA är ytterligt framgångsrikt med sina gangstermetoder och sin råbarkade John Wayne-fantasi. (Västernhjälten Wayne kanske ska bytas mot Tom Cruises actionfigurer i vår tid - Cruises rollfigurer är som USA moraliskt tvivelaktig i sättet att lösa de kniper de hamnar i.)

Framför allt finns det frågetecken för USA:s Vattenascendent och det faktum att så mycket pågår i det mörklagda dödshuset men på den mentala eller intellektuella Luftnivån. Man kunde ägna spaltkilometer åt att reda ut varför USA är så extremt dödsfixerat att det börjar med att döda eller decimera urbefolkningen men för att göra detta hanterbart: USA:s pågående subcykeln i Jupiters tecken stinker av död och korruption i lika hög grad som Sveriges just nu. 

Visserligen är inte USA med i översta toppen för antal döda per miljon invånare, men 8e dödshuset MÅSTE inte uttrycka sig som pandemismitta i vart fall. Här ser det amerikanska hatet mot sina färgade minoriteter ut att vara den akilleshäl som brast under nationens perversa chanstagar-Jupiter som bär med sig så många andra problematiska faktorer - alla i det psykologiskt omedvetna åttonde huset. Och det en nation sopat under mattan är också vad den ständigt upprepar. Det bästa vore att USA förintar sig själv i inbördeskrig, för den här kartan är kroniskt "sjuk"...

Vad beträffar möjligheten att det senaste rasistmordet är droppen som får bägaren att rinna över... Jo då, Jupiter får saker att svämma över alla bräddar och protesterna i USA när pågått snart en vecka när detta skrivs. Subcykeln pågår ända in i oktober 2021 och det finns säkert mer var i den här bölden som kan rinna ut. Men rent krig sorterar under Mars och den subcykeln ligger alltså längre fram.


Inga kommentarer: