Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 juni 2020

Ulf Kristersson den eviga tvåan (och lite annat)

 
Sol i Eld ägd av disponent i Vatten -
negativ sensationalism

Moderatledarens horoskop har kommenterats tidigare, men eftersom människan hade osmaken att födas ett dygn då månen skiftar tecken kvarstår alltid en viss osäkerhet. Faktum är att det är nästan exakt 50% chans att månen står i antingen materialistiska och stabilitetsälskande (och stabiliserande) Oxen eller den rörliga och ytterst mentala Tvillingarna - tecknet hinduerna avbildar som en man och kvinna under namnet Paret. Den senare tanken är säreget träffsäker när man ser Kristersson, "den eviga tvåan, förlora mot Fredrik Reinfeldt i sin ungdom och nu t.o.m. är kan tänka sig samarbeten med en f.d. nynazist som Jimmie Åkesson. "Paret" handlar just om att gänga sig med någon för ökad effektivitet. "Ensam är inte stark."

Sannolikheten är störst att Kristersson är född efter cirka halvett på dagen och har psyket i parbildningens tecken. (Paret har beröringspunkter med Vågen som ju traditionellt står för partnerskap, äktenskapliga såväl som yrkesmässiga, som institution: den enda aktiva välgörare Paret/Tvillingarna har som ascendenttecken är just Vågens härskare Venus.)

Skälet till att månen i Paret bör vara moderatledarens tecken syns speciellt tydligt när man placerar solen i hus 1 som en solascendent som tecknar Kristerssons själ och djupaste vilja i uttrycket av sig själv och en karriärväg.

Enkelt uttrycket är moderaten själdestruktiv: Solen i Skytten är en utåtriktad och rätt flängig typ - massor av järn i elden samtidigt. Men inte Kristerssons subtyp. Här står Skytthärskaren Jupiter i sitt andra hemmaläge, i Fiskarna. Placerad i 4e huset för det privata hemmalivet och komfort, avslöjas att detta bara är en yrkespolitiker - motivationen till att flänga runt och sprida sitt budskap är enbart en fråga om att berika (Jupiter som rikedom) det egna hushållet.

Men med solascendenten och ett så svagt Jag i stort fokus, blir plötsligt "den Andre" - 7e huset - en sektor som tar överhanden. För här står månen som en skugga eller återspegling av det egna jaget, men skuggan dominerar tack vare kombinationen med demonen Rahu, norra månnoden! Det är inte svårt att låta fantasin ikläda denna demon Fredrik Reinfeldts figur, allierad via partitillhörighet men ändå en utmanare eller opponent till det av latmask och komfortsökeri underminerade Jaget och via Rahu i "den Andres" sektor också klarare lysande och mer äregirig!

Inget av detta om Kristersson som en självtjänare och evig tvåa framgår lika tydligt vid en födelse mellan 0.00 och 12.26. Nog för att Sol-Skytten och Mån-Oxen bjuder på sin egen uppsättning problem eftersom sinnelaget i Oxen överhuvudtaget inte svarar på Sol-Skytten i 1a. De står i "1-6-förhållande" utifrån den aktivistiska solascendenten. (Hus sex är en slags undanglidande, halv negation till hus 1.) Som psykologisk skiss är det som att individens själ försöker driva på "anden är villig" - men finner att det lägre, materiella psyket är helt ostimulerbart - "men köttet är svagt". 

Ska sanningen fram låter även detta som en bra beskrivning av Kristersson som under åren som anonym riksdagsman drog på sig ett rykte om improduktivitet och lättja! 

Vem vet, kanske figuren är född ganska exakt vid lunch, då den astrologiska Månen i vilket fall befinner sig BALA som hinduerna säger (avastha-doktrinen). Planeter i negativt polariserade tecken mognar baklänges så i slutet på Oxen moderaten bara ett materialistiskt barn som klänger vid ägodelar och pengar och om psykindikatorn hunnit över i Tvillingarna är sinnet alltjämt bara barnet, men nu i intellektuellt eller kommunikativt avseende. 

Jämför med det moderna engelska språkets skapare "Shakespeare", och hur författarens intelligens (Solen) prickar in den exakta (perfekta) mittpunkten i läget för dess upphöjelse (Väduren) medan disponenten Mars backar upp från den intellektuellt omfångsrika Vattenbäraren. 



Tyvärr står författarens Mars MRIT (mrd - "död" eller t.o.m. mord) i slutet av den positivt polariserade Vattenbäraren och därför förklarar författaren i Sonetterna att hans namn måste dö för världen. Han säger alltså i klartext att hans verkliga identitet kommer att glömmas. Bara den här detaljen rörande identitet (Solen) i horoskopet för den 17e greven av Oxford, knyter honom till textraden i Sonetterna.

Utifrån identitetshoroskopet - Solen - hamnar disponenten till Oxfords barndom i 10e makthavarhuset. Ätten Vere var Englands äldsta och förnämaste, och som bloggen tidigare presenterar den vettiga forskningens situation är det uppenbart att "Shakespeare" var ett alias som dolde en adelsman: författaren kan ALLT av den tidens vetande och t.o.m. alluderar till innehåll sagan Beowulf som vid den tiden bara fanns i ett exemplar, i Lord Burghleys privata bibliotek. Lorden var först drottning Elisabeths rådgivare men blev senare landets finansminister. 

Vilka är oddsen föra att en spannmålshandlarson i Stratford sett Beowulf i ett privat högreståndshem? Vilka är oddsen för att en mycket ung Lord Oxford gjort det - som, faderlös sedan tolv år, växte upp i Burgheleys Londonvilla och hade full tillgång till  bibiloteket? 

Oxfordforskningen formligen dignar av insikter av det här slaget. Sedan jag av och till skrev om det före bloggens konstpaus, har jag upptäckt att ett par svenskar troligen använde Mark Andersons "Shakespeare by Another Name" från våren 2005 som förlaga, så att Bonniers hösten 2006 kunde ge ut "Täcknamn Shakespare". Jag har inte läst den svenska boken, men misstanken om en rewrite och kanske ren plagiarism ligger inte långt borta. 

Bonniers AdLibris för den inte längre men deras hemsida gör reklam för den. Försiktigt rekommenderad bara för den som inte alls behärskar engelska på en nivå att fascineras av Mark Andersons enormt grundliga arbete och rika engelska ordförråd (det var dessutom hans allra första bok).

Att skribenten Anderson har en nästan kuslig förmåga att krypa under skinnet på ett ämne och nå dess kärna omvittnar hans intelligenshorskop (solascendent):



Här finns den oslagbara kombinationen av Solen och förmerandets Jupiter med intellektets Merkurius. Jupiter är dessutom "upphöjd" i Krabban. Detta tycks helt kontrollera den annars småbesvärliga Månen "fallen" i Skorpionen. (Ja, mycket SJÄLVförverkligade själar kan förbigå sitt lägre sinnelag/Månen! De blir naturligtvis rätt självsvåldiga i ordinära människors ögon.)

En stor triangel (via Jupiters privilegium att aspektera i både 120 och 240 grader enligt hinduerna) kallades av västerlänningen Charles Carter en problematisk triangel: man stoppar näsan i blöt i andras affärer och ens liv blir alltför uppknutet till andras angelägenheter. Mest så kanske i det lättpåverkade Vattenelementet. Men att skriva biografier om ANDRA är uppenbarligen ett område där denna svaghet kan vändas till en styrka!


Inga kommentarer: