Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juni 2020

Tillbakablick: Sverige och solförmörkelsen i december 2019



Solförmörkelse på väg den 26 dec 2019 i Taiwan


Bloggen var nedlagd i december 2019 då vissa delar av världen kunde se en solförmörkelse, men det är tveksamt om bloggaren hade kunnat utfärda mer av en varning än övriga astrologer i världen som pladdrade på med sedvanligt feelgood-prat om "nystart", "nya möjiligheter", och liknande.

Men sanningen är att Sideriska siktet redan beskrivit Sverigehoroskopets ofördelaktiga sidor så många gånger och i sådan detalj, att det är en rätt smal sak att söka upp den ovanligt mäktiga förmörkelsens alla inblandade parter och se vad i Sverigehoroskopet de håller för löften:


Tidigare bloggande om 2020 som starten på
Sveriges spruckna välfärds- och lyckobubblor
(Jupiter) tycks föranstaltad av denna eklips som
inbegriper just den svenska Överherren.


Eftersom detta aldrig varit någon djuplodande hinduisk blogg som använder de mest obskyra metoder, räcker det med några enkla iakttagelser. Den yttre kretsen är inte olik Världshoroskopet 2020 (se inlägg). Den karmiska rättvisans Saturnus är ledande atma karaka (själens signifikator) även här, vilket en fantasifull betraktare kunde ha kopplat samman med vittspridd död, i synnerhet som hinduisk astrologi faktiskt placerar epidemier (och rimligen pandemier) under månnodsaxeln.

Placerar man eklipshoroskopet i relation till Sverigehoroskopet (inre kretsen) ser man hur Solen, Månen och Jupiter (och Merkurius) direkt påverkar hela Sveriges Elit, landets ledare, alla de välbeställda som lever på den lilla människans (månen) knot. Det är viktigt att notera att förmörkelsen faller i det 3e huset rom är ett omoraliskt men justerbart hus för hinduerna. Detta är gatsmarta typers sektor, det är kommunikatörers och handelsmän med väloljat munläder. 

Men tredje husets naturliga koppling till Tvillingarna kan också läsas rent fysiologiskt, som en eklips som sätter uppmärksamheten på luftens cirkulation, på lungor och armar. Kvällspressen lämnade tidigt uppgifter om att coronadrabbade kände stickningar i armarna, men sedan har det publicerats en sådan uppsjö av symptom att jag slutat följa frågan. Ämnet är rena kvicksanden och det är definitivt destruktivt att ens läsa mediernas försök att slå mynt av pandemin.

Först var jag lite konspiratorisk och tänkte att it-fascisterna ligger bakom corona, men det var flummigt tänkt, även om resultaten skulle kunna tas som något sådant. Se hur nätlösningar också tränger på och ersätter det goda livet människorna hade innan kapitalismen isolerade människorna från varandra med handburna smartphones och gjorde deras kommunikationsförmåga lika löjeväckande primitiv (emojjer!) som den allra första urmänniskan skulle te sig för gårdagens svensk. Tredje huset står för inte bara kommunikatörer utan även verktygen för kommunikation. Snacka om att "nätdoktorerna" har glada dagar just nu och dränerar statskassan än mer tills dess att Sverige vaknar ur sitt vansinne och socialiserar hela samhället. För många parasiter här som fortfarande tror kapitalismen har tiden för sig!

Nätet har skiftande åsikter om hur länge en eklips varar. Någon säger 45 dagar, andra talar om ett halvår och menar att man ska studera åtföljande eklipser och se om nästa vidareförmedlar snarlika omen som fanns i föregående. Själv har jag varit föga road av framtidsprognoser i det förgångna men kartan här ovan ska definitivt jämföras med den nya solförmörkelse som inträffar den 21 juni (se karta).

Jag sällar härnäst ännu ett exempel till några inlägg som nyligen undrat om inte en förmörkelse redan ÄR (matematiskt, på pappret) och kan sprida sin effekt både före sitt exakta inträffande i tid och efter (det senare enligt den falska föreställningen hos ofilosofiska astrologer om ett orsak-verkan-förhållande mellan rörelser på skyn och jorden). 

Det är ett personligt exempel sedan PostNord misslyckats leverera ett andra av kanske fyra små utlandsköp så långt detta år (riktigt dålig statistik med andra ord). Pga. av pågående coronakris och vis av föregående köp från England där ett "trackat" småpaket behövde längre tid att hanteras i Sverige än t.o.m. slö ekonomipost från England tar på sig, lämnade jag senaste bokköpet utan närmare tanke. Ända tills jag föregående lördag (30/4) insåg att köpet dröjt väldigt länge. PostNord har inte kundservice på helgerna men jag skrev mejl och hoppades på snabbt besked. Jag hade nämligen inte fått något telefonsamtal den 17e och heller inget brev-avi, vilket PostNords hemsida lät förstå. 

Tack vare PostNords kaotiska service har nu paketet skickats tillbaka till säljaren i England innan PostNords support hunnit besvara. Så onödigt och helt i linje med att Sverigehoroskopets 3e kommunikationshus i kris sedan eklipsen i december 2019 (och i åratal dessförinnan - men det har jag tidigare knutit till våra galna ödescykler och husets underliga gäst demonen Rahu/Drakhuvudet). 

Att ett paket skickas till Sverige och helt i onödan går tillbaka till säljaren pga. Sveriges urusla postrutiner är ingen stor sek, men innan jag gjort eklipskartan för december 2019, slog det mig att jag själv har åtskilligt av "postiljon" i personhoroskopet och att den annalkande eklipsen träffar den egna kartan. 

Tekniskt verkar det fungera så här:


Eklipsen träffar på 3 graders avstånd (nästan extremstarkt men inte full effekt) den personliga ascendenten (kroppen). Den symboliskt förmörkade solen drabbar särskilt mitt 3e hus som har med kommunikation och postal verksamhet att göra. 

Vidare: i födelsehoroskopet står 3e och 5e ledarhuset sammanlänkande genom deras ägares ömsesidiga reception, och tanken om att PostNords ledning eller själva identitet ("varumärke") som tydligen lider total blackout i coronatider. Det lär finnas otaliga andra horoskopkonfigurationer som kan ge liknande resultat...

Jag noterar att bankernas underleverantör BankID gick ner nyligen igen och att Swish gått sönder ett antal gånger mellan bloggen vilat. IT-fascismen sålde in sig och sina "arbetsunderstödjande" lösningar i folks medvetande, men har förmågan att ställa till det rejält till och med när inte systemen går sönder en gång i timman. 

Jag spår att svenska regeringen när världskrisen eskalerar kommer att överge sin övertro till IT och att många både "enkla jobb" och lite svårare kommer att återskapas och datorerna lämnas till skrotning och återvinning. Obalanserade män, huvudfotingar som Zuckerberg allesamman, har haft sin stund i berömmelsens ljus. Vinsten blir att svenskar som nu sitter vid skrivbord som bihang till underliga dataprogram åter lär sig tänka i mer komplexa banor än vilken knapp de ska klicka på! Får man bara bort smartphones och sms finns chansen att svenskar omsider påminner sig hur det är att kunna tänka och skriva varandra brev, en genuin syssla som förr fick både själ och intellekt att växa.

Mänskligheten kommer att bli varse - x antal solförmörkelser fram i tiden - hur helvetiskt illa en nation som bygger på automatiserade it-strukturer kan fara. Redan nu märks det (som jag nämnt) i den helt havererade svenska arbetsmarknaden där ofärdiga datasystem ersätter kvalificerade bedömare så att i praktiken ingen kan röra sig över de nyupprättade skråskrankorna.

För undertecknad stannar solförmörkelsen med lite tur vid att PostNords usla rutiner leder till att ett paket skickat hit och dit över världen helt i onödan. I värsta fall går väl någon arrogant stockholmare och smittar ned honom med corona trots bloggarens viga ansträngning att parera dessa imbeciller som går hur som helst i innerstan i tron att de är odödliga gudar...

Prova gärna själv att dubbelexponera USA:s nationalhoroskop på eklipsen den 26/12 förra året. Det nyliga inlägget om rasistmordet använde 21/6-kartan men det kan hända att på världsödets nivå det handlar om ett kontinuum där den ena eklipsen avlöser den andra och vidarebefordrar något gammalt problembarn eller helt byter tema...


***


Den här genomgången av astrologiska solförmörkelser kommer högt i Googles träffresultat. Praktiska råd, men rätt intressant:

https://www.ganeshaspeaks.com/predictions/astrology/effects-of-solar-eclipse-on-zodiac-signs/


Se också några allmänna tankar ur hinduiskt perspektiv om den förra solförmörkelsen:

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/de-stress/the-upcoming-solar-eclipse-will-be-unlucky-for-these-4-signs/photostory/72184577.cms
 
Men notera att Sverigehoroskopets Jupiter (nämnd i den indiska artikeln) är en remarkabelt slarvig lycksökare så att alla goda omen Jupiter för med sig blir av ondo för Sverige. Vilket vi blev varse när politikerna visade sig ha monterat ner all vår beredskap på en pandemi...

Inga kommentarer: