Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 juni 2020

Hybris och satanism - en liten koll

Engelska Wikipedias artikel om ormar i Bibeln säger: "I Nya Testamentet använder Uppenbarelseboken flera gånger den gamla ormen och Draken för att identifiera Satan eller Djävulen (Upp 12:9, 20:2). Ormen identifieras oftast med den hybristiska Satan, ibland med Lilith.

Eftersom arabernas fixstjärna Algol, vid någon avlägsen tidpunkt smög sig in hos deras judiska inspirationskälla, där den kallade Satans huvud, och mer än troligen ursprungligen kom från den babyloniska stjärntydarkonsten, provar jag här en liten symbolkompination på 1860 horoskop med födelseklockslag och 8700 med bara dag, månad och år.

Det enda som efterfrågas är Satans stjärna i 3e graden Oxen i gradexakt konjunktion med den hybrisinducerande norra månnoden, Drakhuvudet eller Rahu. Eftersom kombinationen ligger en tid på himmelen är det klokt att precisera sökningen ytterligare: bara födslar med det låga sublunära sinnet i Oxen anses potentiellt offer för denna influens som hotar med ateism, sexuell perversion och andra sjukdomstillstånd som de som lurats att tro de är herrar över sina egna (och andras) liv.

Inget av mina för närvarande 1860 insamlade horoskop med känd födelsetid hade den gradexakta konjunktionen plus Månen i tecknet. Av de 8700 utan tidsuppgift blev det bara sju träffar. Som vanligt kan man påpeka att det finns bra mycket värre typer (Hitler, Fedrrik och Filippa Reinfeldt) som inte fångades upp av den här signaturen, men det förringar inte det faktum att träffarna alla är säregna. Det, i sin tur, beror förstås på att en hel del spektakulära fall via tidningsrubriker smugit sig in i samlingen. Detta är inte tiotusen kartor med råttbruna medelsvenssons!

Mest intressant är att vissa tycks ha haft "instant karma", racerföraren som strimlade sönder ena handen i en olycka på väg till ett tävlingslopp! Här straffades hybris redan i intentionen för att tävla för att visa sig märkvärdigare än alla de andra. En slags arketypisk illustration av Satans som viskar att du visst är lite bättre i ditt högra öra och att månens benägenhet att stiga uppåt och blåsa upp psyket genast sätter in.



  • Alejandro Jodorowsky;17.2.1929;12:00 - skrev manus till filmfloppen Dune, "mystiskt" lagd person, sägs det.
  • Jan Thimell;4.10.1947;12:00 - offer för den djävulska regeringen Reinfeldt 2010. Sjuk i parkinson, diabetes och med galet blodtryck manade Försäkringskassan honom att ge sig ut och ta ett jobb - helt klart ett rabiat eller hybrisartat angrepp FRÅN Satan (regeringen) snarare än hans egen överträdelse, åtminstone ytligt sett
  • Stefan Persson;4.10.1947;12:00 - fd H&M CEO, tidigare på Forbes världens rikaste lista. Morgondagen kommer att reda ut i vilken utrsträckning han byggde förmögenheten på fattiga arbetare i Tredje världen, som ännu en européisk kolonialist och slavdrivare
  • Brian Johnson;5.10.1947;12:00 - sångare i satanistgruppen AC/DC "I'm on a highway to hell"...
  • Robert Kubica;7.12.1984;12:00 - racerföraren
  • Daniel Kardefelt Winther;8.12.1984;12:00 . teknologiforskare på Karolinska Institutet. Satan förefaller ha lurat in honom som så många andra svenskar i IT-fascismen och dess ljuva löften om att ersätta människan helt och hållet.
  • Emma Green Tregaro;8.12.1984;12:00 - homo idrottskvinna som passade på att propagera för sin sak under Världsmästerskapen i Ryssland 2013. Ännu ett offer för Satans alla villfarelser och pseudo-världsbilder.


Men dessa sju var som sagt Rahu och Algol i gradexakt konjunktion. Men ingen ska inbilla sig att Satans huvud släpper taget så lätt. Intervallet ±3° brukar anses intensivt mellan planeter, och vidgar man sökningen droppar det genast in en hoper nya fall. 

Men det här får räcka, Inte ett helgon i synhåll men ett ett antal (till synes oförtjänta) olycksfall eller duperade typer, och några som verkar för sådana synsätt som människan alltför sent förstod att del ledde ner i Avgrunden. Kanske ändå ner till floden av eld som blir det sista de värsta själarna får vara med om. Inte ens en återfödelse på Jorden för att rätta till sina felsteg för dessa, enligt Platon som annars trodde på reinkarnation. 

Tänk om de gamle hade rätt. Vem i dagens nihilistiska västvärld besitter till följd av samma nihilism intellektuella förmågor att utröna sanningshalten i gamla sanningar?

Inga kommentarer: