Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 juni 2020

Plastmänniskor och filosofisk psykologi



Bilden ovan tycks ha cirkulerat friskt när Eric Saade gick ned på knä och friade till bloggaren Nicole Falcioni just som 2018 packade ihop. 

Jag var inte ens medveten om kvinnan förrän Expressen Juvenil skriver om det bittra slutet på en femårig fejkrelation mellan två pseudokändisar (som ändå lyckats rätt bra eftersom detta är det ytliga och lättimponerade Sverige). 

Den unga kvinnan har samma osympatiska uppsyn på bilder som jag sett på den värsta strebern av Spice Girls-tjejerna - ni vet hon som blev ihop mot fotbollsstjärnan Beckham och lanserade en klädkollektion, och av deras horoskop verkar Saade snart ha insett att han ytligt som bara en Våg kan har gått på utsidan och fått värsta girighetsvampyren på halsen. Han bröt sitt bröllopslöfte och det här kändisdramat för kiddsen har en anstrykning av Björn Borg på sin tid och hans relation med bindgalna italienska Loredana.

Par-synastri med naturlig zodiak. Även om den
naturliga bortser från läran om "goda" och "onda" hus"
kvarstår motsvarande zodiakteckens tendenser.


Kvinnans karta ser ut som girigheten koncentrerad: den ömsesidiga receptionen i makt- och positionstecknet Stenbocken av soltecknet Fiskarnas härskare Jupiter, och omvänt Fiskarna som mottar Stenbockens härskare Saturnus. Ack, vilket lågvattenmärke i kosmos ständiga omvandling! 

Men symboliken är intressant för astrologistudenten: det är förloraren Fiskarna som ingår ohelig allians med Makten för att om möjligt tjäna på det och komma ur sin belägenhet som "samhällets förlorare". Falcianis karta beskriver social klättrare (eller guldgrävare) tydligare än någon karta jag minns från före bloggens konstpaus på 1½ år....

Som om inte det räckte verkar kvinnan privat vara en dramadrottning som är helt outhärdligt svår eftersom hon förvandlar allt till konflikt: psyket eller Månen "faller" i Skorpionen (avundsjuk och krävande) vilket dramatiseras på alla tänkbara vis genom att Skorpionens herre Mars attackerar sitt eget läger från estradören Lejonet. Det är lätt att förstå att ett sånt här sinne gör show av sig själv, prostitution utan att egentligen ge fansen något mer än en stajlad yta.

Men missa inte att "sensationalismen" (som skräpmedier som Expressen älskar hos objekten de bevakar) också går mellan ursinnigt fräsande Eld och Vatten i en annan riktning: Lejonets härskare Solen befinner sig just i usel konjunktion med sin fiende, formella Saturnus i Vattentecknet Fiskarna. Kartan bär på så djupa problem att kvinnan är spikrakt stadd på väg mot totalt sammanbrott - som så ånga andra pengakåta unga svenska kvinnor av idag.

Solen med uthålliga Saturnus och Månen i förändringsaversiva Skorpionen gör dock att hon kommer att gå rakt in i vägen, oförmågen att i tid se vilken väg hon valt. Kartan är faktiskt värre i det avseendet än snarlika "Bianca" som likt en vansinnig skrattar och förlösande gråter ut i medierna oftare än någon orkar hålla räkning på.

Feminismen misslyckades totalt med sina barnbarn. Skulden måste ligga hos de mellanliggande mödrarna - det är i den generationen den svenska urspårningen ägde rum, i hela det borgerskap som slukade den "individuella fri- och valfriheten" och högerpartiernas viftande med statssubventionerade RUT- och ROT-slavar som lyxrenoverar och skapar fräschör i det som var det svenska folkhemmet. De som bor tycker de är värda att behandlas som Överhet - sickna skitar svenskarna blivit!

Var och en kan numera låtsas att man tillhör den högsta kasten och borttränga den sorgliga sanningen om vilka sanslösa materialister samhället i konspiration med marknaden gjort oss. Det är vi som är slavarna, och lättlurade dessutom. Värst är av alla är dessa sociala influerare som rider på de duperade massorna och gör grovjobbet åt dem som producerar flärd och lyx.

Det är tidpunkter som Falcianis som påminner om att antiken talade om "ödeslotter". Alla kan inte återfödas i vilken babykropp som helst, själens tidigare bagage avgör färdriktningen. En naturlig zodiak är långt ifrån individen och påminner om att kosmos i sig genomgår en dyning där det finns verkliga gropar och fällor - perioder då själar kan deka ned sig totalt eller vakna till insikt om rådande Zeitgeist, om tidens väsen och - kanhända - påbörja arbetet med att extrahera det som går att rädda ur en toxisk tid. Men det är inte lätt, det giftiga sitter i tidens varje fiber och översätts nedåt till den jordiska kropp själen ikläder sig.


Tillägg

Fascinerad av problemhärvan i horoskopet provar jag kvinnans två dominanta motiv, "receptionen mellan Stenbock/Fisk" och "Mars attack på fallen Måne" på samlingen av 10.000 kartor (de flesta utan födelsetid). Normalt bör hela fyra kriterier knappt ge några träffar alls - datamängden är för liten. Men här dyker tre kvinnor upp, en är Faciani själv. Den andra, en ung miljöpartiet vet jag inget om utöver det hon deklarerade 2019 i Expressen:

www.expressen.se/debatt/det-ar-svenskarna-som-inte-vill-integrera-sig/

Jag såg rubriken eftersom det är exakt vad den här bloggen hävdat utifrån nationalhoroskopets passiv-aggressiva Mars i Oxen som bas för den egocentriska Månen i Väduren.

Men det är det andra fallet - anonymt - som är riktigt intressant. Dotter från en problemfamilj och där den älskade fadern begick självmord. Det är just den typen av "ambiens" men kan tänka sig även för Falcioni med hennes iskalla fadersgestalt (Solen + frigida Saturnus) och Hemmet (Månen) under attack från Olyckan. Hur miljöpartisten visar så gott gry påminner om att den naturliga zodiaken sedan fintrimmas genom individens exakta födelseögonblick. 

Även i en allmänt havererad skärva Tid kan ett ljuskorn finnas, och om denna möjlighet snurrar fram till ett hörnläge på himmelen får det tolkningsföreträde. Och om individen då griper detta halmstrå kan stordåd ändå resultera! 

"Om" individen griper... en kanske mer realistisk syn frånkänner de tidsbundna individerna all egentlig fri vilja. Det är psyket som lurar oss att tro att vi tänker! Man är född till det man kommer att bli, astrologin lär (enligt vissa) total fatalism. Den som har ett prominent ljuskorn kommer av nödvändighet att "gripa detta halmstrån" - den själen var predestinerad att göra gott i världen. Då blir den allmänna skiten i Tiden (representerad av konflikterna annorstädes i horoskopet) just sådant ljusstrimman söker förbättra, dessa själar kallas större än den Tid de är födda i, men egentligen är de lika integrerade i Helheten som alla andra.

Inga kommentarer: