Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 juni 2020

Bildbevis: så här självdör Sverige bit för bit



"Experten: Så får du hög lön med kort utbildning" 

Det är inte första gången medier kör den här artikeltypen och vanligast verkar det vara i Expressen - löftet till de unga att de kan fortsätta vara dumma som spån och närapå utan utbildning tjäna storkovan.

Ett perfekt recept om en nation tänkt dra ner ridån och erkänna att penninghunger har förstört allas framtid. P1 meddelar på morgonen att Sverige ligger i topp i fråga om IT-hårdvara men har ingen som kan tänka ut några smarta produkter. Det är som en av den tidiga it-vågen duperad bekant sade för länge sedan: "Måste bara köpa en persondator, sen ska jag skriva min diktsamling". Tala om att sätta vagnen framför hästen!

Ett annat exempel på Sveriges rörelse mot absolut stupiditet kommer händelsevis också från IT-branschen. Där många yrken förr krävde viss omdömesförmåga av den anställde har datorprogrammen nu skapat jobb för barn på lågstadiet, obb där de anställa knappt behöver kunna mer än grundläggande sortering efter alfabetisk eller numerisk ordning. Att exercera mänsklig omdömesförmåga tar lite tid och blir dyrare, så varför inte låta svart-vita algoritmer göra ett sämre men överlägset mer kostnadseffektivt jobb? Tills kapitalismen knäcker hela västerlandet kommer ingen att kunna ändra denna jakt på den perfekta effektiviteten.

Om någon undrat varför samhället blivit så obegripligt korkat så är alltså svaret: datorernas automatisering av arbete människor tidigare brukade utföra. Där någon kunde begå enstaka "mänskliga misstag" är nu hela tillvaron kvalitetsförsämrad och outhärdligt simplistisk - bara för att några få vill tjäna stora pengar på teknisk utveckling.

Denna allmänna fördumning av hela befolkningen mörkar industrin genom att sätta ordet "smart-" framför alla sina produkter och med du omärkligt sjunker in i en intellektuell dimma får din "smartphone" dig att känna sig så "med kontroll" trots att det enda du gör är banala klickval utan att märka att någon annan sänkt taket i hela din medvetandestruktur.

Samma P1 berättar också att en tech-gigant lägger ner hela sitt tre år långa försök att skapa en helt "smart stad". Dessa it-fascister har helt tappat känslan för den mänskliga komponenten i en stad och där kraschade hela det projektet...

Den svenska stupiditeten är följden av ett antal år med fördummande it-apparatur där användaren inte anförtros med något mer avancerat än att välja tryckknapp eller svajpa förbi ratade val som presenteras i sekvens. Notera: en sak i taget. Svenskarna har förlorat förmågan att tänka komplexa tankar eller överblicka "hela myllret".

Denna rörelse mot landets tillintetgörande brukade byfånen Stefan Löfven kalla landets ökade satsningar på "innovation". Nå, som P1 noterade lyser denna förmåga till högre tänkande med sin frånvaro. Skyll det på landets överdrivet teknokratiska orientering. IT är som en negativ spiral - den knäcker sig själv och troligen finns det galningar inom branschen faktiskt hoppas artificiell intelligens en dag ska slå ut mänskligheten helt och hållet, Terminator style.

Inga kommentarer: