Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 juni 2020

Ingen psykoanalys kan räta ut USA

Det är inte ofta den här bloggen säger förklenande saker om religionen, men USA är ett specialfall. Européernas stora framtidsland kom nämligen att befolkas av skrupulösa entreprenörer (lyck- och rikedomssökande adel) och fattiga kristna, kort sagt en ny utpost av det svårt hierarkiska eller "patriarkala" Europa.

I äldre världsbilder fanns alltid en skapelseordning som med lätthet blev till en hackordning: människan förnämare kreatur än djuren, och vita förmer än de slavar företagsamma européer kom på att man kunde röva bort från Afrika och sälja till USA:s plantageägare.

Allt detta ryms faktiskt i USA:s nationalhoroskop som här ägnas ytterligare ett inlägg, men just i termer av hur "smältdegeln" eller rasblandningen från början gjort USA till Den Store Satan. Bloggen har som den värsta islamist använt tillmälet under många år, men förklaringen ligger naturligtvis helt och hållet i landets eget beteende. USA meriterar tillmälet. Det typiska för Satan är dess falskhet och beredskap att kasta klandret på andra - kommunister, araber, svarta... Någon gång nämnde jag att djävulens härkomst diabolos går tillbaka på grekiskans diaballein - "att kasta tvärsöver". Varifrån kommer "dirty campaigning" - att kasta smuts på den politiska motståndare? Från USA. Diaballein.

Landets födelsehoroskop antyder något diaboliskt som till följd av de svenska fattighjon som lämnade landet även i vår tid fortsatt utöva en lockelse på det kriminellt obildade svenska folket. Ända tills nu, år 1 av den humanistiska Vattenbärarens tidsålder, om bloggaren korrekt bedömt corona som skiljelinjen - Time's up, folks! Matchen är över och nu väntar blod och tandagnisslan innan födelsen av ny världsordning som inte bygger på kapitalism och som innefattar alla de folk och länder som blivit sentida slavar för den vita djävulens oförmåga att tänka stort och tänka rätt.

Frida Stranne listar i Expressen en häpnadsväckande rad exempel på USA:s alla förseelser mot landets minsta (de färgade). Här ska vi försöka att i horoskopet identifiera det rasistiska förtryckets rötter. Men märk väl - zodiaken innehåller inget enstaka tecken som heter Rasisten, det är som vanligt en klurig kombination som resulterar i något värre än tecken tagna separat.





De grå pilarna visar hur tecknens härskare från fjärran mark blickar bort mot sina hemtrakter. Folket (Månen) som härbärgerar all denna perverterade kristna tro på den vita mannens överlägsenhet och rätt att ta sig tjänstefolk och slavar (och som till denna dag genljuder i RUT- och ROT-Sverige) blickar mot religionens 9e hus - där småaktiga Krabban regerar. Här är om något ett amerikanskt folk som hämtar näring ur en bigott form av religiositet.

Som beskrivet förr på bloggen är dock det amerikanska folket styrt av "den goda daimonen" eller 11e huset för ideal eller ens bästa föresatser. Saturnus hårda slit i tjänaren eller slaven Jungfrun kan beskrivas som "sin egen lyckas smed (via hårt slit), dvs. "den amerikanska drömmen". Men detta är i lika hög grad en kombination som beskriver hur de fattiga massorna från Europa tog med sig en kollektiv psykisk skada: att ha Slavdrivaren (Saturnus, Överheten) in på näsan. Saturnus inom tjänarens zon betyder att underklassen bara har allt för lätt att börja bete sig som en ond Överherre, så fort tillfälle ges!

Det som destabiliserar detta labila folk är emellertid dess entreprenöriella ledarskikt: Solen eller ledarskapet nära pengarnas Venus och de ofantliga rikedomarnas Jupiter fyras upp av energiska Mars i handelsmannen och resenären Tvillingarna, men gör så från det onda 8e huset. Och eftersom denna korruptionsbenägna sektor ägs av Tvillinghärskaren Merkurius (informatören eller handelsmannen) uppstår en osmidig koppling till det angränsande religionshuset, där Merkurius står med hybrisplaneten Rahu (norra månnoden). Denna emotionellt uppblåsta position i Vatten-tecknet Krabban är inte en stabil bas för Tvillingarnas normalt rena intellekt. Krabban som bigott revirtänkande märks tydligt i att USA som tränade papegojor lärt sig begråta sig själv: "hela världen hatar oss" - detta är Krabban i dess lägsta och mest orealistiska! Samma störning mellan sentimentalitet och känslor (Vatten) och ren logik (Luft) går igen även mellan Månen position i Luft och uttrycksskillnaden där och dess naturliga plats i Krabban.

I 9e religionshuset syns därför USA:s religiöst snäva uttryck - den vite mannens kristendomen rankas högst (men inte evolutionärt för USA:s kristna småfolk motsätter sig Darwins evolutionslära och föredrar en av Gud given fast ordning.) Hur denna ordning blir till rasism är i sig inte så svårt att förstå utifrån det sagda om Saturnus i tjänaren/Jungfrun, Solen (ett lands intelligens) i en korrupt sektor. Faktum är att USA-horoskopets viktiga delar Sol och Måne ingår i större komplex som fungerar så vanvettigt illa ihop att det är något av ett mysterium hur detta land kunnat växa sig till att bli Den Store Satan med sådan makt eller direkt inflytande över världens andra länder!

Men 8e huset där den solära motorn befinner sig är också den onda karmans hus, enligt hinduismen. En jämförelse med det 5e huset (Lejonkungens hus) för den goda karman visar att USA föddes ur extrem orättvisa och ojämlikhet - med en börda som de nu "generöst" fördelar på varje minoritetsfolk (utom judarna som lyckats förbluffande väl) som "fattiga och trötta" söker sig till drömmarnas land. 

Kort sagt, rötterna till USA:s rasism och förtryck av sina egna är en maximal korruption av den kristendom som fördes över med utvandrarna från Europa. Valda delar av budskapet "glömdes bort", den judiske Jesus hade t.ex. rekommenderat de som förgripit sig mot de små och svaga att kasta sig i havet med en kvarnsten hängande runt halsen. Räkenskapens Dag kommer att bli förfärlig för detta land där några få har mer pengar än de klarar att spendera och majoriteten sliter hund. 

Och där är vi nu. Frida Stranne har en from förhoppning att USA:s vita inte bara marscherar med de färgade i protest mot polisvåldet, utan också solidariskt är redo att dela med sig i formen av sänkt levnadsstandard om USA rättar till sina djupa systemfel.

Men en sådan ombyggnad är i princip ett helt annat land och ett helt annorlunda nationalhoroskop. Intill det händer så gäller alltjämt nuvarande nationalhoroskops långsiktiga trend: landet kommer att död på sig själv till följd av dess sinnessjuka försök att bevisa att de inte längre är ynkliga européer. Ingen psykoanalys kan lösa upp de irrationella strömningar som uppstår i glappet mellan Vatten och Luft eftersom elementen inte "fattar" varande utan agerar utifrån helt olika bevekelsegrunder. 

Som bloggen kommenterade någon gång om dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt: han rationaliserade sina egna småaktiga attityder. ("Vatten blir till Luft-argumentation") Det var regeringen Reinfeldt som införde obetalt slavarbete ("Fas 3") och nuvarande regering följer också den svenska arbetslinjen - sysselsätta folket bara för sysselsättandets skull. Så gör Makten alltid och i alla länder: binder undersåtarna i plikter, "var man på sin plats". 

Detta anses nödvändighet eftersom "folk behöver struktur" men Överheten ger inte folk någon struktur värd att tro på. Även "sysselsättningsstrategin" är ett eko av den åldriga och perverterade kristna läran, så fulländad av schweizaren Calvin: "Gud visar sin nåd genom den som tjänar massor av pengar!" (Rötterna till de amerikanska "framgångsteologin".) 

De mer framsynta kristna teologerna har faktiskt insett att en nobel religion i vanställd form ligger bakom den onda kapitalismens födelse. Den som går åter till Nya Testamentet hittar snart dolda tecken på att de första kristna judarna delade på allt de hade - de var i princip kommunister! Vilket avstånd från originalet till det som ses i dagens "kristna" länder.

USA kommer till sin dödsdag att kunna studeras i sina dubbelspel och sin falskhet. Landets superrika kommer hellre att flytta till Mars än dela med sig till landets färgade småfolk. Men tekniken kommer inte att hinna så långt (de rika oljearaberna jobbar på preliminära Mars-raketer redan nu (oligarker minglar över nationsgränserna). Men Ondskans rikedomar lär skingras med vinden under när hela landet kollapsar i ett rörigt inbördeskrig (det har troligen redan startat). Kina tar över stafettpinnen som världsledare utan att behöva lyfta ett finger.


Se även USA:s rasism och planetär cykler.

Inga kommentarer: